Weekend poll: heb jij al naar iOS 13 geüpdatet?

Door: Raymon Mens - 39 reacties
iOS 13 publieke bèta

iOS 13 is na een intensieve periode met veel bètaversies en bugs uitgebracht. Toch lijkt iOS 13.0 niet de versie die Apple lang in omloop wil houden, want er missen wat functies functies en minder dan een week na de release van de eerste versie komt iOS 13.1 al uit. Dat is een recordsnelheid voor een opvolgende update.

Heb jij iOS 13 al geïnstalleerd, of wacht je nog even af? Stem in onze weekend poll! Laat in de reacties weten hoe iOS 13 bevalt of waarom je juist hebt besloten even te wachten.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te intensieve adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Betatester

  Voice-over werkt blijkbaar slecht onder iOS 13 en ik ben daar afhankelijk van. Tot dat ik hoor dat de problemen zijn opgelost blijf ik bij het goed werkende iOS 12.

 • Profielfoto
  Night

  Ik mis de optie dat je een telefoon hebt die geen iOS 13 KAN draaien. 😉

 • Profielfoto
  macmiro

  iOS 12 tot MacOS Catalina er is.

 • Profielfoto
  A KLERK

  Weer een keuzeoptie vergeten: Ik zit op de beta van 13.1
  Heeel tevreden!

 • Profielfoto
  Imade

  Ik ben al over op 2 devices, iPhone 6S en mijn nieuwe iphone11 (laatste is logisch haha)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Niet zo logisch hoor! want je krijgt altijd een oud OS op je nieuwe iPhone MacBook iPad. Heel irritant want dan moet je verhuizen van een nieuw OS naar een oude en dat kan helemaal niet dus moet je eerst je nieuwe device helemaal updaten en dat is lastig als je bijvoorbeeld je SIM er niet eens in kan doen en zo. Drama.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  13.1 inderdaad… Helaas ook het issue dat ik eerst de nieuwe iPhone in het beta-programma moest zetten, voordat ik kon overzetten.

 • Profielfoto
  novae

  Helaas geupdate ja

 • Profielfoto
  Longmountain

  Misschien de volgende soortgelijke poll ook de optie “GM geïnstalleerd”, ook al was deze alleen voor devs beschikbaar. Beta’s ben ik tegenwoordig niet meer zo van. Maar de GM is vaak hetzelfde als de release versie. Wel grappig deze keer dat we paar dagen eerder Arcade konden testen.

 • Profielfoto
  renzebrems

  Wilde de nieuwe herinneren app gebruiken om boodschappenlijst te maken en delen met mijn vrouw. Dat delen werkt nog niet. Bug denk ik.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik zit ook al een poos up iOS 13.1 public Beta 4 of zo

  Deze meeste bugs zijn er uit. iOS 13.1 draait erg goed op mijn iPhone 6S

 • Profielfoto
  Mac4altijd

  Ik heb direct geïnstalleerd en geen enkele probleem tot nu toe. In mijn auto was ik blij verrast met de nieuwe layout van CarPlay. Dat ziet er gaaf en functioneler uit met 3 kleine deelschermen met de voor mij belangrijkste functies (navigatie, kaart en muziek).

 • Profielfoto
  bedenking

  Wanneer is de iOS voor de iPad er weer.

  Carplay is idd een verbetering

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik baal er alleen van dat de reminders niet gesynchroniseerd wordt met de mac

 • Profielfoto
  Cenobyte

  renzebrems op 21 september 2019 14:02
  Wilde de nieuwe herinneren app gebruiken om boodschappenlijst te maken en delen met mijn vrouw. Dat delen werkt nog niet. Bug denk ik.

  ToDoist gebruiken. In meer opzichten een veel betere app dan Herinneringen.

   

 • Profielfoto
  Sannetju

  Wacht even tot 13.1 😁

 • Profielfoto
  Jan Pieter Wagenaar

  Mijn iPhone 6 draait geen iOS 13 +

 • Profielfoto
  Yosemite

  Beta’s doe ik zelden maar installeer altijd wel direct de nieuwe versie op de dag dat het uitgebracht wordt.

 • Profielfoto
  Sarcas

  Helaas op 13. Batterij-ellende. Vannacht maar eens kalibreren.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  13.1 beta. Werkt prima. Ik zou willen dat macOS Catalina net zo goed draaide. Ik heb de hele dag processen die de machine zwaar belasten zonder reden. Mail.app bijvoorbeeld is echt kruk in Catalina.

 • Profielfoto
  Frans

  Gegeven dat mijn iPhone 6 (2014) iOS 13 niet kan draaien, hoewel mijn iPad Air 2 (ook 2014) dat wel kan, ga ik voorlopig niet upgraden omdat ik gelezen heb dat er iCloud synchronisatie problemen kunnen zijn tussen iOS 12 en 13. Op zich jammer, want iPadOS lijkt me een grote stap vooruit, maar op synchronisatie problemen zit ik niet te wachten.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik draai nog op de 4e beta van iOS13.1 draait erg goed! Alleen merk ik dat ineens de accu van mijn iPhone Xs Max erg snel leeg is…
  Hebben meer mensen hier last van?!

 • Profielfoto
  Yesandno

  Ik wacht tot ik meer vertrouwen heb in Aplple. Blijf voorlopig op iOS 12.4.1 iPhone X

 • Profielfoto
  KeKo

  Wacht met updaten. Bij mij vreet iOS 13 batterij

 • Profielfoto
  Ziegler

  Remote crasht als ik speakers wil selecteren.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Jammer genoeg al ge-update en ook spijt van.

  Ben teleurgesteld. Krijg geen herinneringen meer op mijn Apple watch, loopt dus niet meer synchroon met mijn iPhone. Verder vind ik de eerst voor mij zo handige herinneringen app te groot en te lomp geworden. De vrienden app is nu samengevoegd met find my iPhone en is nu een groot lomp ding geworden, erg onhandig. Dan is de synchronisatie tussen mijn iPad en iPhone ook onbetrouwbaar geworden. En dan de zo hoog van de toren aangekondigde dark mode ? Zal een kwestie van smaak zijn maar ik vind het maar een troosteloze aanblik. Mijn frisse heldere iPhone veranderd ermee in een troosteloos bedompt apparaat.

  Dus als dit na al het testen van de hele reeks beta’s Het resultaat is van zo’n groot bedrijf dan zakt mijn broek op mijn enkels.

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik mis de optie; nee, heb een android.

 • Profielfoto
  polansky

  Er mist nog een optie – Ik heb een nieuwe iPhone gekocht.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Er mist nog een optie: ik wil graag aangeven dat er een optie ontbreekt

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Heb jij naar iOS 13 geüpdatet?

  Nee. Wel naar Android 10.

   

 • Profielfoto
  imar

  Heb last van een vervelende bug bij het synchroniseren van foto’s via iTunes: dit veroorzaakt duplicaten op iOS. Blijf dus voorlopig lekker op iOS 12.

 • Profielfoto
  Ce

  Met iOS 13 voor de 3e dag op rij rond dit tijdstip de batterij bijna leeg. Met iOS 12 was dat nooit het geval.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ook bijgewerkt naar iOS 13. Werkt prima.

 • Profielfoto
  Sunshine

  Mijn iphone 6 (zonder S) kan niet meedoen.

  Mijn ipad kan eind van de maand wel naar ipados maar ik weet niet hoe dat combineert met mijn oude iphone. En aangezien ik geen zin heb om een bak geld uit te geven voor een nieuwe waarmee ik precies dezelfde mensen kan bellen en ik net een nieuwe camera heb gekocht komt er dus voorlopig geen nieuwe foon.

 • Profielfoto
  Elduderino

  aartjan.nl/blog op 21 september 2019 13:10
  Niet zo logisch hoor! want je krijgt altijd een oud OS op je nieuwe iPhone MacBook iPad. Heel irritant want dan moet je verhuizen van een nieuw OS naar een oude en dat kan helemaal niet dus moet je eerst je nieuwe device helemaal updaten en dat is lastig als je bijvoorbeeld je SIM er niet eens in kan doen en zo. Drama.

  Dat was even moeilijk om te lezen. Maar nee je krijgt niet altijd een oud OS op je nieuwe iPhone of Mac. Je krijgt de laatste officiële versie. Het probleem wat jij schets is hoofdzakelijk alleen van toepassing op beta testers.

 • Profielfoto
  websania

  Helaas; wat meteen opviel was dat de batterij sneller leeg gaat. Zou ik eerst nog bijna twee dagen (zeker anderhalve dag) kunnen doen met de batterij, is dat nu gereduceerd naar één dag en dan moet ik niet teveel telefoontjes krijgen.

 • Profielfoto
  RobinJans

  iOS 13 zuigt op mijn iPhone 8 plus ook de batterij leeg. iPhone is een uurtje of 3 van de lader en is nu al van 100% naar 56%, vraag me af of iOS 13.1 hier iets aan kan verbeteren.. Dus ja, helaas ook geüpdatet naar iOS 13..

 • Profielfoto
  Steo

  Draait ie een beetje vlot op een 6s?