Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2019
Leestijd: 2 minuten

watchOS 6 deels vertraagd: oude Apple Watch krijgt update later

Naast iOS 13 komt Apple binnenkort ook met watchOS 6. De release van het besturings­systeem voor de Apple Watch staat net als de update voor iPhone gepland op 19 september, maar niet ieder slim horloge van Apple zal de update dan ook daadwerkelijk krijgen.

Het bedrijf meldt dat de update deels vertraagd is. Alleen de Apple Watch Series 3 en 4 uit respectievelijk 2017 en 2018 krijgen de update meteen. De onlangs aangekondigde Apple Watch Series 5 wordt standaard met watchOS 6 geleverd.

Apple Watch Series 1 en 2

Ook de Apple Watch Series 1 en 2 krijgen uiteindelijk watchOS 6, maar de update laat nog even op zich wachten. Volgens Apple komt deze “nog in de herfst”, maar het bedrijf zegt niet wanneer precies. Voor bezitters van een wat ouder slim horloge zit er dus niets anders op dan wachten. iOS 13 installeren kan overigens wel gewoon direct, want dit is backwards compatibel met de laatste versie van watchOS 5.

Je kunt ervan uitgaan dat Apple meer moeite moet doen dan gedacht bij het optimaliseren van watchOS 6. Het afstemmen van nieuwe besturingssystemen op oudere hardware, kan een hele uitdaging zijn. De prestaties moeten immers niet aanzienlijk achteruit gaan. Als Apple uiteindelijk een beter presterend OS levert, is dat zeker beter dan de frustratie van een slecht aangepaste nieuwe softwareversie die de boel op oude apparaten vertraagt.

Apple Watch watchOS 6 gradient wijzerplaat 001
De update brengt onder andere deze nieuwe wijzerplaten – Klik/tap voor groter.

Nieuw in watchOS 6

De kernfuncties van het nieuwe besturingssysteem omvatten een eigen App Store op de Apple Watch, evenals verbeteringen in het gebruik van Siri, het weergeven van activiteitstrends en natuurlijk nieuwe wijzerplaten. Deze nieuwe functies zijn ook het bekijken waard:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6 deels vertraagd: oude Apple Watch krijgt update later
Sluiten