Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 september 2019
Leestijd: 1 minuut

watchOS 6.0.1 beschikbaar: laat Mickey Mouse weer praten

Heb je een Apple Watch en Mickey of Minnie Mouse als wijzerplaat ingesteld. Dan is het je wellicht opgevallen dat de vrolijke muizen sinds de update naar watchOS 6 de tijd niet meer uitspreken wanneer je op de wijzerplaat drukt. Dat is met watchOS 6.0.1, dat zojuist is uitgebracht, verleden tijd.

Dit is de eerste update voor watchOS 6 die 19 september vrij werd gegeven. watchOS 6.0.1 is beschikbaar voor de Apple Watch Series 3, 4 en 5, maar nog niet voor de oudere series 1 en 2. Apple belooft dat ook deze smartwatches later dit jaar een update krijgen.

Bugs met Mickey, agenda en scherm opgelost

Naast een bugfix voor Mickey en Minnie, lost de update ook een probleem met de kalender-complicatie op. Deze liet niet altijd je volgende afspraak zien, terwijl dat wel de bedoeling was. Ook is een bug die ervoor kon zorgen dat het scherm niet meer gekalibreerd was opgelost.

Je kunt watchOS 6.0.1 installeren vanaf een iPhone met iOS 13. Ga hiervoor naar de Apple Watch-app en tik op Mijn Watch Algemeen Software-update. Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal 50 procent opgeladen zijn en op de lader aangesloten zijn.

watchOS 6.0.1 Apple Watch 001
Klik/tap voor groter.

Ook iOS 13.1.2 beschikbaar

Naast een update voor de Apple Watch, is er ook nieuwe software voor de iPhone en iPad. In iOS 13.2.1 en iPadOS 13.1.2 gaat Apple verder met het oplossen van bugs die bij de update naar iOS 13 waren ontstaan op zijn smartphones en tablets. Er zijn onder andere problemen met de camera en Bluetooth-verbindingen opgelost. (Zie ook → iOS 13.1.2 uit: bugfixes voor Bluetooth, camera en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6.0.1 beschikbaar: laat Mickey Mouse weer praten
Sluiten