watchOS 6.0.1 beschikbaar: laat Mickey Mouse weer praten

Door: Raymon Mens - 4 reacties
watchOS 6.0.1 Mickey Mouse 16x9
Afbeelding: OMT

Heb je een Apple Watch en Mickey of Minnie Mouse als wijzerplaat ingesteld. Dan is het je wellicht opgevallen dat de vrolijke muizen sinds de update naar watchOS 6 de tijd niet meer uitspreken wanneer je op de wijzerplaat drukt. Dat is met watchOS 6.0.1, dat zojuist is uitgebracht, verleden tijd.

Dit is de eerste update voor watchOS 6 die 19 september vrij werd gegeven. watchOS 6.0.1 is beschikbaar voor de Apple Watch Series 3, 4 en 5, maar nog niet voor de oudere series 1 en 2. Apple belooft dat ook deze smartwatches later dit jaar een update krijgen.

Bugs met Mickey, agenda en scherm opgelost

Naast een bugfix voor Mickey en Minnie, lost de update ook een probleem met de kalender-complicatie op. Deze liet niet altijd je volgende afspraak zien, terwijl dat wel de bedoeling was. Ook is een bug die ervoor kon zorgen dat het scherm niet meer gekalibreerd was opgelost.

Je kunt watchOS 6.0.1 installeren vanaf een iPhone met iOS 13. Ga hiervoor naar de Apple Watch-app en tik op Mijn Watch Algemeen Software-update. Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal 50 procent opgeladen zijn en op de lader aangesloten zijn.

watchOS 6.0.1 Apple Watch 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Ook iOS 13.1.2 beschikbaar

Naast een update voor de Apple Watch, is er ook nieuwe software voor de iPhone en iPad. In iOS 13.2.1 en iPadOS 13.1.2 gaat Apple verder met het oplossen van bugs die bij de update naar iOS 13 waren ontstaan op zijn smartphones en tablets. Er zijn onder andere problemen met de camera en Bluetooth-verbindingen opgelost. (Zie ook → iOS 13.1.2 uit: bugfixes voor Bluetooth, camera en meer)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Hansi2124

  Ik vraag mij af welke volwassene een kostbare smartwatch van een paar honderd euro koopt en dan een kinderachtig Mickey of Minnie Mouse als display heeft geactiveerd.

 • Profielfoto
  AT024

  Niet ik. Maar kan me wel voorstellen dat je voor je kinderen even op laat zetten

 • Profielfoto
  Goldex

  Hansi2124 op 1 oktober 2019 13:50
  Ik vraag mij af welke volwassene een kostbare smartwatch van een paar honderd euro koopt en dan een kinderachtig Mickey of Minnie Mouse als display heeft geactiveerd.

  Ik, omdat Mickey Mouse leuk is.

 • Profielfoto
  SvS

  En omdat het kan.
  Bij welk ander duur horloge kun je telkens wisselen in een swipe naar andere wijzerplaten👍🏼😁