Raymon Mens
Raymon Mens App Store 26 september 2019

WARP: gratis VPN-app van Cloudflare nu beschikbaar

Cloudflare heeft WARP gelanceerd. Een gratis VPN-dienst voor mobiele apparaten die op iOS of Android draaien. De dienst zou aanvankelijk in april gelanceerd worden, maar het duurde wat langer. De gratis VPN is nu beschikbaar via de 1.1.1.1-app voor iOS en Android.

De dienst is gratis en kent geen beperkingen op het gebied van bandbreedte of dataverkeer. Een account aanmaken is niet nodig en de dienst belooft geen persoonlijke gegevens op te slaan. Meerdere gebruikers delen dezelfde verbinding. Wie gegarandeerde bandbreedte wil, kan voor € 3,99 per maand een betaald abonnement nemen.

WARP: gratis VPN op iOS en Android

Wie Windows of een Mac gebruikt, heeft niets aan WARP. De gratis VPN-dienst is specifiek gemaakt voor mobiele apparaten. Door een VPN lopen al je internet­verbindingen via de server van de aanbieder. Dat zorgt voor een versleutelde tunnel waardoor je verkeer niet afgetapt kan worden. Je IP-adres is tevens niet zichtbaar.

WARP geeft je standaard een IP-adres uit het netwerk van Cloudfare. In tegenstelling tot andere betaalde apps kun je niet kiezen voor een server in een bepaald land. Je krijgt altijd een IP-adres uit de VS in het netwerk van Cloudflare.

Cloudflare WARP gratis vpn 001
Klik/tap voor groter.

Om de gratis VPN-verbinding van Cloudflare te gebruiken, moet je de 1.1.1.1-app installeren. Deze app kwam eerder uit en bevatte een gratis, beveiligde DNS-server op het handige IP-adres 1.1.1.1. Vandaar de naam. Als de app eenmaal geïnstalleerd is, zie je onderaan een knop om WARP in te schakelen. Wanneer je dat doet, wordt de VPN-verbinding geactiveerd.

Hoe zit het met de privacy?

Een gratis VPN, wat is het addertje onder het gras? Cloudflare zegt dat je in ieder geval niet op privacy inlevert door het gebruik van WARP. De dienst belooft het minimale aan data op te slaan en verplicht je niet om persoonlijke gegevens af te geven. Informatie wordt nooit verkocht en de dienst zegt ook geen profielen op te bouwen of in de gaten te houden wat je op het internet doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WARP: gratis VPN-app van Cloudflare nu beschikbaar
Sluiten