Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 5 september 2019

Tokio krijgt er een prachtige nieuwe Apple Store bij

Vroeger was het speciaal wanneer je op reis was en ergens in een stad een Apple Store tegenkwam. Het waren vaak winkels op indrukwekkende plaatsen en met mooie architectuur. Inmiddels vind je ze overal, maar gelukkig wordt er om de zoveel tijd nog één geopend die qua design al de moeite waard is om te bezoeken. Nu is er in Tokio een nieuwe geopend.

Apple Store in Tokio

In 2003 werd de eerste Apple Store geopend in de wijk Ginza, waar je veel winkels van dure merken tegenkomt. Nog altijd is die winkel daar en is het de moeite waard om te bezoeken als je in de wereldstad bent. In de wijk Marunouchi, dat ligt naast het grote Tokyo Station, is de winkel geopend. Aan de buitenkant valt de winkel al gelijk op door de bamboeplanten die in de bakken staan achter de ramen. Door die groene gordijnen oogt het geheel gelijk een stuk vriendelijker.

Apple Store Marunouchi
Apple Store Marunouchi

Daarnaast is het een winkel met een mooie houten plafond, met als doel dat je je als consument thuis voelt. Volgens Apple is de nieuwe Apple Store een combinatie van de verschillende learnings die het bedrijf heeft opgedaan met eerdere winkels die het in Japan heeft geopend. Naast Ginza vind je ook nog een winkel in Shinjuku en Shibuya in de stad. Met de opening van de nieuwe winkel heeft men ook gelijk een planning gemaakt met lezingen en presentaties van verschillende lokale kunstenaars in de vorm van Tokyo Creative Guild. Vanaf het moment dat de winkel geopend wordt op 7 september zullen er regelmatig evenementen zijn in de winkel.

Apple Store Marunouchi
Apple Store Marunouchi

Dus mocht je eerdaags plannen hebben om de Japanse wereldstad te bezoeken, dan heb je nu weer een extra lokatie op je lijstje om te bezoeken. Dit is overigens goed te combineren met een bezoek aan het keizerlijk paleis en sowieso is Tokyo Station al de moeite waard om te bekijken, omdat de buitenkant gebaseerd is op het design van het Amsterdam Centraal Station. Meer inspiratie met betrekking tot de Apple Store vind je hier.

Reageer op artikel:
Tokio krijgt er een prachtige nieuwe Apple Store bij
Sluiten