Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 20 september 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney-CEO: ‘Onder Steve Jobs zou Apple Disney kopen’

Disney CEO Robert (Bob) Iger schrijft in zijn autobiografie dat hij gelooft dat als Steve Jobs nog geleefd zou hebben, ze hun bedrijven “gecombineerd zouden hebben, of de mogelijkheid minstens serieus besproken zouden hebben”, meldt Vanity Fair, dat een passage heeft gepubliceerd.

Analisten hebben het al jaren over een mogelijke overname van het sprookjes-concern door Apple. De bedrijven zijn al jarenlang bevriend, maar voor een overname zijn ze inmiddels te groot geworden. Ze kunnen niet meer fuseren zonder bemoeienis van de overheid. Apple heeft een marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar en Disney is ruim 300 miljard dollar waard. Als Apple het concern nu zou overnemen, zou dat de grootste overname ooit zijn.

Disney CEO Iger weg bij Apple

Eerder meldden we al dat de Disney-topman en Apple als vrienden uit elkaar gegaan zijn. Iger trok zich terug uit de raad van bestuur van Apple omdat de bedrijven mogelijk teveel in elkaars vaarwater zouden gaan zitten. Zowel Disney als Apple zijn namelijk een streamingdienst voor video aan het starten. “Ik heb ontzettend veel respect voor Tim Cook, zijn team bij Apple en mijn medebestuursleden”, maakte Iger na zijn vertrek bekend.

Pixar zorgt voor vriendschap tussen Jobs en Iger

De vriendschap van Iger en Jobs kwam voort uit de overname van Pixar door Disney. Pixar werd in 1986 mede door Steve Jobs opgericht, nadat hij was ontslagen bij Apple. In 2006 werd Pixar door Disney overgenomen. Dat was jaren later, nadat Jobs alweer bij Apple aan het roer stond. Jobs kreeg hierdoor een plek in de raad van bestuur van van het sprookjes-concern. Kort na het overlijden van Jobs, in 2011, kwam Iger in de raad van bestuur van Apple.

Robert (Bob) Iger – The Ride of a Lifetime (klik/tap voor groter).

Lees ook: ➔ Disney+ nu twee maanden gratis in Nederland te testen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney-CEO: ‘Onder Steve Jobs zou Apple Disney kopen’
Sluiten