Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 13 september 2019

Spotify wil locatie van gebruikers die Family-plan gebruiken

Wanneer je naar muziek luister via je iPhone of een ander apparaat, dan is de kans groot dat je gebruik maakt van Spotify. Natuurlijk heb je daarbij de gratis versie, maar als je die een tijdje gebruikt, dan word je langzaam gek van de reclames. Dus ga je voor een betaalde variant. Het Family-plan is daarbij een populair alternatief en wordt vaak onder vrienden gedeeld. En daar wil Spotify een stokje voor steken.

Spotify niet blij met Family-plan

Volgens Spotify zelf is het Family-plan echt bedoeld voor families die onder één dak wonen. En het is dus niet de bedoeling dat meerdere mensen op hetzelfde account op een goedkope manier gebruik maakt van de dienst. En dus hebben ze nu een update voor de app uitgebracht, die volgens de Terms of Use Spotify het recht geeft om zo nu en dan te kijken waar de gebruikers zich bevinden. Wanneer de afstanden tussen de gebruikers groot is, dan zou Spotify de conclusie kunnen trekken dat het Family-plan op een verkeerde manier wordt gebruikt en zou het de mogelijkheid stop kunnen zetten.

Spotify Family mix 001
Klik/tap voor groter.

Tegenover CNET liet Spotify het volgende weten over de nieuwe aanpassing:

“This data is encrypted and can be edited by the plan owner as needed,” the company said in a statement. “The location data that is collected during Premium Family account creation is only used by Spotify for that purpose. Once verification of a family member’s home address is completed, we do not store their location data or track their location at any time.”

Het zou dus veilig zijn, maar als je iemand bent die daar geen vertrouwen in heeft, dan weet je dus wat je moet doen en moet kijken naar een alternatief om naar Spotify te luisteren. Wil je meer leze over wat er allemaal speelt rondom Spotify? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Spotify wil locatie van gebruikers die Family-plan gebruiken
Sluiten