Samsung brengt ambitieuze Galaxy Fold toch niet naar Nederland

Door: Noah Korevaar - 7 reacties
Galaxy Fold 16x9
Bron: Samsung

Als je halsreikend uit hebt gekeken naar de Samsung Galaxy Fold, dan hebben we slecht nieuws. Samsung heeft namelijk bekendgemaakt dat de Galaxy Fold niet in Nederland gaat verschijnen. Dit zou te maken hebben met een beperkt aantal exemplaren die beschikbaar zouden zijn en daardoor wordt hij niet overal uitgebracht.

Samsung Galaxy Fold niet naar Nederland

De opvouwbare smartphone komt wel uit in Zuid-Korea, Frankrijk, Duitsland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Dat zijn de markten die nu zijn bevestigd. In de Verenigde Staten is de Galaxy Fold zodoende nog niet bevestigd. Het eerste land dat aan de slag kan gaan met de nieuwe smartphone is Zuid-Korea. Daar wordt hij op 6 september gelanceerd. Op 18 september volgen dan de andere markten. Zodoende is die week internationaal gezien erg druk. Zo wordt op 20 september de iPhone 11 en de ROG Phone II gelanceerd.

Volgens een woordvoerder van Samsung zou het overslaan van de Nederlandse markt te maken hebben met de verwachte tekorten. Samsung maakte het volgende statement: “We waarderen de steun die we van onze Nederlandse klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support. Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland.”

De Samsung Galaxy Fold zou in eerste instantie in de lente van dit jaar verschijnen. Maar toen bleek dat reviewers merkten dat het device snel kapot ging, werd besloten om de lancering uit te stellen. Lang hebben we daarbij gedacht dat hij niet zou gaan komen, maar Samsung hield altijd vol dat hij kwam. De lancering zoals die nu is lijkt vooral op papier een lancering te zijn. Er zullen uiteindelijk maar weinig mensen zij die zo’n opvouwbare smartphone gaan halen, maar nu kan Samsung in elk geval zeggen dat ze de Galaxy Fold hebben gelanceerd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Je wilt toch geen proefkonijn zijn om en een test exemplaar voor een belachelijk hoge prijs betalen?:)

 • Profielfoto
  arno1975

  bassbug op 5 september 2019 16:19
  Je wilt toch geen proefkonijn zijn om en een test exemplaar voor een belachelijk hoge prijs betalen?:)

  Als je er geld toe voor zou krijgen?…😎

 • Profielfoto
  bassbug

  Welnee, geen Android troep voor mij

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Wat is dat nu weer onzin taal op OMT: “Als je halsreikend hebt uitgekeken naar……:

  Kon deze redacteur nergens anders meer terecht?

 • Profielfoto
  arno1975

  JoopJoopJoop op 5 september 2019 16:58
  Wat is dat nu weer onzin taal op OMT: “Als je halsreikend hebt uitgekeken naar……:

  Kon deze redacteur nergens anders meer terecht?

  Tsja, copy/ paste.

  alleen is de auteur niet het zelfde

  https://www.want.nl/samsung-galaxy-fold-niet-nederland/

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ha, een Samsung artikel. Nu is get wachten op de propaganda taal van DBIW/XP of een van de andere nick’s van Mereltje.

   

  te verwachten tekorten?? Die dingen komen ze aan de straatstenen niet kwijt. Welke normaaldenkend persoon met enig verstandelijk vermogen gaat zo’n idioot bedrag uitgeven aan een toestel, formaat Amerikaanse koelkast,  waarvan hij weet dat die binnen no-time van alles mankeert. Zeker als je weet hoe erbarmelijk slecht de after-sales geregeld is bij Samsung.

  Leuk probeersel maar meer ook niet

 • Profielfoto
  Robert848

  Gelukkig maakt het feit dat de Samsung Galaxy Fold niet in Nederland zal verschijnen de eerdergenoemde reacties overbodig. Tenzij er mensen zijn die straks naar Duitsland rijden om dit nog lang niet doorontwikkelde gevaarte alsnog aan te schaffen.