Reisfotograaf test de camera van de iPhone 11 Pro

Door: Jelle van Es - 3 reacties
iPhone 11 Pro
Bron: Austin Mann

Nog een nachtje slapen en dan is de release van de iPhone 11 een feit. In de reis daar naar toe hebben we inmiddels al veel mooie dingen voorbij zien komen. Mensen hebben de iPhone 11 al voorzien van een review, waarvan je hier een overzicht kunt bekijken, terwijl anderen tonen hoe het in de praktijk allemaal werkt. In die laatste categorie is reisfotograaf Austin Mann afgereisd naar China om daar de iPhone 11 Pro te gebruiken voor foto’s.

De iPhone 11 Pro foto’s in de praktijk

Zijn complete ervaring in de vorm van een review kun je hier teruglezen. Mann is daarbij vooral onder de indruk van de Night Mode die de iPhone 11 introduceert. Daarvoor heeft hij een paar voorbeelden geschoten en een vergelijking gemaakt met de foto’s die hij op hetzelfde moment met de iPhone XS heeft kunnen maken. Daarbij heeft hij overigens niet geprobeerd om de nachtfoto te laten lijken op een foto die met daglicht is geschoten, maar meer om de schoonheid van de nacht vast te leggen. De twee onderstaande foto’s zijn een goed voorbeeld van de mogelijkheden.

(Bron: Austin Mann)
(Bron: Austin Mann)

Verder beschrijft Mann de Night Mode als de grootste stap op het gebied van fotograferen met een iPhone sinds de iPhone 5. Die laatste kwam met een panoramic modus. Ikzelf vindt overigens ook de Portrait Mode van een paar jaar geleden het vermelden waard, omdat je daarmee ook de meest mooie foto’s kunt maken.

Maar ook de andere foto’s die hij neemt zijn van een hoge kwaliteit en laten zien dat de iPhone 11 Pro in staat is om zeer mooie foto’s te maken zonder dat je met een andere camera hoeft rond te lopen. Ook het maken van foto’s via een Ultra Wide frame zou nu een fluitje van een cent zijn. Hieronder nog een paar andere foto’s die Mann heeft gemaakt.

iPhone 11 Pro
Zonsondergang (Bron: Austin Mann)
Nachtsetting (Bron: Austin Mann)
De natuur (Bron: Austin Mann)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Tee Loo

  Erg mooi. Nou doet het onderwerp in de foto natuurlijk ook wel veel ter verbeelding. Een foto in de achtertuin tijdens een bbq feestje in NL ziet een minder spectaculair uit.

  Desalniettemin, mooie foto’s!

 • Profielfoto
  Rolf

  Schitterende foto’s. Maar of dat de prijs van een Pro billijkt? Dan neem ik gewoon mijn fototoestel mee.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  Rolf op 19 september 2019 11:16
  Schitterende foto’s. Maar of dat de prijs van een Pro billijkt? Dan neem ik gewoon mijn fototoestel mee.

  zit er ook een mogelijk-heid om te communiceren op je camera?  ook handig om dan zo’n topzware cameratas met diversen mee te zeulen 😂