Pijnlijk: iPhone 11 Pro doorstaat ‘valtest’ niet best

Door: Jelle van Es - 21 reacties
iPhone 11 Pro lifestyle 16x9
Afbeelding: AFP/Josh Edelson

Stel je hebt dit weekend net een iPhone 11 Pro gekocht. En je neemt hem gelijk mee naar de kroeg in het donker foto’s te maken van een mooie avond. Dan hopen we dat je je iPhone 11 Pro goed in je handen hebt gehouden. Want als je hem laat vallen, dan zou het zomaar kunnen dat hij gelijk behoorlijk kapot is. Dit blijkt uit een aantal praktijktests.

iPhone 11 Pro gaat redelijk snel kapot

Het is min of meer een traditie om een nieuwe iPhone vlak na de lancering te laten vallen. Youtubers hebben dat in het verleden vaak gedaan om op die manier de aandacht te trekken. De mensen van Tom’s Guide doen min of meer hetzelfde. Onder het kopje onderzoek gaan ze naar de grote Apple Store in New York om daar de smartphone te laten vallen. De video kun je hieronder bekijken.

Ook al is het een beetje sensatie zoeken, het is wel een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren wanneer je je iPhone 11 Pro uit je handen laat vallen. Apple zelf stelt dat de telefoon voorzien is van sterk glas, maar wanneer je het van je heuphoogte ongelukkig laat vallen, dan is het mogelijk dat je peperdure telefoon al erg lelijk is. Gelukkig is de telefoon wel een stuk steviger wanneer hij op zijn achterkant valt, maar dan moet je geluk hebben.

Tom’s Guide zegt dat hun video niet bedoeld is om als onderzoek gebruikt te worden. De mensen van EverythingApplePro doen dat wel en voeren echte tests uit. Ook hier blijkt dat je je telefoon redelijk kunt verminken, maar duurt het wel iets langer voordat het echt helemaal misgaat. Bekijk die video hieronder.

Het beste advies dat we je dan ook kunnen geven is om gewoon je telefoon goed vast te houden en hem voorzichtig te gebruiken. Wil je meer lezen over de iPhone 11? Kijk dan hier.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Pixelman

  bij https://www.youtube.com/watch?v=iXn_pcOoRzA Everythingapplepro duurt het toch wel vrij lang vind ik voor de iPhone gebroken is. Naar mijn mening is dat toch wel de sterkste die ze al ooit gemaakt hebben. Als je ziet wat voor drops ze toepassen en op beton! Dat glas breekt maar metaal buigt of raakt gedeukt, gekrast. Dat is niet zo vervangbaar naar mijn weten. Anyway ik denk niet dat het ooit nog beter kan volledig in het glas zonder te moeten inboeten op het gewicht en formaat.

  Ter vergelijking, men apple TV remote is gevallen op betonvloer van 40cm hoogte (lage zetel) en was meteen stuk;) En kon niet hersteld worden.

   

 • Profielfoto
  arno1975

  “Ook al is het een beetje sensatie zoeken” aldus een redacteur van Want; de clickbait/ sensatie site bij uitstek.

 • Profielfoto
  puccini

  Je moet je Iphone ook niet laten vallen !

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Wie had dat nou gedacht van een GLAZEN telefoon?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik wordt een beetje moe van al die idioten die iedere keer weer voor de clicks zo’n mooie telefoon stuk maken.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Breaking news, large chunk of glass has a risk of cracking when falling on ground!

  Heerlijk dit:P

 • Profielfoto
  Q-collective

  Pixelman op 23 september 2019 09:30
  bij https://www.youtube.com/watch?v=iXn_pcOoRzA Everythingapplepro duurt het toch wel vrij lang vind ik voor de iPhone gebroken is. Naar mijn mening is dat toch wel de sterkste die ze al ooit gemaakt hebben. Als je ziet wat voor drops ze toepassen en op beton! Dat glas breekt maar metaal buigt of raakt gedeukt, gekrast. Dat is niet zo vervangbaar naar mijn weten. Anyway ik denk niet dat het ooit nog beter kan volledig in het glas zonder te moeten inboeten op het gewicht en formaat.

  Ter vergelijking, men apple TV remote is gevallen op betonvloer van 40cm hoogte (lage zetel) en was meteen stuk;) En kon niet hersteld worden.

   

  Ja, ik was eerlijk gezegd ook best onder de indruk van de valtest door EverythingApplePro. Pas bij val 9 en bij 3 meter hoogte barst het glas. Dat is uitmuntend. Maar ja, hij zal maar net verkeerd vallen…

 • Profielfoto
  DBIW

  https://youtu.be/QPB5HR8tqvk

  Strongest glass my ass. Zoals gewoonlijk maakt Apple claims die ze niet waar kunnen maken. Als de iPhone het sterkste glas ooit heeft, wat heeft de Note dan wel niet? Blijft sowieso langer werkend na verscheidene drops i.v.m. de iPhone.

 • Profielfoto
  DBIW

  Wat pijnlijker is, is dat “de snelste smartphone chip ooit” wordt verslagen door het vorige iPhone model en zo’n beetje alle high end Androids in speedtests…

 • Profielfoto
  pruus

  DBIW op 23 september 2019 16:23
  Wat pijnlijker is, is dat “de snelste smartphone chip ooit” wordt verslagen door het vorige iPhone model en zo’n beetje alle high end Androids in speedtests…

  Oh.. is snelheid ineens weer belangrijk? Voor Apple liefhebbers niet hoor. Willen ze niet meer de snelste zijn? Geef mij maar matglas. Dat is thrilled…

 • Profielfoto
  DBIW

  pruus op 23 september 2019 18:06

  DBIW op 23 september 2019 16:23
  Wat pijnlijker is, is dat “de snelste smartphone chip ooit” wordt verslagen door het vorige iPhone model en zo’n beetje alle high end Androids in speedtests…

  Oh.. is snelheid ineens weer belangrijk? Voor Apple liefhebbers niet hoor. Willen ze niet meer de snelste zijn? Geef mij maar matglas. Dat is thrilled…

  Blijkbaar wel… Ze hadden het over niks anders tijdens de keynote… En verder is dit normaal altijd het eerste argument dat aangehaald wordt: “Apple heeft de beste chip”. Leuk, alleen jammer dat het niet vertaald in de praktijk. Daarnaast is dat niet het punt. Het punt is dat het een stap achteruit is ten opzichte van het laatste model van een jaar oud. Dat is natuurlijk een blamage.

 • Profielfoto
  polansky

  Kijk daar hebben we onze troll en (f)Anroide DBIW weer…
  Ga nu maar weer lekker slapen knul. Ooit wordt je vast wel volwassen.

 • Profielfoto
  André

  Wat is dat toch met de onemorething redactie: steeds weer de negatieve kant  opzoeken  terwijl de onderstaande testen een ander verhaal tonen. Youtube staat vol met fake testen.  De kortzichtige houding van onemorething is de redactie onwaardig.  Kijk eens wat verder dan u neus lang is.

   

  Gedurende de presentatie van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro modellen tijdens de keynote een kleine twee weken geleden werd onder andere vermeld dat het glas weer sterker was dan in alle voorgaande modellen. De kans dat die een val overleven zou dus moeten zijn toegenomen.

  Tijd om te kijken of dat ook blijkt als dat goed getest wordt, en gelukkig blijkt dat inderdaad het geval te zijn. Zowel in de tests van CNet als EverythingApplePro

 • Profielfoto
  Ruwepit

  DBIW op 23 september 2019 16:23
  Wat pijnlijker is, is dat “de snelste smartphone chip ooit” wordt verslagen door het vorige iPhone model en zo’n beetje alle high end Androids in speedtests…

  Onzin en daarbij totaal niet relevant. In het high-end segment is Apple al jaren alleenheerser. Specs zijn van minder belang dan bij Android, je krijgt een logge zeecontainer schip niet zomaar aan de gang.

  Fijne avond Merel en bedankt weer voor je bijdrage;-)

 • Profielfoto
  Koezel

  Het is maar net hoe die valt en op wat voor ondergrond. Kwestie van pech of geluk. Ik heb nu 3 x geluk gehad.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Hoesje eromheen. Probleem opgelost. Vreemde mensen die dat niet doen. Die vragen erom…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ruwepit op 23 september 2019 22:23

  DBIW op 23 september 2019 16:23
  Wat pijnlijker is, is dat “de snelste smartphone chip ooit” wordt verslagen door het vorige iPhone model en zo’n beetje alle high end Androids in speedtests…

  Onzin en daarbij totaal niet relevant…. Specs zijn van minder belang dan bij Android, je krijgt een logge zeecontainer schip niet zomaar aan de gang…

  Ik ben best blij met mijn logge zeecontainer (het ‘zwakke’ punt in onderstaande video – het herladen van apps uit geheugen – is geen issue, dat is puur een instelling).

  https://youtu.be/Ic8q1kPseVE

  En voor de geïnteresseerden: diezelfde OnePlus 7 Pro breekt ook alles wat glas is bij de droptests. .;)

 • Profielfoto
  occov

  Gelukkig is er Apple Care+

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KarelWillem, fijn dat jij blij met je logge zeecontainer barstensvol Ram maar ook dat is in deze niet relevant.

  Het punt is dat Merel werkelijk waar totaal niets begrijpt van efficiëntie.

 • Profielfoto
  RV

  @DBWI…. misschien wel het hele verhaal vertellen met je eenzijdige berichtgeving. Apple’s nieuwste chip is nog maar net beschikbaar en ontwikkelaars hebben hun apps nog niet kunnen optimaliseren voor de nieuwste toestellen. Wel hebben ze een jaar de tijd gehad om hun apps af te stemmen op de hardware van de iPhone XS.