Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 17 september 2019

Philips Hue Play Sync Box: syn­chroni­seert slimme lampen met TV

Het assortiment met Philips Hue-producten blijft maar groeien. Onlangs werden een aantal nieuwe lampen met Bluetooth aangekondigd en nu is er de Philips Hue Play Sync Box. Een apparaat met HDMI-aansluitingen dat je kunt gebruiken om slimme lampen met je TV, muziek of console te synchroniseren.

De box wordt tussen een televisiescherm en apparaten met HDMI geplaatst. Er is ruimte voor vier verschillende apparaten die automatisch geschakeld worden. De Sync Box ondersteunt 4K en stemt het licht van maximaal 10 lampen helemaal af op het beeld

Ambilight, maar dan met Philips Hue

Deze techniek kan je bekend voorkomen als Ambilight. Dat zit al jaren in de duurdere televisies van Philips, maar met de Philips Hue Play Sync Box kun je het dus zelf maken met de lampen in huis. Na het aansluiten van bijvoorbeeld een decoder, Apple TV of blu-rayspeler volgen de lampen de kleuren van de beelden op het scherm.

Volgens Philips houdt zijn Hue Sync Box ook rekening met perspectieven in beeld. Als in de verte een bos te zien is, zullen alleen de voorste Hue-lampen groen worden. Wanneer het bos dichterbij komt, worden meer lampen groen. De box zit dus tussen HDMI-apparaten en de televisie en levert volgens de fabrikant geen vertraging op.

Automatisch schakelen en presets

De box heeft een aparte app en kan bronnen automatisch schakelen. Naast het configureren van verschillende lampen, zijn er twee presets voor de reactiesnelheid van de verlichting. De snellere modus is ideaal voor games en films, maar te hectisch voor rustige documentaires. Dit is waar de tweede modus helpt, die de lampen langzamer schakelt en de kleuren vloeiender en langzamer aanpast.

Dit effect kun je overigens ook met de gratis Philips Hue-app voor Mac bereiken, maar dan reageren de lampen uiteraard alleen op wat op je Mac-scherm verschijnt. Met een adviesprijs van € 249,99 is de Phlips Hue Play Box niet goedkoop. De box is midden oktober exclusief bij MediaMarkt Nederland en op de site Meethue.com te koop.

Philips Hue Play Sync Box 001
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Philips Hue Play Sync Box: syn­chroni­seert slimme lampen met TV
Sluiten