Philips Hue Play Sync Box: syn­chroni­seert slimme lampen met TV

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Philips Hue Play Sync Box 16x9
(Afbeelding: Signify)

Het assortiment met Philips Hue-producten blijft maar groeien. Onlangs werden een aantal nieuwe lampen met Bluetooth aangekondigd en nu is er de Philips Hue Play Sync Box. Een apparaat met HDMI-aansluitingen dat je kunt gebruiken om slimme lampen met je TV, muziek of console te synchroniseren.

De box wordt tussen een televisiescherm en apparaten met HDMI geplaatst. Er is ruimte voor vier verschillende apparaten die automatisch geschakeld worden. De Sync Box ondersteunt 4K en stemt het licht van maximaal 10 lampen helemaal af op het beeld

Ambilight, maar dan met Philips Hue

Deze techniek kan je bekend voorkomen als Ambilight. Dat zit al jaren in de duurdere televisies van Philips, maar met de Philips Hue Play Sync Box kun je het dus zelf maken met de lampen in huis. Na het aansluiten van bijvoorbeeld een decoder, Apple TV of blu-rayspeler volgen de lampen de kleuren van de beelden op het scherm.

Volgens Philips houdt zijn Hue Sync Box ook rekening met perspectieven in beeld. Als in de verte een bos te zien is, zullen alleen de voorste Hue-lampen groen worden. Wanneer het bos dichterbij komt, worden meer lampen groen. De box zit dus tussen HDMI-apparaten en de televisie en levert volgens de fabrikant geen vertraging op.

Automatisch schakelen en presets

De box heeft een aparte app en kan bronnen automatisch schakelen. Naast het configureren van verschillende lampen, zijn er twee presets voor de reactiesnelheid van de verlichting. De snellere modus is ideaal voor games en films, maar te hectisch voor rustige documentaires. Dit is waar de tweede modus helpt, die de lampen langzamer schakelt en de kleuren vloeiender en langzamer aanpast.

Dit effect kun je overigens ook met de gratis Philips Hue-app voor Mac bereiken, maar dan reageren de lampen uiteraard alleen op wat op je Mac-scherm verschijnt. Met een adviesprijs van € 249,99 is de Phlips Hue Play Box niet goedkoop. De box is midden oktober exclusief bij MediaMarkt Nederland en op de site Meethue.com te koop.

Philips Hue Play Sync Box 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Signify

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Leuk, maar echt véél te duur.

 • Profielfoto
  Macteach

  Wow. Had mijn interesse. Totdat ik de prijs zag… Nope.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Sja, voor zeg 69 euro was ik best geïnteresseerd geweest…

  Sowieso is ongeveer alles met het etiketje ‘smart home’ totaal over-priced… Een Zigbee-chipje van een paar dubbeltjes toevoegen aan een simpele LED-lamp? De prijs maal 5! Joepie!

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik had al bijna spijt dat ik vorige maand een nieuwe TV met Ambilight gekocht had, waarvan ik de Ambilightfunctie pas kan gebruiken na onze verbouwingen (omdat de tv nu niet tegen een muur staat/hangt), tot ik de prijs zag van dit ding… Prijzen van Ambilight TV’s zijn zo hard gezakt dat het een no brainer is geworden als je er echt eentje wilt, maar 250 euro om je bestaande setup te upgraden gaat er echt over.

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Lezen van de titel: YAY!!
  Lezen van de prijs: nay…

 • Profielfoto
  msetten

  Erg duur en dan ook nog eens geen dolby vision ondersteuning. Gaat hem niet worden. Misschien ooit de tweede versie.

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Inderdaad veel te duur. Het is maar een speledingetje hè, geen functioneel apparaat.

 • Profielfoto
  Kevin

  Qua prijs past het inderdaad prima bij Apple. Een andere reden waarom dit op OMT staat kan ik niet verzinnen.

 • Profielfoto
  Peter Joost Middag

  Het wordt gelijk steeds duidelijker waarom DreamScreen hun activiteiten heeft beeindigd. Ik heb er een en die was ook aardig aan de prijs, maar het werkt super. Het lijkt iig heel veel op DreamScreen vise versa.

 • Profielfoto
  Betatester

  @kevin, omdat Phillips Hue goed werkt met Apple HomeKit. Veel OMT’ers gebruiken ook Filips hue, of hebben er interesse in.

 • Profielfoto
  jasper050

  Specificatie volgen website Philips MeetHue: Wifi 802.11 b/g/n 2.4 GHz

  Alles werkt hier inmiddels op 5 GHz dus op de routers is 2.4 GHz uitgeschakeld. Voor dit apparaat moet ik dus de routers opnieuw instellen, nieuw wachtwoord om te onthouden etc. Gaan we niet doen.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Maar hoe/waar sluit ik dit aan in mijn hardware setup:
  TV hangt aan Sony versterker via HDMI in de ARC. Mac Mini en Bluray speler zijn ook met HDMI op deze versterker aangesloten. Moet het kastje dan tussen de versterker en de TV? Blijft de ARC werken?