Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 september 2019

Oprichter Wunderlist wil app terug­kopen van Microsoft

De populaire to-do-app Wunderlist werd in september 2015 door Microsoft gekocht. De software­gigant heeft (naar eigen zeggen) inmiddels het beste van Wunderlist in zijn eigen app Microsoft To-Do ondergebracht. Toch blijft de oude app populair. De originele Duitse ontwikkelaar van de to-do-app wil zijn creatie nu terugkopen.

Het is al enige tijd bekend dat Microsoft de stekker uit Wunderlist wil trekken. De app werd vorig jaar gratis in zicht van verdwijning, maar is nog steeds volledig bruikbaar. Het Duitse team dat Wunderlist maakte, werkt nu ook aan Microsoft To-Do. Oprichter Christian Reber vertrok, maar wil zijn app nu wel terug en dat is niet voor niets.

Wunderlist is nog behoorlijk populair

De oorspronkelijke ontwikkelaar van de app zegt op Twitter dat er nog veel tevreden gebruikers zijn. Het zou daarom zonde zijn als Microsoft stopt met Wunderlist. “Ik hoef het team niet terug, laat ze volledig op Microsoft To-Do focussen en draag Wunderlist over. Niemand zal het Microsoft kwalijk nemen niet met deze app te stoppen”, schrijft Reber op Twitter. Hij zegt een “serieus bod” gedaan te hebben.

Het is niet bekend of er ook concrete plannen voor een (omgekeerde) overname zijn. Microsoft belooft pas te stoppen met het onderhouden van Wunderlist zodra zijn eigen to-do-app functioneel niet meer onder doet voor de overgekochte app. Momenteel is de oude app nog altijd populairder dan de nieuwe uit de keuken van Microsoft. In de iOS App Store staat Wunderlist op plaats 28 in de categorie productiviteit. Microsoft To-Do staat op plaats 41.

wunderlist 001
Klik/tap voor groter.

Veel verbeteringen Microsoft To-Do

Het team dat aan Microsoft To-Do werkt, zit ook niet stil. Er werd onlangs een Mac-versie van de to-do-app gelanceerd, waardoor de app net als zijn voorganger ook op de Mac beschikbaar is. In de laatste update voor de to-do-app van Microsoft werden ook de kenmerkende wallpapers van Wunderlist teruggebracht. Andere functies zoals slimme lijsten en het plaatsen van taken in een gedeelde lijst zijn inmiddels ook aanwezig. Het gescheiden houden van werktaken met privétaken door lijstgroepen is ook mogelijk.

Het uiteindelijke lot van Wunderlist is nog steeds een beetje onduidelijk. Microsoft was al veel eerder voornemens om de app te schrappen, maar heeft dat tot nu toe niet gedaan. De app krijgt ook nog regelmatig kleine updates voor compatibiliteit met bijvoorbeeld nieuwe iOS-versies en toestellen. Nieuwe functies worden echter niet meer toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oprichter Wunderlist wil app terug­kopen van Microsoft
Sluiten