Aantal Nederlandse abonnees Spotify bekend

Door: Noah Korevaar - 5 reacties
Spotify 16x9
(Afbeelding: ANP XTRA/Rob Engelaar)

Muziekdienst Spotify heeft in Nederland drie miljoen betalende gebruikers en behaalt daarmee een omzet van 350 miljoen euro per jaar. Dat concludeert onderzoeksbureau Multiscope in de tweede editie van de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek onder 3600 Nederlanders.

Spotify in Nederland

Spotify en YouTube zijn veruit de populairste muziekdiensten. Omgerekend gebruiken zo’n 5,2 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder deze diensten voor het afspelen van muziek. Op ruime afstand volgen iTunes, SoundCloud en Google Play Music.

Spotify is het meest onmisbaar voor de consument. Als men maar één dienst zou mogen houden, kiest men namelijk Spotify het vaakst. Niet alleen qua omzet en voorkeur, maar ook qua totale luistertijd blijkt Spotify in Nederland de koning van de muziekdiensten. Maar liefst 56 procent van alle tijd die in Nederland wordt besteed aan muziekdiensten gaat naar Spotify. YouTube is qua tijd de duidelijke nummer twee met een aandeel van 27 procent. Voor de andere muziekdiensten samen resteert een tijdsaandeel van slechts 17 procent.

ANP

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  iTunes moet Apple music zijn?

 • Profielfoto
  mmww

  Geef mij maar YouTube premium! 👍

 • Profielfoto
  Paul

  Ik moet zeggen dat 3600 Nederlands niet mega representatief is.. en dan ook nog over iTunes praten terwijl ze (hoop ik) Apple Music bedoelen..

  Maar korreltje zout lijkt me wel gepast bij dit artikel..

 • Profielfoto
  pruus

  En betalende abonnees kan ook nog wel eens een hele andere werkelijkheid bergen; gratis betalende abonnees, abonnees met echt fikse kortingen. Dus een grote korrel zout. Dit is gewoon gedaan om de andere aanbieders te jennen.

 • Profielfoto
  Loyd

  Klopt, ik denk dat ze de KPN abonnees ook meetellen als betalend terwijl je spotify premium eigenlijk gratis erbij krijgt.