Raymon Mens
Raymon Mens App Store 17 september 2019

NPO Start-app werkt werderom niet goed via Chromecast

Er zijn wederom problemen met de NPO Start-app en het bekijken van video’s via Google Chromecast. Dat bevestigt de Nederlandse Publieke Omroep op zijn eigen site. Er waren al eerder problemen met het ‘casten’ van video, maar dat kwam door een onverwachte aanpassing van Google.

Waar de problemen nu door veroorzaakt worden, is niet duidelijk. Volgens de omroep gaat het om een technische fout en zijn “de technici bezig met het zoeken naar een oplossing”. Wanneer die oplossing gevonden of uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Vaker problemen NPO Start en Chromecast

Chromecast lijkt niet bij alle gebruikers gestopt met werken. Een aantal lezers laat weten dat alleen de reclame voor afleveringen speelt, maar de uitzending daarna nooit meer start. Andere gebruikers klagen weer over verbindingen die compleet niet tot stand komen. Naar de oorzaak is het op dit moment helaas nog gissen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen ontstaan bij NPO Start en Chromecast. Eerder dit jaar stopte de mogelijkheid om video naar Google’s kleine dongle te sturen ook al. Dat kwam toen door een update voor het Chromecast-protocol. Google was gestopt met het ondersteunen van een bepaalde DRM-variant om video’s te beveiligen. Die variant werd juist door de app van de omroep gebruikt.

NPO Start App Apple TV
De app is er ook voor Apple TV – Klik/tap voor groter.

Sinds augustus

Op zijn statuspagina zegt de NPO niet wanneer de problemen precies zijn begonnen. Op Twitter werden echter eind augustus al meldingen gemaakt van reclame die in een loop blijft afspelen, terwijl het programma nooit start. Voor zover bekend zijn er geen problemen met het streamen van video via Apple AirPlay.

Reageer op artikel:
NPO Start-app werkt werderom niet goed via Chromecast
Sluiten