NPO Start-app werkt werderom niet goed via Chromecast

Door: Raymon Mens - 5 reacties
npo start uitzending gemist
Afbeelding: NPO

Er zijn wederom problemen met de NPO Start-app en het bekijken van video’s via Google Chromecast. Dat bevestigt de Nederlandse Publieke Omroep op zijn eigen site. Er waren al eerder problemen met het ‘casten’ van video, maar dat kwam door een onverwachte aanpassing van Google.

Waar de problemen nu door veroorzaakt worden, is niet duidelijk. Volgens de omroep gaat het om een technische fout en zijn “de technici bezig met het zoeken naar een oplossing”. Wanneer die oplossing gevonden of uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Vaker problemen NPO Start en Chromecast

Chromecast lijkt niet bij alle gebruikers gestopt met werken. Een aantal lezers laat weten dat alleen de reclame voor afleveringen speelt, maar de uitzending daarna nooit meer start. Andere gebruikers klagen weer over verbindingen die compleet niet tot stand komen. Naar de oorzaak is het op dit moment helaas nog gissen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen ontstaan bij NPO Start en Chromecast. Eerder dit jaar stopte de mogelijkheid om video naar Google’s kleine dongle te sturen ook al. Dat kwam toen door een update voor het Chromecast-protocol. Google was gestopt met het ondersteunen van een bepaalde DRM-variant om video’s te beveiligen. Die variant werd juist door de app van de omroep gebruikt.

NPO Start App Apple TV
De app is er ook voor Apple TV – Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Sinds augustus

Op zijn statuspagina zegt de NPO niet wanneer de problemen precies zijn begonnen. Op Twitter werden echter eind augustus al meldingen gemaakt van reclame die in een loop blijft afspelen, terwijl het programma nooit start. Voor zover bekend zijn er geen problemen met het streamen van video via Apple AirPlay.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Apple TV app werkt wel fijn.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Chromecast werkt überhaupt niet….:P

 • Profielfoto
  apple-man

  Ik ben persoonlijk niet zo kapot van Chromecast. IK ben sowieso op softwarematig gebied nooit echt te spreken geweest over Google ben totaal geen voorstander van Google Chrome Chrome OS of android.

   

 • Profielfoto
  Cenobyte

  apple-man op 17 september 2019 20:24
  Ik ben persoonlijk niet zo kapot van Chromecast. IK ben sowieso op softwarematig gebied nooit echt te spreken geweest over Google ben totaal geen voorstander van Google Chrome Chrome OS of android.

   

  Nee, daarom is je naam ook Apple-man, omdat je een plaat voor je hoofd hebt m.b.t. andere producten.

  Chromecast werkt perfect hoor, alleen op Apple producten werkt het inderdaad wat minder omdat Apple alles compleet dicht timmert en er dus wat meer handelingen nodig zijn om gebruik te maken van de standaard. Chromecast is simpeler en minder storingsgevoelig dan het Airplay protocol en is daarbij ook gewoon lekker open voor andere merken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  SvS op 17 september 2019 12:07
  Apple TV app werkt wel fijn.

  Het zal met de NPO app best fijn werken, maar buiten dat werkt AppleTV echt gewoon nergens mee samen. Als je gewoon even een film wil kijken heb je een duur abo nodig of moet je alles converteren naar een Apple-gekend formaat. MKV wordt negen van de tien keer niet ondersteund en niet-Apple apparaten kun je helemaal al in je achterste schuiven. En dan kost een AppleTV ook nog eens 5x zoveel als een Chromecast.

  Mijn AppleTV is snel weer op marktplaats gegaan.