Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 september 2019

Philips Hue: nieuwe lampen en accessoires met Bluetooth nu verkrijgbaar

Bij Philips Hue is er één ding waar je zeker van kunt zijn: uitbreidingen en nieuwe producten komen regelmatig uit. Ook nu onthult het van oorsprong Nederlandse bedrijf weer een aantal nieuwe slimme lampen en accessoires. Inclusief een draagbare lamp en peertjes die via Bluetooth werken.

Het Bluetooth-offensief zat al een tijdje in het vat. Enige tijd geleden zei de fabrikant al dat het een eenvoudigere werking van zijn lampen, zonder Bridge, mogelijk wilde maken. Dat is nu werkelijkheid. Een overzicht van de nieuwe producten.

Nieuwe versie Philips Hue Go

Het eerste nieuwe product is een verbeterde Philips Hue Go. De draagbare, slimme lamp is al een tijdje op de markt, maar de nieuwe versie brengt een aantal verbeteringen. Zo is er nu ondersteuning voor Bluetooth, waardoor de lamp ook direct zonder Bridge te bedienen is. Dat is wel zo handig voor een product dat je buitenshuis gebruikt. Er is ook een grotere accu die voor een maximale gebruikstijd van 18 uur moet zorgen. De lichtopbrengst is tevens vergroot van 300 naar 520 lumen.

Philips Hue Go
Klik/tap voor groter.

Philips Smart Plug

De Philips Smart Plug, of in het Nederlands Smart-stekker, is een product dat andere fabrikanten al langer op de markt hebben. Het is geen enorm onderscheidend product. Een slim stopcontact waarmee je ieder apparaat dat niet slim is, op afstand in- en uit kunt schakelen. Ook dit accessoire kan via Bluetooth of de Hue-app bediend worden.

  • De versie van Philips werkt naast met de eigen apps van de fabrikant ook met HomeKit, Google Home, Siri en Amazon Alexa en kost € 29,95 en is per direct verkrijgbaar.
Philips Hue smart stekker 001
Klik/tap voor groter.

Philips Hue Smart button

Nog een nieuw accessoire. De Smart Button is, zoals de naam al doet vermoeden, een knop die meer doet dan de lampen in- of uitschakelen. In de Hue-app bepaal je welke lampen reageren en wat ze moeten doen, Bijvoorbeeld de kleur of helderheid aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om op verschillende tijdstippen verschillende acties uit te voeren. Er wordt een magnetische houder en achterplaat meegeleverd.

  • De slimme knop heeft een adviesprijs van € 19,95 en is per direct verkrijgbaar.
Hue smart button 001
Klik/tap voor groter.

Hue-lampen met gloeidraad

Op het gebied van lampen zijn er nu ook Hue Filament-lampen. Dit zijn slimme LED-lampen met immitatie-gloeidraad. Ze kunnen net als andere Philips Hue-lampen geschakeld en gedimd worden. Er zijn drie modellen. Het standaardmodel ziet er als een ouderwets lichtpeertje uit, maar er is ook een Edison-editie die wat groter en langwerpiger is. Ten slotte is er ook een Globe-editie, die er zoals de naam al doet vermoeden uitziet als een grote bol.

Philips Hue Filament 001
Klik/tap voor groter.

Nieuwe GU10-lampen

De Hue-lampen met GU10-fitting zijn ook vernieuwd. Deze ondersteunen nu net als veel nieuwe Philips Hue-producten ook Bluetooth en de lichtopbrengst is verbeterd.

Philips Hue G10 001
Klik/tap voor groter.

Spots: Argenta, Fugato en Centura

Voor iedereen die liever een compleet armatuur heeft, zijn er nieuwe opbouwspots genaamd Argenta en Fugato. Ze zijn beiden verkrijgbaar in enkele, dubbele, driedubbele of vierdubbele opstelling. Argenta bevat gefocust licht, terwijl de Fugato-lampen een bredere bundel hebben. Ten slotte is er de Centura-inbouwspot. Alle nieuwe spots werken ook met Bluetooth.

  • Argenta en Fugato geven zowel wit als gekleurd licht en kosten € 89,95 (1-lichts), € 169,95 (2-lichts) of € 269,95 (4-lichts). Centura is beschikbaar in ronde of vierkante vorm en kost € 64,95 per stuk.
Hue opbouw 001
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Philips Hue: nieuwe lampen en accessoires met Bluetooth nu verkrijgbaar
Sluiten