Meeste Apple Watch-consumenten zijn nieuwe klanten

Door: Jelle van Es - 5 reacties
Apple Watch Series 5
Afbeelding: Apple Inc.

Waar de meeste mensen die op dag één een nieuwe iPhone aanschaffen dat meestal doen in de vorm van een upgrade, daar zien we bij de Apple Watch-consumenten een ander soort gedrag. Volgens CNBC stelt Apple dat van de hoeveelheid consumenten die een nieuwe Apple Watch aanschaffen, zo’n zeventig procent niet eerder een Apple Watch heeft gehad. Daarmee is het een markt die vooral draait om mensen die eenmalig een smartwatch aanschaffen.

De Apple Watch is vooral voor nieuwkomers

Tegelijkertijd zijn er dus wel 30 procent van de consumenten die een upgrade scoren. En voor hen die de eerste Apple Watch hebben gehad en nu een nieuwe smartwatch halen, snap ik het wel. Het eerste model was iets te grof en kon nog niet zoveel als de latere modellen. Tegelijkertijd is het wel nog altijd zo dat het eerste model goed werkt en nog altijd ondersteund wordt wanneer het aankomt op de nieuwe updates. Dus wat dat betreft hoef je ook nog niet zo zeer een upgrade te doen.

Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Daarnaast is het zo dat de markt van de smartwatch nog altijd in zijn kinderschoenen staat. Er zijn steeds meer interessante modellen, maar het must-have gehalte is niet zo groot in vergelijking met een iPhone of een iPad. Ikzelf gebruik de Apple Watch voornamelijk om me dagelijks te motiveren om van mijn luie reet af te komen en te gaan sporten. Daarnaast is het handig als ik bepaalde notificaties er op krijg, zodat ik daarna zelf kan bepalen of ik mijn iPhone er gelijk bij pak om te antwoorden of het op een later moment doe. Daardoor zit ik minder vaak naar mijn iPhone te graaien.

Vanaf morgen kun je de Apple Watch Series 5 en dat lijkt een mooie nieuwe upgrade te gaan zijn. Het is interessant om te zien of de markt volgend jaar nog altijd bestaat uit voornamelijk nieuwkomers of dat de Series 5 een goede reden is om een upgrade door te voeren.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Klopt wel wat er in staat. Ikzelf heb een AW 4 en vond het niet nodig om een 5 te nemen. Als er nou een cellular op de NL markt zou komen, was er nog iets van een excuus;-)

  kleine aanvulling, ik gebruik de watch ook nog voor Apple Pay betalingen en voor Stocard dingen. En voor boarding pass voor vluchten.

 • Profielfoto
  arno1975

  Oh en voor toegangs kaarten van Pathe.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Heb de 2 gehad en die vervangen door de 4. Vond daar toch wel wat nuttige toevoegingen in zitten, die het voor mij net de moeite waard maakten.

  Nu maar niet naar de 5, omdat daar met iets te weinig in zit dat voor mij belangrijk is.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik heb nu pas genoeg gespaard om aan de Apple Watch toe te komen.
  Dat is geen flame of iets dergelijks, maar de iPad, iPhone, MacBook en iMac waren belangrijker.

 • Profielfoto
  Johan

  Heb nog steeds een AW-1 😬 Laadt hem 1 p/d op (ca 1.5 uur) en nog geen behoefte aan een nieuwe 🤓