Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 30 september 2019

Mario Kart Tour niet te spelen in België dankzij lootboxes

Vorige week verscheen Mario Kart Tour. Het is een Mario Kart-game op je iPhone of Android-smartphone, met een wat simpelere besturing. Je kunt de game gratis spelen, maar uiteindelijk doet uitgever Nintendo zijn best om je te verleiden om geld uit te geven om op die manier sneller toegang te krijgen tot bepaalde personages om mee te racen. Ook is het mogelijk om lootboxes te openen. En dakzij dat speelmechanic is de game niet binnen te halen van de Belgische App Store.

Geen Mario Kart Tour in België

Nu is dit niet de eerste game met lootboxes die problemen heeft met de Belgische regels. Eerder trok Nintendo al zijn game Fire Emblem Heroes terug uit de winkel en ook andere games zijn niet verschenen. Het probleem is alleen dat je Mario Kart Tour heel goed kan spelen zonder er ook maar een cent in uit te geven. Wat dat betreft is het jammer dat de Belgische consument de game niet kan beleven. In plaats van een ander model te gebruiken om geld mee te verdienen heeft Nintendo besloten om de volledige game niet uit te brengen in de App Store.

Mario Kart Tour gecombineerd 002
Klik/tap voor groter.

Nu zijn er wel mogelijkheden om de game uit een Store van een ander land te halen. Op die manier speelde ik zelf een week voor release al Pokémon Go, omdat de game wel in de Australische App Store te kop was, maar dan moet je wel een kleine omweg nemen. Volgens de Belgische kansspelbelasting moet je voor lootboxes in je game een goklicentie aanvragen. Dat is echter lastig voor gamemakers dat heeft er al voor gezorgd dat bepaalde games in het land worden aangepast. In FIFA 20 kun je bijvoorbeeld geen FIFA Points kopen om daarmee pakjes aan te schaffen. Ook in Nederland wordt er kritisch naar gekeken, maar heeft het nog niet gezorgd tot een ban.

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour niet te spelen in België dankzij lootboxes
Sluiten