Thomas Aalderink
Thomas Aalderink App Store 25 september 2019

Mario Kart Tour nu beschikbaar op iOS, maar (mogelijk) nog niet speelbaar

Nintendo heeft in de afgelopen jaren verschillende games uitgebracht voor iOS. Zo kunnen we al een tijdje genieten van Dr. Mario, Fire Emblem en Animal Crossing. Vanaf vandaag is daar opnieuw een populaire serie bijgekomen. Mario Kart maakt de overstap van console naar iOS en is nu gratis te downloaden uit de AppStore.

In de basis is Mario Kart Tour niet heel anders dan de grote broer op de console. Ook in de mobiele versie kruip je als één van de vele Nintendo karakters achter het stuur. Op kleurrijke circuits neem je het tegen elkaar op en proberen spelers met behulp van knotsgekke power-ups als eerste over de finish te komen.

Nieuwe besturing en banen

Toch zijn er ook een aantal dingen die Mario Kart Tour anders doet dan je gewend bent. Om te beginnen te besturing. Je gebruikt slechts één vinger om je kart te besturen. Door te tappen en te swipen drift je door bochten en gebruik je power-ups om zo je tegenstanders te snel af te zijn.

Dit doe je op banen die je kent uit oude games, maar ook op circuits die zijn gebaseerd op de echte wereld. Een nieuwe toevoeging die we nog niet eerder zagen op de console. In totaal zijn er vanaf de release 30 banen die iedere twee weken rouleren. Deze kun je trotseren met één van de 30 beschikbare karakters zoals Mario, Peach, Yoshi of Bowser.

Microtransacties in Mario Kart Tour

Niet alle karakters zullen direct beschikbaar zijn. Het is namelijk een progressief systeem. Door te racen verzamel je sterren die je kunt gebruiken om nieuwe karts, personages of upgrades te ontgrendelen. Wil je dit proces versnellen? Dat kan dankzij de toevoeging van microtransacties.

Je kunt dus geld uitgeven aan Mario Kart Tour, maar dat hoeft niet. Alle content is te ontgrendelen door te spelen. De game zelf is gratis te downloaden voor iOS en is nu te vinden in de AppStore. Helaas kun je mogelijk nog niet beginnen met racen, want door enorme populariteit zijn de servers overvol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour nu beschikbaar op iOS, maar (mogelijk) nog niet speelbaar
Sluiten