Mario Kart Tour nu beschikbaar op iOS, maar (mogelijk) nog niet speelbaar

Door: Thomas Aalderink - 9 reacties
Mario Kart iPhone
Bron: Nintendo

Nintendo heeft in de afgelopen jaren verschillende games uitgebracht voor iOS. Zo kunnen we al een tijdje genieten van Dr. Mario, Fire Emblem en Animal Crossing. Vanaf vandaag is daar opnieuw een populaire serie bijgekomen. Mario Kart maakt de overstap van console naar iOS en is nu gratis te downloaden uit de AppStore.

In de basis is Mario Kart Tour niet heel anders dan de grote broer op de console. Ook in de mobiele versie kruip je als één van de vele Nintendo karakters achter het stuur. Op kleurrijke circuits neem je het tegen elkaar op en proberen spelers met behulp van knotsgekke power-ups als eerste over de finish te komen.

Nieuwe besturing en banen

Toch zijn er ook een aantal dingen die Mario Kart Tour anders doet dan je gewend bent. Om te beginnen te besturing. Je gebruikt slechts één vinger om je kart te besturen. Door te tappen en te swipen drift je door bochten en gebruik je power-ups om zo je tegenstanders te snel af te zijn.

Dit doe je op banen die je kent uit oude games, maar ook op circuits die zijn gebaseerd op de echte wereld. Een nieuwe toevoeging die we nog niet eerder zagen op de console. In totaal zijn er vanaf de release 30 banen die iedere twee weken rouleren. Deze kun je trotseren met één van de 30 beschikbare karakters zoals Mario, Peach, Yoshi of Bowser.

Microtransacties in Mario Kart Tour

Niet alle karakters zullen direct beschikbaar zijn. Het is namelijk een progressief systeem. Door te racen verzamel je sterren die je kunt gebruiken om nieuwe karts, personages of upgrades te ontgrendelen. Wil je dit proces versnellen? Dat kan dankzij de toevoeging van microtransacties.

Je kunt dus geld uitgeven aan Mario Kart Tour, maar dat hoeft niet. Alle content is te ontgrendelen door te spelen. De game zelf is gratis te downloaden voor iOS en is nu te vinden in de AppStore. Helaas kun je mogelijk nog niet beginnen met racen, want door enorme populariteit zijn de servers overvol.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Ruwepit

  De servers overvol? Typisch…ogen sluiten voor de ontwikkeling die al jaren gaande is maar Nintendo doet net alsof het niet bestaat. Mensen willen gewoon gamen op hun smartphone. Regel het nu goed en de verdiensten komen vanzelf beste Niantic. Blijf het nu niet frustreren. Oja, vraag normale prijzen. €10 voor Super Mario Run is een absurdistische prijs

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Euh…Niantic –> Nintendo.

  OMT, regel nu onderhand eens een edit functie!!!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Thanks Nintendo, spelen in het vliegtuig kan wéér niet. Internet required. Daarnaast: een abonnement voor de 200 cc cup. Kosten 5 euro per maand. Fan-tas-tisch! De kers op de taart van de abonnementen hel!:(

 • Profielfoto
  Laurent van der Male

  Wanneer komt de app in belgie uit kan hem niet zien

 • Profielfoto
  RW076

  Ja het is te duur, ja mobiel wordt uitgemolken, ja ik moet daar ook van vloeken!!
  Maar… Mijn kinderen vinden het fantastisch en weten dat ik nooit geld geef voor ingame aankopen en zeer zelden aan abonnementen.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  We kennen nintendo van de “Buy Once” spelletjes, dus niet van de vele microtransacties of abonnementen, maar het is in de AppStore echt geen vreemde gang van zaken. Mocht je t niet willen, dan is het een kwestie van een Switch/3DS aanschaffen, dan kan je ook weer prima in t vliegtuig gamen:)

 • Profielfoto
  koen

  Wheeeeee!!!!

 • Profielfoto
  Edwin

  Wel een kloterige besturing! Op de Nintendo DS Lite was dit spel veel beter te besturen! Je kunt hier niet eens recht uit een bocht komen!

 • Profielfoto
  Edwin

  Correctie: je moet de stuurhulp uitschakelen om redelijk fatsoenlijk te kunnen sturen! 😃👍🏻