Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 18 september 2019
Leestijd: 2 minuten

Zoveel mAh bevat de nieuwe iPhone 11-batterijen

Apple heeft met de onthulling van de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de Pro Max laten weten dat de nieuwe modellen voorzien zijn van een krachtigere batterij. In combinatie met nieuwe technieken moet dat er voor zorgen dat je op een gemiddelde dag langer van je apparaat kunt genieten. Maar hoe groot de batterijen precies zijn, dat liet het bedrijf in het midden. Dankzij het Chinese TENAA weten we dat nu wel.

Zo groot zijn de batterijen voor de iPhone 11-modellen

De TENAA is een Chinees bedrijf dat markt reguleert en zodoende de specificaties van de iPhone 11 naar buiten heeft gebracht. Uit dat onderzoek is gebleken dat de iPhone 11 nu over een batterij beschikt van 3.110 mAh. Dat is een verbetering van de 2.942 mAh die in de iPhone XR zat. De Pro beschikt over een iets kleinere batterij van 3.046 mAh. Dat is echter wel een stap vooruit ten opzichte vn de 2.658 die in de iPhone XS zat. En tot slot doet de iPhone 11 Pro Max het met een batterij van 3.969 mAh. Dat is een stap van de iPhone XS Max, welke het moest doen met een batterij van 3.174 mAh.

iPhone 11 achterkant 001
Klik/tap voor groter.

Naast het feit dat het Chinese bedrijf ons inzicht geeft in de grootte van de verschillende batterijen, is er ook uit onderzoek naar voren gekomen dat elk model van de iPhone 11 beschikt over 4 GB aan RAM. Dat hadden we wel verwacht voor het basismodel, maar voor de luxere modellen was de verwachtingen dat deze zouden voorzien van 6 GB RAM, maar dat is dus niet het geval. In de praktijk zul je daar overigens niet veel van merken. Er zijn wel smartphones die beschikken over tot wel 12 GB RAM, maar waarvoor dat precies nodig is, dat is en blijft de vraag. Meestal is 4GB RAM meer dan genoeg.

Wil je meer lezen over de nieuwe telefoon van Apple? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoveel mAh bevat de nieuwe iPhone 11-batterijen
Sluiten