Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 19 september 2019
Leestijd: 2 minuten

KPN zet opdoeken XS4ALL door, ondernemingsraad is boos

KPN blijft bij zijn beslissing om het merk XS4ALL op te heffen, ondanks bezwaren van personeel en klanten van die internetprovider. Dat hebben leidinggevenden van XS4ALL laten weten aan de ondernemingsraad van de KPN-dochter, zo laat het telecombedrijf weten.

XS4ALL lijkt toch te gaan verdwijnen

XS4ALL moet opgaan in KPN. De ondernemingsraad is tegen, omdat het negatief zou zijn voor KPN, XS4ALL en de klanten. KPN koerst nu af op een confrontatie met XS4ALL, zegt de ondernemingsraad. “Dit lijkt een onverantwoord besluit en kan voor de gehele KPN-groep slecht uitpakken”, zegt Daan Willems van de or. “We zullen de argumenten van de bestuurder tot ons nemen en bepalen wat onze vervolgstappen zullen zijn. Op dit moment sluiten we niets uit.”

XS4ALL

De ondernemingsraad liet eerder weten een stap naar de rechter te overwegen. “We denken dat we goede argumenten hebben mocht het zover komen”, zegt Willems. De or wil mogelijk een onafhankelijk onderzoek naar vermeend wanbeleid afdwingen. Doorgaans hebben ondernemingsraden dit recht niet, maar bij XS4ALL is dit rond de overname door KPN wel zo geregeld.

KPN vindt dat klanten beter zijn geholpen met dienstverlening onder één dak. Volgens het telecomconcern is het besluit XS4ALL als merk te laten verdwijnen zorgvuldig genomen. Het bedrijf verwacht dat klanten XS4ALL op zijn vroegst in de tweede helft van volgend jaar naar KPN worden overgeheveld. De provider heeft enkele honderdduizenden klanten.

Eerder werd al min of meer duidelijk dat KPN maling had aan de ondernemingsraad. Die laatste stelde dat KPN wanbeleid voerde en als reactie daarop liet KPN weten het samen te willen oplossen. Nu lijkt daar dus een streep doorheen te zijn getrokken en lijkt KPN puur zijn eigen route te willen volgen. Of dit nog gevolgen gaat hebben voor de eerdere berichten van een rechtszaak, dat is niet helemaal duidelijk. Dit zal vast niet het laatste bericht zijn hierover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.