KPN toch niet in zee met “nieuwe CEO” door gerechtelijk onderzoek

Door: Mark Hofman - 2 reacties
KPN Telecom
(Afbeelding: Remko de Waal/ANP)

Dominique Leroy, op dit moment nog CEO bij het Proximus, zou de nieuwe CEO van KPN worden. De topvrouw moest opvolger worden van voormalig CEO Maximo Ibarra, maar dat feestje lijkt nu niet door te gaan. Het telecombedrijf trekt de benoeming in.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de dame onderzocht wordt door het parket van Brussel. Vanwege het feit dat er veel onduidelijkheid is over dit gerechtelijk onderzoek, zoals hoelang dit proces gaat duren, besluit KPN de benoeming terug te trekken.

Gerechtelijk onderzoek gooit roet in het eten

Twee weken nadat bekend werd dat Dominique Leroy de nieuwe CEO van KPN zou worden, werd bekend gemaakt dat er een gerechtelijk onderzoek gestart is naar de topvrouw. De CEO van Proximus staat onder een vergrootglas, omdat ze mogelijk misbruik heeft gemaakt van voorkennis bij de handel van aandelen voor dat bedrijf. Daar staat Leroy overigens nog steeds aan het roer, haar functie als CEO bij KPN zou vanaf 1 december 2019 oorspronkelijk ingaan.

Dominique Leroy CEO KPN
Klik/tap voor groter Afbeelding: Olivier Hoslet/EPA

Het onderzoek gaat om een opdracht die Leroy op 25 juli gaf. Ze wilde dat haar aandelenpakket van Proximus, ter waarde van €285.000, per 1 augustus verkocht zou worden. Volgens financiële waakhond FSMA (België) en het Openbaar Ministerie is er dus mogelijk sprake van voorkennis.

Moeilijke beslissing voor KPN

Gezien het feit dat er nog heel veel onbekend is over het onderzoek en deze dus ook onvoorspelbaar is, heeft KPN besloten om de benoeming terug te draaien. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend in een persbericht. Volgens de raad van commissarissen van het Telecombedrijf is de onzekerheid niet in het belang van het bedrijf en draait het de benoeming terug. Volgens President-commissaris Duco Stickinghe van KPN was dat een lastige beslissing, maar moest deze genomen worden.

Zoals eerder vermeld zou Dominique Leroy de opvolger moeten worden van Maximo Ibarra. De CEO kreeg vorig jaar de positie bij KPN, maar maakte in juni dit jaar bekend dat hij “wegens dringende familie redenen” zijn functie nu al neer zou leggen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  Belgen met een hoge overheidsfunctie, het zij nu eenmaal luie graaiers. Ze kunnen niet allemaal een Steve jobs zijn. Die zag zijn centjes waarschijnlijk ook graag maar die deed er tenminste nog wat voor.

  Groeten, een Belg

 • Profielfoto
  iDeMi

  Interessant Apple nieuws…