Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 2 september 2019

Overheid start campagne rondom zakelijk gebruik iPhone in de auto

Ook mensen die voor hun werk met de auto onderweg zijn, mogen niet appen of bellen achter het stuur. Toch heeft meer dan een derde van de werkgevers geen afspraken gemaakt over het smartphonegedrag in de auto.

Nieuwe campagne

Daarom geeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) maandag het startsein voor een nieuwe campagne, MONO-zakelijk, die aan het bel- en appgedrag onderweg een einde moet maken.

Bedrijven verwachten van hun werknemers dat ze binnen 30 minuten reageren na een oproep of berichtje, zeggen Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) na een onderzoek.

Het doel van MONO-zakelijk is dat alle bedrijven afspraken met hun personeel maken over veilig smartphonegebruik. “Het is moeilijk voor te stellen, maar één op de tien werkgevers vindt het een normale zaak dat hun werknemers berichten lezen en terugschrijven tijdens het rijden”, zegt de minister. Ze noemt het “totaal onverantwoord om dit van je mensen te verwachten, want dat is gewoon levensgevaarlijk”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overheid start campagne rondom zakelijk gebruik iPhone in de auto
Sluiten