Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 september 2019
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 (2020) lijkt op een oude bekende’

Terwijl de iPhone 11 net op de markt is, gaan er al geruchten over de volgende generatie van Apple’s smartphone. Die noemen we voor het gemak maar even iPhone 12 (2020). Volgens Ming-Chi Kuo, de meest betrouwbare analist op het gebied van Apple-geruchten, krijgt de iPhone volgend jaar een compleet nieuw ontwerp.

De analist claimt dat de iPhone 12 een nieuw metalen frame krijgt. De randen zouden bovendien niet meer afgerond zijn, maar weer vierkant. Precies zoals bij de iPhone 4 die in 2010 werd uitgebracht.

‘iPhone 12 (2020) gaat op iPhone 4 lijken’

Naast een nieuw metalen frame, zou de iPhone 12 gevormd worden door een nieuwe spuitgiettechniek en een nieuwe voor- en achterkant van glas of saffier om het toestel te versterken. De randen zouden bovendien licht afgeschuind zijn. Dat moet het toestel prettig laten aanvoelen. De analist spreekt niet over de dikte van de schermranden of het formaat van de notch.

Het ontwerp van de iPhone 4 werd door Jony Ive -die Apple gaat verlaten- gemaakt. Apple was het eerste bedrijf dat een aluminium frame met afgeschuinde randen tussen twee panelen van versterkt glas plaatste. Het ontwerp van de iPhone 4 is nog steeds iconisch en wordt vaak gezien als het mooiste iPhone-ontwerp ooit.

iPhone 12 2020 concept
Klik/tap voor groter.

Ook veel andere vernieuwingen

Waar de iPhone 11 (Pro) het vooral van zijn camera en grotere accu moet hebben, wordt de iPhone 12 naar verluidt een grote vernieuwing. Apple zou nieuwe schermformaten introduceren, waarbij de kleinste iPhone niet langer 5,8- maar 5,4-inch is. Een beetje handzamer dus. De grootste iPhone wordt met 6,7- in plaats van 6,5-inch juist iets groter. Op technisch gebied zou ondersteuning voor 5G op het programma staan. Daarnaast spreken geruchten over OLED-schermen op alle modellen en een camera die 3D-data vast kan leggen voor gebruik bij Augmented Reality.

Hoewel de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max net uit zijn, kan het goed zijn dat dit gerucht klopt. Apple werkt altijd minimaal een jaar vooruit. Het is dan ook niet gek dat er bronnen binnen Apple’s Aziatische productieketen lekken. De bronnen van Ming-Chi Kuo zijn de afgelopen jaren ook uitstekend gebleken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 (2020) lijkt op een oude bekende’
Sluiten