Advertorial
Advertorial Nieuws 18 september 2019
Leestijd: 3 minuten

iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro: de belangrijkste verschillen

Een nieuwe iPhone kopen? Dit jaar kun je uit twee nieuwe modellen kiezen, namelijk de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Pro al het goede van de iPhone 11, aangevuld met betere hardware voor iedereen die echt het neusje van de zalm wil.

Maar heb je echt het neusje van de zal nodig, of voldoet de iPhone 11? Het antwoord voor die vraag zal voor iedereen verschillend zijn, daarom de belangrijkste verschillen op een rij. Zo kun je een goede keuze maken.

De camera

De iPhone 11 heeft een dual camera-systeem met twee lezen. Er is een gewone lens en een groothoek-lens. Zo kun je letterlijk uitzoomen en meer van de omgeving vastleggen. Dat is handig bij een grote groep mensen waarbij je echt geen stapje meer achteruit kunt doen om ze allemaal op de foto te krijgen, maar ook met landschappen of interieurs.

De iPhone 11 Pro voegt hier nog een derde lens aan toe. Dat is de zoomlens die je nog van de iPhone XS kent. Met dit toestel kun je dus zowel in- als uitzoomen en ben je extreem flexibel. Handig als je dieren op de foto zet of bij een sport­wedstrijd zit.

iPhone 11 Pro camera 001
Klik/tap voor groter.

Alle twee de toestellen beschikken over een nieuwe nachtmodus, waarmee je ook in het donker goede foto’s kunt maken. De nachtmodus gaat automatisch aan wanneer het nodig is, bijvoorbeeld tijdens een etentje bij kaarslicht. Wanneer je een foto maakt, legt de camera meerdere beelden vast terwijl de optische beeld­stabilisatie de lens stilhoudt. Daarna lijnt de camera de beelden uit om bewegingen te corrigeren. Delen die te vaag zijn worden weggegooid en scherpere delen samengevoegd. Het contrast wordt aangepast zodat alles in balans blijft. En kleuren worden bijgesteld voor een natuurlijke uitstraling.

iPhone 11 Pro nachtmodus 001
Nachtmodus uit (links) en nachtmodus aan (rechts) – Klik/tap voor groter.

Het scherm(formaat)

Hou je van een bijzonder handzame, of juist zo groot mogelijke telefoon? Dan is de iPhone 11 Pro uit praktisch oogpunt de juiste keuze. Dit toestel is namelijk in twee formaten verkrijgbaar: 5,8-inch en 6,5-inch. De iPhone 11 komt maar in één formaat, namelijk 6,1-inch. Dat is een tussenmaatje dat voor de meeste mensen prettig zal zijn, maar als je specifiek een zo klein mogelijk of zo groot mogelijk toestel wil, biedt alleen de iPhone 11 Pro keuzevrijheid.

Naast het schermformaat, is de kwaliteit van de schermen ook verschillend. De iPhone 11 gebruikt een traditioneel LCD-scherm, dat is goed genoeg voor alledaagse zaken, maar kan niet op tegen het OLED-scherm van de iPhone 11 Pro. OLED zorgt voor een aanzienlijk betere contrast­verhouding, wat wil zeggen dat zwart ook echt zwart is en kleuren realistischer worden getoond. De iPhone 11 Pro heeft ook een scherm dat veel feller kan branden, waardoor het beter leesbaar zal zijn in de zon.

De accuduur

Apple heeft zich dit jaar ingespannen om de accuduur van de toestellen te verbeteren, en dat is te merken. De iPhone 11 gaat een uur langer mee dan zijn voorganger, de iPhone XR. De iPhone 11 Pro krijgt een accuduur die vier uur langer is dan die van de iPhone XS en de iPhone 11 Pro Max gaat maar liefst vijf uur langer mee dan zijn voorganger. Dat brengt je op de volgende accuduur:


De prijs

Niet onbelangrijk… wat moet dat dan kosten? De iPhone 11 heeft een vanaf-prijs van € 809,- en daarvoor krijg je een toestel met 64 GB opslagcapaciteit. Een iPhone 11 Pro met 64 GB opslagcapaciteit en 5,8-inch scherm kost zonder abonnement € 1.159,- terwijl de grote iPhone 11 Pro Max met 6,5-inch scherm zonder abonnement voor € 1.259,- over de toonbank gaat.

Welk toestel je ook neemt, het loont om te checken of je provider je een goede deal kan geven bij (verlenging van) een abonnement. Zowel de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij KPN, deze provider staat bekend om zijn betrouwbare netwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro: de belangrijkste verschillen
Sluiten