Night
Night Accessoires 21 september 2019

iOS 13 code bevestigt komst nieuw Apple accessoire

Apple heeft tijdens het iPhone Event van afgelopen week diverse aankondigingen gedaan. We hebben de officiële prijzen en lancerings-data van de nieuwe Apple Arcade en Apple TV + van Apple gehoord. We hebben de gloednieuwe iPhone 11, de nieuwe betaalbare 10,2-inch iPad en de Apple Watch-serie 5 gezien. Maar we hadden nog één ding van Apple verwacht tijdens het evenement.

We doelen op een accessoire dat Apple nog nooit eerder heeft gemaakt, maar dat ongelooflijk nuttig kan zijn. Vooral in combinatie met een uniek en enigszins mysterieus stukje hardware in de iPhone 11-serie. Nieuwe ontdekkingen in iOS 13 broncode geven echter aan dat Apple dat nieuwe product mogelijk binnenkort onthult.

U1 processor

Alle drie de nieuwe iPhones, waaronder iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max, hebben een gloednieuwe co-processor genaamd U1, die mensen en objecten “preciezer dan ooit” zou moeten lokaliseren. De chip maakt gebruik van Ultra Wideband (UWB) technologie. Die technologie is voorlopig alleen nog te gebruiken om de dichstbijzijnde persoon bovenaan je AirDrop lijstje te plaatsen.

Het kan inderdaad handig zijn om de exacte persoon te kunnen identificeren met wie je een bestand wil delen. Vooral binnen een drukke groep iPhone-gebruikers. Dat de U1 chip alleen daarvoor is ontworpen, lijkt echter een beetje ‘overkill’. Toch heeft Apple niet echt uitgelegd wat andere toepassingen van de U1 zouden kunnen zijn.

Apple Tags

Het product dat afwezig was in de iPhone-keynote, was het volgens geruchten Tile-achtige ‘Apple Tags’. Een klein gadget dat je aan sleutels, portefeuilles en andere objecten die je gemakkelijk zou willen kunnen vinden, kunt bevestigen. Dat is waar de U1-chip pas écht zou kunnen helpen, omdat deze met grote nauwkeurigheid de locatie van een verloren of gestolen voorwerp kan vaststellen.

Geruchten meldden al lang voor de Keynote dat Apple zijn eigen Tile-concurrent aan het ontwikkelen was. Website MacRumors heeft nu meer bewijs dat Apple inderdaad zo’n product aan het ontwikkelen is.

FindMyItems
De nieuwe ‘FindMyItems’ functie in iOS 13 (klik/tap voor groter).

De bovenstaande screenshots zijn afkomstig van een interne iOS 13-build die niet beschikbaar is voor het publiek. De nieuwe app ‘Zoek mijn’ bevat nu een tabblad Items, zoals hieronder te zien, waarin wordt gevraagd om “B389 toe te voegen.” Dat is volgens de geruchten een interne codenaam van de Apple Tags.

“B389” helpt dus om nooit meer je spullen kwijt te raken. Afbeeldingen die in eerdere iOS 13 builds waren gevonden, toonden ook al het vermeende ontwerp van de Apple Tags.

Apple Tags
Apple Tags (klik/tap voor groter).

Alle Tags in ‘Find My’ app

Andere code in de interne build van iOS 13 onthulde meer over de functionaliteit van de software. De ‘Vind mijn’ app kan gebruikers op de hoogte stellen, wanneer een getagd object buiten hun bereik is, tenzij ze zich op een veilige locatie bevindt, zoals bij iemand thuis. De tag kan ook een hard geluid maken zodat gebruikers het voorwerp dat ze kwijt zijn, makkelijker kunnen vinden. Verder kan de app een 3D-ballonnetje op het scherm weergeven, zodra de iPhone binnen het bereik van het verloren object is. Hier zal U1-chip waarschijnlijk zijn ultrabreedband magie pas echt kunnen laten gelden.

Wat ook interessant is aan de tags is dat je een voorwerp dat je kwijt bent in een ‘verloren’ modus kunt plaatsen. Zodra een ander iOS-apparaat zich in de buurt van het verloren voorwerp bevindt, wordt de eigenaar hiervan op de hoogte gesteld. Als de functie je misschien bekend klinkt, komt dat, omdat het allemaal deel uitmaakt van de nieuwe iOS 13 ‘Vind mijn’ ervaring. Daarmee kun je apparaten volgen, zelfs als deze niet zijn verbonden met een draadloos netwerk.

Afwachten of de tags dit jaar nog komen…

Het is nog steeds onduidelijk wanneer Apple zijn tags zal lanceren. Het bedrijf zal naar verwachting volgende maand een nieuw Event voor de iPad en Mac houden. Dus wie weet komt er dan nog een ‘One More Thing…’ aan het einde.

Reageer op artikel:
iOS 13 code bevestigt komst nieuw Apple accessoire
Sluiten