Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 september 2019

iOS 13.1.2 uit: bugfixes voor Bluetooth, camera en meer

Ben jij klaar voor de volgende sprint in de update-marathon die Apple aan het houden is? Zojuist zijn iOS 13.1.2 en iPadOS 13.1.2 uitgebracht. In deze updates worden diverse bugs gefikst. Problemen met onder andere de camera en Bluetooth zijn opgelost.

Deze update komt slechts vier dagen nadat iOS 13.1.1 uitgebracht werd. Die kwam namelijk op vrijdag. Nog nooit zagen we zoveel updates elkaar zo snel opvolgen. Apple heeft duidelijk nog heel wat bugs te fiksen in iOS 13.

iOS 13.1.2 lost zes bugs op

Apple heeft in iOS 13.1.2 (en iPadOS 13.1.2) zes bugs opgelost. Zo waren er problemen met de iCloud-reservekopie. Deze werd succesvol gemaakt, maar de iPhone bleef de voortgangsbalk soms toch tonen. Daardoor leek het alsof de back-up nooit voltooid werd. Ook een bug die ervoor zorgde dat het onmogelijk was om verbinding te maken met bepaalde autoradio’s via Bluetooth is opgelost.

Opende je camera soms met een zwart scherm? Na het installeren van iOS 13.1.2 (en iPadOS 13.1.2) zou dit verleden tijd moeten zijn. Dit kwam vooral op de nieuwere iPhone-modellen voor. Ook de flits en zaklamp werken weer altijd en ten slotte lost Apple een bug op die ervoor zorgde dat opdrachten uit de Opdrachten-app niet op de HomePod uitgevoerd konden worden.

iOS 13.1.2 iPhone 001
Klik/tap voor groter.

Ook watchOS 6.0.1 beschikbaar

Naast updates voor de iPhone en iPad, is er ook een update voor de Apple Watch. watchOS 6.0.1 is beschikbaar voor Apple Watch Series 3, 4 en 5. Bezitters van een Apple Watch Series 1 en 2 moeten nog langer wachten tot ook zij de beschikking over watchOS 6 krijgen. Het komt er later dit jaar aan, belooft Apple. (Zie ook → watchOS 6.0.1 beschikbaar: laat Mickey Mouse weer praten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13.1.2 uit: bugfixes voor Bluetooth, camera en meer
Sluiten