iOS 13.1.2 uit: bugfixes voor Bluetooth, camera en meer

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Afbeelding: OMT/Marijn van der Werf

Ben jij klaar voor de volgende sprint in de update-marathon die Apple aan het houden is? Zojuist zijn iOS 13.1.2 en iPadOS 13.1.2 uitgebracht. In deze updates worden diverse bugs gefikst. Problemen met onder andere de camera en Bluetooth zijn opgelost.

Deze update komt slechts vier dagen nadat iOS 13.1.1 uitgebracht werd. Die kwam namelijk op vrijdag. Nog nooit zagen we zoveel updates elkaar zo snel opvolgen. Apple heeft duidelijk nog heel wat bugs te fiksen in iOS 13.

iOS 13.1.2 lost zes bugs op

Apple heeft in iOS 13.1.2 (en iPadOS 13.1.2) zes bugs opgelost. Zo waren er problemen met de iCloud-reservekopie. Deze werd succesvol gemaakt, maar de iPhone bleef de voortgangsbalk soms toch tonen. Daardoor leek het alsof de back-up nooit voltooid werd. Ook een bug die ervoor zorgde dat het onmogelijk was om verbinding te maken met bepaalde autoradio’s via Bluetooth is opgelost.

Opende je camera soms met een zwart scherm? Na het installeren van iOS 13.1.2 (en iPadOS 13.1.2) zou dit verleden tijd moeten zijn. Dit kwam vooral op de nieuwere iPhone-modellen voor. Ook de flits en zaklamp werken weer altijd en ten slotte lost Apple een bug op die ervoor zorgde dat opdrachten uit de Opdrachten-app niet op de HomePod uitgevoerd konden worden.

iOS 13.1.2 iPhone 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Ook watchOS 6.0.1 beschikbaar

Naast updates voor de iPhone en iPad, is er ook een update voor de Apple Watch. watchOS 6.0.1 is beschikbaar voor Apple Watch Series 3, 4 en 5. Bezitters van een Apple Watch Series 1 en 2 moeten nog langer wachten tot ook zij de beschikking over watchOS 6 krijgen. Het komt er later dit jaar aan, belooft Apple. (Zie ook → watchOS 6.0.1 beschikbaar: laat Mickey Mouse weer praten)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  tuuur

  Nou lekker dan, ik heb 4 bugs doorgegeven en die staan hier nog nieteens bij, dan kan ik dus netzo goed nog even wachten met updaten.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik kan in Safari en Firefox in 13.1.1 niet zijwaarts scrollen waardoor ik sommige filmpjes niet kan starten. Bizar.

 • Profielfoto
  Betatester

  @tuuur, welke bugs dan?

 • Profielfoto
  Djinns

  Ik wacht denk ik nog even met installeren… (wat zijn de ervaringen op een SE?).

 • Profielfoto
  pruus

  Gewoon installeren, overmorgen weer.

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  Ik vraag me af of nu wel alle programma’s openen die aan de rechterkant (recent gebruikt) van het Dock staan.

 • Profielfoto
  polansky

  Zo gezellig, lijkt wel windows…

 • Profielfoto
  McJohn

  Apple had het gezegde eh…. smaller updates….🧐

 • Profielfoto
  cbdekleijn

  Jakko Westerbeke op 1 oktober 2019 10:42
  Ik vraag me af of nu wel alle programma’s openen die aan de rechterkant (recent gebruikt) van het Dock staan.

  Ik had dit ook maar zonder ook maar 1 van de 2 updates te installeren was het probleem opeens verdwenen met name had Google maps en bol.com hier last van de rest van de apps werkte wel gewoon zoals het hoorde

 • Profielfoto
  Lucasgent

  Nog steeds geen oplossing voor Apple Music op iPad Pro 12.9 inch. Jammer. Ik begin stilaan mijn geloof in Apple te verliezen