Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2019

iOS 13.1.1 uit: lost hoog accu­gebruik iPhone en meer bugs op

De updates blijven maar komen. Drie dagen na het beschikbaar stellen van iOS 13.1, heeft Apple vandaag iOS 13.1.1 uitgebracht. Deze update lost een probleem met de beveiliging van toetsenborden van derden op. Ook worden nog een aantal andere bugs gefikst.

Apple houdt het tempo er goed in. Slechts acht dagen na de release van iOS 13 zijn er al twee updates uitgebracht. Naast iOS 13.1.1 is ook iPadOS 13.1.1 uit. Dit lost dezelfde bugs en problemen op, maar dan op de iPad.

Bugfixes in iOS 13.1.1

De update lost een probleem op waarbij de iPhone soms niet vanaf een reservekopie kon worden hersteld. Ook een bug die ervoor zorgde dat de batterij sneller leeg raakte is gefikst. Bezitters van een iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) kunnen ook weer alles tegen Siri zeggen. Eerder herkende de assistent niet alle functies.

De nieuwe Herinneringen-app van iOS 13 was een grote verbetering, maar wel een beetje traag met synchroniseren. Ook dat is met een update naar iOS 13.1.1 opgelost.

iOS 13.1.1 iPhone
Klik/tap voor groter.

Beveiligingsprobleem toetsenborden

Het beveiligings­probleem met toetsenborden van derden (uit de App Store) was relatief ongevaarlijk. Om je privacy te waarborgen, hebben toetsenbord-apps standaard geen toegang tot het internet, tenzij je dan instelt. In iOS 13 hadden toetsenborden echter altijd toegang tot internet, zelfs als je die toestemming niet gaf. In theorie kon een toetsenbord daarom altijd al je toetsaanslagen doorsturen naar een server, ook zonder toestemming.

De meeste toetsenborden hebben om goed te werken echter volledige toegang tot internet nodig. Bijvoorbeeld voor het zoeken naar GIFjes of doen van betere woordvoorspelling. Alleen gebruikers die een extern toetsenbord hadden geïnstalleerd, werden door de bug getroffen. Dat maakte het een relatief klein probleem.

Reageer op artikel:
iOS 13.1.1 uit: lost hoog accu­gebruik iPhone en meer bugs op
Sluiten