Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2019

Voor oudere iPhone en iPad: Apple brengt iOS 12.4.2 uit

Apple heeft een opmerkelijke iOS-update uitgebracht. Hoewel iOS 13 al beschikbaar is, heeft het bedrijf uit Cupertino ook iOS 12.4.2 beschikbaar gesteld. Een update voor iedereen met een ouder toestel dat geen iOS 13 kan draaien. De update is er ook voor oudere iPad-modellen, maar niet voor iOS-apparaten die wel iOS 13 kunnen draaien.

Er zitten -zoals verwacht- geen nieuwe functies in iOS 12.4.2. Apple lost alleen kleine bugs op en dicht een lek in de beveiliging dat werd ontdekt door een onderzoek van Google’s Project Zero.

iOS 12.4.2 voor iPhone 5s, iPhone 6 en oudere iPad

De update komt compleet onverwacht. Normaal brengt Apple zodra een grote, nieuwe iOS-versie beschikbaar is geen kleine updates voor oudere versies van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad meer uit. Het beveiligingsprobleem was ernstig genoeg en het was waarschijnlijk een kleine moeite om dit op te lossen.

iOS 12.4.2 kan nu geïnstalleerd worden op iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, en iPad touch van de 6e generatie.

iOS 12.4.2 iPhone 5s
Klik/tap voor groter.

Apple biedt naar iOS 12.4.2 ook watchOS 5.3.2 aan. Dit is voor de Apple Watch Series 1 en 2. Deze slimme horloges krijgen later dit jaar ook een update naar watchOS 6, maar het is nog niet goed genoeg geoptimaliseerd voor de oudere hardware. Daarom neemt Apple even de tijd. (Zie ook → watchOS 6 deels vertraagd: oude Apple Watch krijgt update later)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor oudere iPhone en iPad: Apple brengt iOS 12.4.2 uit
Sluiten