Huawei presenteert (een blauwdruk voor) de AirPods 3

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Afbeelding: Steffen Herget

Apple-fans hoeven niet langer te wachten op de AirPods 3. Ze staan al klaar bij Huawei. Nouja, dat zou je tenminste zo kunnen geloven als je de derde generatie Huawei FreeBuds ziet. Ze hebben een ontwerp en doosje dat meer dan ooit op de draadloze oortjes van Apple lijkt.

De belangrijkste nieuwigheid van FreeBuds 3 is de integratie van actieve ruisonderdrukkingstechnologie. Een technologie die ook op de planning zou staan voor de Apple’s eigen AirPods 3, die eind 2019 of begin 2020 worden verwacht.

Huawei FreeBuds 3: blauwdruk voor AirPods 3

Huawei zegt dat FreeBuds 3 de eerste “open” oordopjes zijn met actieve ruisonderdrukking. Andere hoofdtelefoons hebben al een dergelijke functie (denk aan de Libratone TRACK Air + en Sony WF-1000XM3), maar dit zijn in-ear-modellen. De FreeBuds 3 zitten net als de AirPods op de ooringang, maar er niet in. De claim van het Chinese merk is dus juist.

Is deze technologie bij open oordopjes effectief? We zullen moeten wachten tot de eerste reviews. De Huawei FreeBuds 3 zijn nog niet beschikbaar, maar werden tijdens technologiebeurs IFA 2019 gepresenteerd.

Huawei FreeBuds AirPods 3 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding via: The Verge

Accuduur en verbinding

AirPods hebben een W1/H1-chip en maakt gebruik van Bluetooth 4.2. De FreeBuds 3 hebben een Kirin A1-chip, die Bluetooth 5.1 ondersteunt. Dat is volgens Huawei dan ook een wereldprimeur. Deze verbinding moet voor een zeer lage vertraging zorgen, namelijk 19 ms tegen 22 ms van de AirPods. De koppeling met Huawei-smartphones is net zo eenvoudig als het verbinden van AirPods met Apple-apparaten. Huawei noemt dit ‘Fast Pair’.

De aangekondigde accuduur voor het luisteren naar muziek is 4 uur. Dat is een uur minder dan de AirPods. De FreeBuds-behuizing, die de levensduur van de batterij tot 20 uur verlengt, heeft een USB-C-poort en is compatibel met draadloos opladen. De FreeBuds 3 zullen in oktober in zwart en wit worden verkocht tegen een nog onbekende prijs.

Huawei FreeBuds AirPods 3 002
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Steffen Herget

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iDeMi

  Het is en blijft een smakeloos bedrijf.

 • Profielfoto
  Kevin

  Als je een achterlijk design als Airpods al moet kopiëren dan is je creativiteit ook null.

 • Profielfoto
  SvS

  Maar hun smartphones zijn wel mooier met glossy achterkant.
  Jammer van het OS die erop staat.

 • Profielfoto
  NapO

  iDeMi op 12 september 2019 17:53
  Het is en blijft een smakeloos bedrijf.

  En waarom vind je dat? Huawei heeft de beste 5g ontwikkeling op dit moment, de halve wereld gebruikt hun infra in datacentrums, hun telefoon lijn met hun camera ontwikkeling is superieur (al ruim voor dat de iphone 11 is uitgebracht) en nu brengen ze koptelefoons uit, prima toch? goed voor de concurrentie.

  Sterker nog ik ben van apple afgestapt en naar Huawei over gegaan, ik ben zeer tevreden en ga nooit meer naar Apple terug. (al is het alleen al om de prijs)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  NapO op 15 september 2019 21:50

  iDeMi op 12 september 2019 17:53
  Het is en blijft een smakeloos bedrijf.

  En waarom vind je dat? Huawei heeft de beste 5g ontwikkeling op dit moment, de halve wereld gebruikt hun infra in datacentrums, hun telefoon lijn met hun camera ontwikkeling is superieur (al ruim voor dat de iphone 11 is uitgebracht) en nu brengen ze koptelefoons uit, prima toch? goed voor de concurrentie.

  Sterker nog ik ben van apple afgestapt en naar Huawei over gegaan, ik ben zeer tevreden en ga nooit meer naar Apple terug. (al is het alleen al om de prijs)

  Huawei is Chinese troep.