Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 september 2019

Google Maps en Waze werken in iOS 13 ook via Siri

Google Maps en Waze hebben in het kielzog van de iOS 13-release een nuttige update gekregen. Je kunt de applicaties nu ook via Siri bedienen. Voorheen werd bij het plannen van een route via Apple’s virtuele assistent altijd de ingebouwde Kaarten-app van iOS gestart.

Hoewel Apple Maps steeds beter is, hebben veel consumenten toch nog de voorkeur voor een andere app. In de auto, met bijvoorbeeld CarPlay, wordt vaak Waze gebruikt. Ook deze app kan nu via Siri gestart worden. Je kunt dan meteen een route plannen.

Vraag Siri naar een route via Google Maps of Waze

Let op dat bij het plannen van een route via Siri nog steeds standaard Apple Maps wordt gebruikt. Je moet specifiek vragen om een route te plannen met Google Maps of Waze. Dat kan met het volgende commando: “Hey Siri, plan een route naar Basisweg 30 in Amsterdam met Google Maps” of “Hey Siri, plan een route naar Basisweg 30 in Amsterdam met Waze”.

Het lijkt overigens alleen te werken wanneer je een specifiek adres noemt. Een naam van een bedrijf noemen is geen succes. Siri was tijdens onze test in de war wanneer gevraagd werd naar een route naar Apple Den Haag met Google Maps. De assistent probeert de genoemde plaats met een contactpersoon te matchen.

Google Maps Siri iOS 13
Klik/tap voor groter.

Ook nuttig met iOS 13 CarPlay

Deze functie is extra nuttig voor iOS 13-gebruikers die ook CarPlay in hun auto hebben. Zowel Google Maps als Waze hebben een CarPlay-app die via Siri geopend kan worden. Je kunt nu dus gewoon met een Siri-commando in de auto navigeren met Google Maps of Waze. Nu de Apple Watch nog.

Siri werkt in iOS 13 overigens niet alleen met navigatie-apps, ook het bedienen van muziek- en podcast-apps zoals Spotify of Overcast wordt mogelijk. Deze integraties zijn echter nog niet live. (Zie ook → In iOS 13 kan Siri eindelijk Spotify en andere audio-apps bedienen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps en Waze werken in iOS 13 ook via Siri
Sluiten