Dit is de eerste echte iPhone 11 Night mode-foto

Door: Jelle van Es - 10 reacties
iPhone 11 kleuren
Afbeelding: Apple

De iPhone 11 en zijn Pro en Pro Max-varianten krijgen verschillende interessante updates. De iPhone is al jaren een populaire smartphone om foto’s mee te maken en dankzij de camera’s die steeds beter worden, ziet dat er ook telkens mooier uit. Eén van de grotere verbeteringen van de nieuwe generatie iPhone is de night mode, waardoor je in het donker veel betere foto’s kan maken. En nu is de eerste echte foto van een iPhone 11 Pro Max verschenen.

iPhone 11 Pro Max Night mode in actie

Tijdens het onthullingsevenement van Apple toonde het bedrijf al foto’s van hoe goed alles er uit ziet wanner het nacht is. Het maken van een foto in de nacht zou overigens zeer gebruiksvriendelijk zijn. Er wordt gebruik gemaakt van software binnen de A13 Bionic, die automatisch detecteert dat het donker is. Je kunt echter ook handmatig je aanpassingen doorvoeren om zo het beste resultaat te krijgen. Tijdens het event werd onder andere de onderstaande foto gebruikt om te laten zien hoe groot het verschil is.

iPhone 11 Pro nachtmodus 001
Nachtmodus uit (links) en nachtmodus aan (rechts) – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Maar dat is dan nog wel een geval van eerst zien, dan geloven. Echter is er nu op Twitter een foto verschenen van Coco Rocha, die beweert een foto te hebben gemaakt met de iPhone 11 Pro Max. Nu is het een model met maar liefst 1,6 miljoen volgers, dus dan durven we dat wel enigszins te geloven.

En eerlijk is eerlijk, het ziet er niet verkeerd uit. Op 20 september komt de iPhone 11 uit en dan kunnen we zelf gaan ervaren hoe het is in het donker. Meer lezen over de nieuwe smartphone van Apple? Kijk dan hier.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Benieuwd naar de werking van de volledige nieuwe camera eigenlijk. Als het effectief dag en nacht (pun intented) verschil is tussen mijn X en deze iPhone 11 pro, dan ga ik ervoor.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik snap wel niet dat het automatisch aangaat, allez ik snap Apple wel, maar ik zou dat liever niet hebben….

 • Profielfoto
  Perspective

  Die foto staat ook gewoon op de productpagina van de iPhone 11 Pro, dus ja het zou best zo kunnen, maar dat het van die model komt? Slimme marketing, dat wel…

 • Profielfoto
  Perspective

  Edit….

  Oh verkeerd gelezen8-) Is inderdaad een andere foto… Al ben ik van beide neit onder de indruk. De X is duidelijk te donker. En de 11 Pro is veels te flets…

 • Profielfoto
  dsdevries

  Perspective op 13 september 2019 10:03
  Edit….

  Oh verkeerd gelezen8-) Is inderdaad een andere foto… Al ben ik van beide neit onder de indruk. De X is duidelijk te donker. En de 11 Pro is veels te flets…

  Maar dat is een kwestie van voorkeur. Waar het om gaat is dat de iPhone 11 instaat is veel meer detail zonder ruis weet vast te leggen. Je kunt achteraf altijd contrast, brightness en gamma aanpassen zonder dat je daar noodzakelijkerwijs informatie mee verliest. Je kunt echter nooit meer data tevoorschijn toveren dat er niet is.

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik hoop dat de iPhones standaard RAW kunnen gaan schieten vanuit de standaard camera app

 • Profielfoto
  Perspective

  dsdevries op 13 september 2019 10:44

  Perspective op 13 september 2019 10:03
  Edit….

  Oh verkeerd gelezen8-) Is inderdaad een andere foto… Al ben ik van beide neit onder de indruk. De X is duidelijk te donker. En de 11 Pro is veels te flets…

  Maar dat is een kwestie van voorkeur. Waar het om gaat is dat de iPhone 11 instaat is veel meer detail zonder ruis weet vast te leggen. Je kunt achteraf altijd contrast, brightness en gamma aanpassen zonder dat je daar noodzakelijkerwijs informatie mee verliest. Je kunt echter nooit meer data tevoorschijn toveren dat er niet is.

  Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de foto’s vervolgens ook als RAW worden opgeslagen, zolang de foto’s niet lossless worden opgeslagen ben je zo in zo de ruimte kwijt om fatsoenlijk contrast, brightness en gamma aan te passen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben nog sceptisch. Sowieso haal ik die goede kwaliteit van Apple Shot op iPhone nooit. Zeker met filmen schiet de focus soms alle kanten op en is je lucht hel wit

 • Profielfoto
  DBIW

  Dus als ik het goed begrijp is dit een toestel dat enkel een inhaalslag maakt maar alsnog een hoop functionaliteiten mist van goedkopere en mooier ontworpen toestellen?

   

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @DBIW nee dat begrijp je niet goed. Dit is een toestel dat voorziet in een behoefte van mensen die liever een iPhone hebben. Als je liever een iPhone hebt dan is wat eventuele andere merken niet direct interessant zelfs al hebben ze een of twee functies die je zou willen.
  Het interesseert mij in elk geval geen laars wat Huawei, Samsung en anderen doen. Apple levert wat Apple levert. Dat vind ik soms mooi spul en soms sla ik jaartjes over.