Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 24 september 2019

De Mac Pro wordt toch in de Verenigde Staten gemaakt

Tijdens de afgelopen WWDC werd bekendgemaakt dat Apple met een nieuwe versie van zijn Mac Pro zou gaan komen. Het wordt een peperdure machine, die vooral bedoeld is voor professionals. Handig wanneer je hoogwaardige video’s moet maken of heel goed moet photoshoppen. Na die aankondiging ontstond er al snel een handelsruzie tussen de Verenigde Staten en China met als gevolg verschillende importtarieven. En als gevolg daarvan heeft Apple nu bekendgemaakt dat de Mac Pro in de Verenigde Staten wordt gemaakt.

Mac Pro in de VS gemaakt

Heel gek is dat overigens niet. De nieuwe Mac Pro wordt in dezelfde fabriek in de stad Austin, Texas, gemaakt waar de vorige Mac Pro in elkaar werd gezet. Maar na het relletje was het maar even de vraag wat er zou gaan gebeuren. Er waren berichten dat het apparaat in China zou worden gemaakt. Maar Apple heeft nu een uitzondering gekregen op de importtarieven en als gevolg daarvan is het plan nu bekendgemaakt dat hij in de Verenigde Staten wordt gemaakt. Op die manier kan President Trump daar weer mee opscheppen.

Mac Pro 2019 studio 002
Klik/tap voor groter.

Naast het feit dat hij daar in elkaar wordt gezet, liet Apple ook nog weten dat er samen wordt gewerkt met leveranciers uit verschillende Amerikaanse staten, waardoor het als geheel een echt Amerikaans product moet gaan worden. Maar dat is dan wel een stukje duurder om te maken. Naar verluid zijn de componenten in de nieuwe Mac Pro 2,5 keer zo duur als bij de oude versie. Ook liet Apple nog weten dat het bedrijf dankbaar is voor de huidige regering en hun medewerking. Er zijn nu naar verluid 450.000 banen in de Verenigde Staten die op één of andere manier te koppelen zijn aan Apple. En volgens Tim Cook moet dat aantal alleen maar groter worden.

De Mac Pro begint bij een adviesprijs van zo’n 6.000 dollar, is uitgerust met 32 GB RAM, een Radeon Pro 580X videokaart en een 8-core Xeon processor. Wanneer hij daadwerkelijk op de markt verschijnt, dat is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk gaat dat niet voor 2020 gebeuren.

Reageer op artikel:
De Mac Pro wordt toch in de Verenigde Staten gemaakt
Sluiten