Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 6 september 2019

Apple houdt cryptocurrency in de gaten voor Apple Pay

Met Apple Pay kun je op steeds meer plekken afrekenen zonder dat je je portemonnee mee hoeft te nemen. Momenteel loopt dat via ING, maar inmiddels hebben andere Nederlandse banken ook laten weten de dienst te gaan ondersteunen. Wat is dan de volgende stap? Het antwoord zou zomaar cryptocurrency zijn.

Apple Pay met cryptocurrency

Al een paar jaar zijn we bekend met de term Bitcoin en weten we de waarde daarvan. Een waarde die overigens alle kanten op gaat. Van 1.000 euro naar 20.000 euro naar 5.000 euro naar volgens mij nu iets van 10.000 euro. De goudkoorts lijkt er als buitenstaander niks bij te zijn. En Bitcoin is niet de enige cryptocurrency. Er zijn er inmiddels al tientallen, waarvan er een stuk of vijf echt interessant lijken te zijn. Tijdens een bijeenkomst in San Francisco liet Jennifer Bailey, de vice president van Apple Pay, weten dat Apple cryptocurrency in de gaten houdt als extra mogelijkheid om via Apple Pay mee te betalen.

Array
Apple Pay

En dat zou enorm fijn zijn, want hoewel er inmiddels al weer wat partijen zijn die Bitcoins en andere cryptocurrency accepteren als betaalmiddel, is de kans groter dat Apple Pay meer geaccepteerd gaat worden. Door die twee te koppelen kun je dus uiteindelijk op meer plaatsen met je cryptocurrency gaan betalen.

Verder liet Bailey weten dat contactloos betalen in de Verenigde Staten nog behoorlijk achter loopt op de stappen die in Europa worden gezet. In Nederland zijn we in de kortste keren al gewend geraakt om contactloos te betalen en verbazen we ons dat we soms nog onze pincode in moeten voeren. In de Verenigde Staten is het al heel wat als je met je creditkaart betaald en je dan de code in moet voeren. Ze zijn verbaasd dat je daadwerkelijk die code weet. Het gaat daar meestal zelfs nog met cash en dan moet je rekening houden met fooien. Apple wil kijken hoe zij die fooien kunnen gaan verwerken.

Wil je meer lezen over Apple Pay? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple houdt cryptocurrency in de gaten voor Apple Pay
Sluiten