‘Apple’s iPhone 12 krijgt mogelijk notificatie-optie in het logo’

Door: Night - 12 reacties
iPhone 12 ontwerp iPhone 4 16x9
Afbeelding: EPA/Julian Stratenschulte

Al sinds de komst van de allereerste iPhone zijn echte fans al wanhopig op zoek naar manieren om het Apple-logo op de achterkant van de iPhone te laten oplichten. Sommigen zijn daar zelfs in geslaagd. Maar het lijkt erop dat de volgende iPhone, de iPhone 12, deze functie gewoon standaard biedt. De badge licht op wanneer er een ongelezen melding is. Dat klopt, mensen… Apple heeft misschien eindelijk toegegeven.

AppleInsider ontdekte dat Apple een patent heeft aangevraagd om het logo op de achterkant van de iPhone te gebruiken als notificatie-melder. Het bedrijf wil het logo op de achterkant laten oplichten om aandacht te trekken voor binnenkomende communicatie. Dat kan bijvoorbeeld bij een telefoontje zijn of een WhatsApp-bericht, maar ook bij waarschuwingen, zoals agenda-afspraken, herinneringen en fitness prompts.

Het patent toont aan dat Apple dit wil doen door het logo van kleur te laten veranderen, te laten oplichten of te laten knipperen.

iPhone 12 met knipperend logo

Apple wil het concept onder andere toepassen in de iPhone 12

Het logo op de achterzijde gebruiken als notificatie-melder is geen geheel nieuw concept. Website The Verge meldde in een artikel over dit patent dat in het logo op de achterkant van de Motorola One Zoom ook een meldings-LED is ondergebracht. Deze kwam in plaats van de vingerafdruklezer, zoals het geval was bij eerdere modellen. De Razer Phone 2 heeft ook een verlicht Razer-logo op de achterzijde. Dat is vergelijkbaar met hoe het embleem op eerdere versies van de MacBook (2015 of eerder) oplicht zodra het apparaat wordt ingeschakeld. Het Razer-logo kan echter ook van kleur kan veranderen bij een binnenkomend bericht.

Apple verwijst in het patent herhaaldelijk naar ‘mobiele telefoon-oproepen’ als onderdeel van de beschrijving. Dat suggereert dat het bedrijf overweegt om de functie op een toekomstige iPhone te gebruiken, zoals de iPhone 12. Het bevat echter ook diagrammen van de functie ‘in actie’ op andere hardware, zoals een iPad, een MacBook en zelfs een iMac. Ook dat is niet nieuw. Oudere MacBooks hadden al een verlicht logo op de top-lid. Ook oudere G5 iMacs hadden al een aan/uit knop op de voorzijde, die zachtjes opgloeide en weer dimde als de computer zich in slaapstand bevond.

Het blijft een patent

Houd er rekening mee dat Apple duizenden patenten deponeert, waarvan de meesten het daglicht nooit zullen zien. Het beste kan je dit bericht dan ook met een korreltje zout nemen. Aan de andere kant is Apple zelden de eerste om met een ‘feature’ te komen. Als het er dan tóch mee komt, wil het wel gelijk de beste zijn. Dus wij zijn benieuwd.

Meer geruchten lezen over de iPhone 12? Kijk dan ook eens naar  ➔ ‘iPhone 12 (2020) lijkt op een oude bekende’

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Als er iets is wat ik fijn vind aan een iPhone, dan is dat wel het gemis van een notificatie-LED zoals vele androids bevatten. Constante afleiding.. Ik bekijk m’n notificaties wel als ik m’n toestel op pak en niet andersom.

   

  Dus hopen dat het instelbaar is. Dan is iedereem blij.:)

 • Profielfoto
  Frans

  Hmm, misschien moet ik maar eens een patent aanvragen op een iPhone hoesje met een transparant gedeelte ter hoogte van het Apple-logo?;-)

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Hoezo kunnen ze hier dan patent op aanvragen als iedereen er al jaren op zinnespeelt? Iets laten oplichten ter notificatie is niet echt een origineel idee.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Lang leve de hoesjes waardoor je überhaupt bijna het hele design van de iPhone niet ziet. Met een iPhone 4 design inclusief de robuustheid zou ik het weer wagen zonder hoesje rond te lopen zodat ik weer kan genieten van het harde werk van de designers.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  vandenbroeke op 29 september 2019 02:19
  Hoezo kunnen ze hier dan patent op aanvragen als iedereen er al jaren op zinnespeelt? Iets laten oplichten ter notificatie is niet echt een origineel idee.

  Omdat het niet gaat over wie eerst was met het idee, maar wie eerst was met het nemen van een patent 😉.

 • Profielfoto
  Niekw

  Nick Seamore op 29 september 2019 08:35
  Lang leve de hoesjes waardoor je überhaupt bijna het hele design van de iPhone niet ziet. Met een iPhone 4 design inclusief de robuustheid zou ik het weer wagen zonder hoesje rond te lopen zodat ik weer kan genieten van het harde werk van de designers.

  Haha, de iphone 4/4s is het meest kwetsbare toestel in de geschiedenis van de iPhone. Maar wel één van de mooiste!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Was dat ook niet het toestel van de antennegate en moest er een (gratis) bumper omheen dit probleem te verhelpen?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Niekw op 29 september 2019 12:10

  Haha, de iphone 4/4s is het meest kwetsbare toestel in de geschiedenis van de iPhone.

  Nou, volgens mij gaat die eer naar de 7…

  Wat betreft die LED i het logo: als ze het mooi kunnen doen dan mag het van mij wel…

 • Profielfoto
  Sannetju

  Een oplichtend Apple logo super cool🥳 ik ben voor 👍🏻

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Vind het een beetje ouderwets overkomen zoals in het artikel ook wordt aangekaart, meer van een paar jaar geleden zoals op de Macs. Dat flitsen en knipperen wat je bij die Android telefoons ziet maakt het ook allemaal niet beter m.b.t. design én afleiding.

 • Profielfoto
  syltheboy

  csteelooper op 29 september 2019 15:59

  Niekw op 29 september 2019 12:10

  Haha, de iphone 4/4s is het meest kwetsbare toestel in de geschiedenis van de iPhone.

  Nou, volgens mij gaat die eer naar de 7…

  Wat betreft die LED i het logo: als ze het mooi kunnen doen dan mag het van mij wel…

  De iPhone 7 was juist een van de minst kwetsbare toestellen, omdat de achterkant niet van glas was.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Jullie vergeten precies dat dit nu ook al kan, hetzij zeer beperkt…

  Een ‘toegankelijkheidsoptie’ laat de led-flits af gaan bij een notificatie en herhaaldelijk bij oproepen.