Jelle van Es
Jelle van Es Apple Inc. 20 september 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple wil het patent op de term ‘slofies’

Een selfie kennen we allemaal. Even een foto van jezelf maken met je smartphone en daarna delen met de rest van de wereld. Ideaal als je alleen op vakantie bent en toch even wat foto’s van jezelf wilt maken ten op zichte van mooie achtergronden. Tijdens de onthulling van de iPhone 11 kwam Apple met de term slofies die hier van is afgeleid. En hoewel het vooral erg funny klinkt, wil Apple de term gaan vastleggen als een patent.

Apple wil het recht op Slofies

Een slofie of slofies is overigens het maken van een selfie-video via de front-camera in slowmotion. Dat is één van de nieuwe functies die de iPhone 11 met zich meebrengt. Je kunt daarmee een video maken in 120 FPS en vervolgens via de slowmotion-functie vertraagd laten afspelen. Het is iets dat al een tijdje met de back-camera kon, maar nu dus ook met de front-camera. Apple hoopt dat veel gebruikers hiermee aan de slag gaan en dan hun slofies wereldwijd verspreiden.

iPhone

Om te zorgen dat concurrenten niet met de term er van door gaan, heeft Apple nu een patent op de term aangevraagd. Het patent gaat overigens verder dan de term slofies. Apple wil er voor zorgen dat andere partijen geen apps maken die slofies kunnen maken. In de aanvraag van de term zit namelijk het volgende: ‘downloadable computer software for use in capturing and recording video‘.

Door dit breder te trekken wordt het patent dat Apple eventueel een stuk sterker, maar is tegelijkertijd ook de kans kleiner dat het patent wordt toegewezen. Maar lukt het wel, dan is de kans klein dat een concurrent zo maar een app of een functie aan de camera kan toevoegen die het mogelijk maakt om slofies te maken. De grap is overigens wel dat Apple zelf geen speciale app heeft voor het maken van de slofies. Je vindt in de reeds bestaande camera app een functie genaamd ‘slo-mo’ die deze optie mogelijk maakt. Wil je meer lezen over alles van de iPhone 11? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil het patent op de term ‘slofies’
Sluiten