Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 3 september 2019

Apple Watch krijgt straks Sleep Tracking-modus

Op 10 september houdt Apple zijn nieuwe evenement. Daarbij wordt zo goed als zeker de iPhone 11 en de andere nieuwe modellen aangekondigd. Ook is de kans redelijk groot dat er veel aandacht is voor iOS 13. Maar ook de Apple Watch zou een moment van aandacht krijgen. Eén van de nieuwe toevoegingen voor de Apple Watch is dat de smartwatch een Sleep Tracking-modus krijgt.

Sleep Tracking-modus voor de Apple Watch

Dat is althans hetgeen dat beweerd wordt door 9to5Mac. Zij claimen van insiders dit nieuws te hebben vernomen. Er is al een tijd het idee dat er uiteindelijk een Sleep Tracking-modus aan de Apple Watch wordt toegevoegd. Mede omdat Apple een tijd geleden het bedrijf Beddit heeft overgenomen. Dat bedrijf maakte in het verleden de Beddit Sleep Monitor en de bijbehorende app. Dan zou het logisch zijn dat die functie zou worden toegevoegd aan het product wat je op dagelijkse basis veel draagt.

Apple Watch
Apple Watch

Met de nieuwe toevoeging zou je de Apple Watch in de nacht om hebben en houdt het apparaat bij hoe goed je nachtrust is. Daarvoor worden elementen zoals je hartslag, de hoeveelheid beweging en geluid gemeten en aan de hand daarvan krijg je een goed beeld hoe goed je slaapt. Mocht dat erg onrustig zijn, dan zou je kunnen kijken of je in de avond misschien iets minder naar het beeldscherm van de iPhone zou gaan staren. Of wellicht helpt het om je koffie- of energiedrank-inname te verminderen.

De Sleep Tracking-modus zou gaan werken met de Health (Gezondheid) applicatie van de iPhone, maar er zou ook een nieuwe Sleep app aan het assortiment worden toegevoegd. Het zou dus niet zo zijn dat dit een functie is die alleen gebruikt kan worden met een nieuwe generatie Apple Watch, die ook zomaar zou kunnen worden aangekondigd op het evenement. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Apple Watch krijgt straks Sleep Tracking-modus
Sluiten