Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2019

Apple Watch Series 5: waarom niet alle varianten in Nederland te koop zijn

De Apple Watch Series 5 bevat niet alleen een scherm dat altijd ingeschakeld is, maar komt ook in twee nieuwe materialen: keramiek en titanium. Mooi voor iedereen die een meer premium look wil dan de aluminium variant biedt. Er is echter een probleem: de nieuwe materialen zijn niet in Nederland te koop.

Eerder kwam de Hermes-editie van de Apple Watch ook al niet naar ons land. Ook Belgische Apple-gebruikers moeten het met alleen de smartwatch met aluminium behuizing doen. Waarom is dat eigenlijk?

Premium Apple Watch Series 5 alleen met 4G

We vroegen het Apple tijdens een briefing over de nieuwe wearables van het bedrijf. Het antwoord blijkt heel simpel: 4G. In Nederland biedt geen enkele provider mobiele data voor de Apple Watch aan en de premium-varianten zoals de Apple Watch Edition van keramiek of titanium komen standaard met ingebouwde ondersteuning voor 4G. Je kunt ze niet met alleen Wi-Fi kopen.

Zodra Nederlandse providers ondersteuning voor 4G op de Apple Watch gaan bieden, is het waarschijnlijk dat er meer modellen naar Nederland komen. Dat is in andere landen ook het geval geweest, al wilde niemand on the record toezeggen dat het ook in Nederland zal gebeuren.

Apple Watch Series 5 nieuwe materialen 001
De Apple Watch Series 5 in keramiek (links) en titanium (midden en rechts) – Klik/tap voor groter.

Voorlopig shoppen in buurlanden

Wil je toch een Series 5 van titanium of keramiek? Dan zul je voorlopig in het buitenland moeten shoppen. Bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk. Zodra Nederlandse providers 4G voor Apple’s wearable aan gaan bieden, zou het ook met in het buitenland gekochte modellen moeten werken. Het is immers gewoon een eSIM. (Zie ook → Reviews Apple Watch Series 5: het scherm verandert alles)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 5: waarom niet alle varianten in Nederland te koop zijn
Sluiten