Apple Watch Series 5 kompas werkt het beste met bepaalde bandjes

Door: Jelle van Es - 6 reacties
Apple Watch Series 5
Afbeelding: Apple Inc.

De Apple Watch Series 5 komt binnenkort uit en brengt een aantal updates. Eén daarvan is de ingebouwde digitale kompas. Met een kompas kun je goed zien wlke kant je op moet gaan door te zien waar het noorden ligt. Handig wanneer je kaarten-app niet helemaal goed door hebt welke kant je op staat gericht. Maar om daar gebruik van te maken, raadt Apple je aan voor een bepaald bandje te kiezen.

Bepaald bandje voor je Apple Watch-kompas

Want nog altijd maakt een kompas gebruik van magneten om aan te geven waar het noorden is. De Apple Watch Series 5 maakt gebruik van dezelfde techniek die destijds in de iPhone 3GS en de opvolgers werd gebruikt. Er is een sensor in de vorm van een magnetometer, die meet hoe het zit met de hoeveelheid magnetisme om aan te geven waar het noorden zich bevind. Wanneer je gebruik maakt van bandjes die via magneten bevestigd worden om je pols, dan kan het zijn dat de techniek niet werkt zoals het zou moeten.

Apple Watch
Apple Watch (Bron Apple)

En hierdoor kan het kompas op de Apple Watch Series 5 je de verkeerde kant op wijzen. Dit heeft overigens geen invloed op de prestaties wat betreft de navigatie, dat via GPS werkt. Maar wanneer je je in de natuur bevindt en geen goede verbinding hebt en via je kompas wilt weten welke kant je precies moet gaan oplopen, dan is het handig om bij aankoop van de nieuwe Watch even na te denken over wat voor soort bandje je er precies bij haalt.

Apple zelf adviseert in dat soort gevallen bandjes uit de Sports-, Sport Loops-, en de Hermès leather-bandjes om bij je apparaat te gebruiken. Die zouden het eventuele probleem met magneten niet hebben en kun je zodoende dus zonder problemen gebruiken. Wil je meer lezen over de Apple Watch Series 5? Kijk dan hier.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Dat is wel heel dom zeg.

 • Profielfoto
  TheDoctor40

  RW076 op 18 september 2019 10:44
  Dat is wel heel dom zeg.

  Vind je? Als je een magneet bij een normaal kompas houdt wijst hij ook de verkeerde kant op. Kompassen werken op basis van het magnetisme van de aarde. Magneten in de buurt van het kompas kunnen de werking van dit kompas verstoren. Dat is hoe de natuur werkt. Tenzij je natuurkunde kan veranderen zullen bandjes met magneten dus storing veroorzaken.

 • Profielfoto
  RW076

  TheDoctor40 op 18 september 2019 14:36

  RW076 op 18 september 2019 10:44
  Dat is wel heel dom zeg.

  Vind je? Als je een magneet bij een normaal kompas houdt wijst hij ook de verkeerde kant op. Kompassen werken op basis van het magnetisme van de aarde. Magneten in de buurt van het kompas kunnen de werking van dit kompas verstoren. Dat is hoe de natuur werkt. Tenzij je natuurkunde kan veranderen zullen bandjes met magneten dus storing veroorzaken.

  Ik denk dat je te snel concludeert wat ik dom vind.

 • Profielfoto
  oblomov

  Reactie verwijderd door moderator

 • Profielfoto
  Night

  Heren, laten we vriendelijk blijven tegen elkaar!

   

 • Profielfoto
  oblomov

  Beste moderator & Night, daar waar ik schreef stom, bedoelde ik dat met een knipoog. RW076 schrijft namelijk dat hij iets dom vindt, maar legt niet uit wat hij dom vindt. Vervolgens wijst hij forumlid TheDoctor40 terecht, maar is hij nog steeds niet bereidt om een toelichting te geven. RW076 houdt dus zijn mond dicht, met andere woorden: hij houdt zich voor de stomme!

  Jammer dat de moderator de taalgrap niet begreep en mijn reactie verwijderde.