Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 18 september 2019

Apple Watch Series 5 kompas werkt het beste met bepaalde bandjes

De Apple Watch Series 5 komt binnenkort uit en brengt een aantal updates. Eén daarvan is de ingebouwde digitale kompas. Met een kompas kun je goed zien wlke kant je op moet gaan door te zien waar het noorden ligt. Handig wanneer je kaarten-app niet helemaal goed door hebt welke kant je op staat gericht. Maar om daar gebruik van te maken, raadt Apple je aan voor een bepaald bandje te kiezen.

Bepaald bandje voor je Apple Watch-kompas

Want nog altijd maakt een kompas gebruik van magneten om aan te geven waar het noorden is. De Apple Watch Series 5 maakt gebruik van dezelfde techniek die destijds in de iPhone 3GS en de opvolgers werd gebruikt. Er is een sensor in de vorm van een magnetometer, die meet hoe het zit met de hoeveelheid magnetisme om aan te geven waar het noorden zich bevind. Wanneer je gebruik maakt van bandjes die via magneten bevestigd worden om je pols, dan kan het zijn dat de techniek niet werkt zoals het zou moeten.

Apple Watch
Apple Watch

En hierdoor kan het kompas op de Apple Watch Series 5 je de verkeerde kant op wijzen. Dit heeft overigens geen invloed op de prestaties wat betreft de navigatie, dat via GPS werkt. Maar wanneer je je in de natuur bevindt en geen goede verbinding hebt en via je kompas wilt weten welke kant je precies moet gaan oplopen, dan is het handig om bij aankoop van de nieuwe Watch even na te denken over wat voor soort bandje je er precies bij haalt.

Apple zelf adviseert in dat soort gevallen bandjes uit de Sports-, Sport Loops-, en de Hermès leather-bandjes om bij je apparaat te gebruiken. Die zouden het eventuele probleem met magneten niet hebben en kun je zodoende dus zonder problemen gebruiken. Wil je meer lezen over de Apple Watch Series 5? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 5 kompas werkt het beste met bepaalde bandjes
Sluiten