Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 13 september 2019

Apple wordt soepeler met vernieuwen abonnementen

De kans is groot dat je momenteel heel wat abonnementen hebt lopen die je via je iPhone hebt afgesloten. Als ik naar mezelf kijk, dan heb ik onder andere Spotify, Netflix en een NBA-abonnement lopen via de service. Je kunt het natuurlijk ook extern afsluiten, maar dan moet je vaak weer extern creditcard informatie gaan geven en extra wachtwoorden gaan onthouden. Het is dus makkelijk om het direct via de App Store te doen. Wanneer je echter te maken hebt met een creditcard die verloopt, dan kan het zijn dat je abonnement verloopt, terwijl je dat niet wilt. Apple geeft je nu wat extra tijd om dit aan te passen.

Apple geeft je extra tijd om je abonnement te verlengen

Apple zelf noemt dit de billing grace period en introduceert het zelf op zijn website. Het idee is dat Apple wil proberen om de gebruiker de kans te geven om zijn creditcard gegevens goed in te voeren, terwijl het tegelijkertijd de gebruiker niet wil afstraffen. Op die manier kun je gewoon doorgaan met het dagelijkse gebruik van je app, terwijl je in de avonduren misschien even de tijd neemt om je gegevens up te daten. Mocht je dat doen, dan krijg je de rekening met terugwerkende kracht gepresenteerd.

Apps

Afhankelijk van hoe lang je een abonnement hebt lopen, des te langer de billing grace period duurt. Bij een abonnementsservice waarbij je per week betaald, heb je zes dagen de tijd om je gegevens goed in te voeren. Vanaf het moment dat je een abonnement hebt waarbij je per maand betaald, krijg je maar liefst 16 dagen de tijd om alles goed te fixen. In die periode zul je waarschijnlijk regelmatig een pop-up voorgeschoteld krijgen waarbij je de boodschap krijgt dat je toch echt je gegevens moet aanpassen, maar kun je dus wel gewoon gebruik blijven maken van de services.

Reageer op artikel:
Apple wordt soepeler met vernieuwen abonnementen
Sluiten