Apple TV+: vijf series die volgens ons veelbelovend zijn

Door: Mark Hofman - 12 reacties
Apple TV+ SEE
(Afbeelding: Apple)

Afgelopen week wist Apple de hype rondom Apple TV+ weer een beetje omhoog te helpen. De producent uit Cupertino toonde tijdens onthulling van de iPhone 11 de eerste beelden van de original-serie ‘See’ met Jason Momoa in de hoofdrol. Maar welke veelbelovende series heeft de streamingdienst nog meer? We zetten het op een rij!

5 veelbelovende Apple TV+ series

De langverwachte strijd der streamingdiensten lijkt binnenkort toch echt los te barsten. Waar Disney+ gisteren spontaan de heilige poorten van ’s werelds meest bekend muis opensloeg, moeten we voor Apple TV+ nog heel eventjes wachten. Maar dat wil niet zeggen dat we niet vooruit kunnen kijken naar wat de dienst te bieden heeft.

Tijdens de presentatie van de iPhone 11, eerder deze week, toonde Apple de eerste beelden van de nieuwe serie ‘See’. Een trailer die ons aan het denken heeft gezet. Welke series lijken Apple TV+ op dit moment eigenlijk nog meer de moeite waard te maken?

Om daar antwoord op te geven hebben we vijf series op een rij gezet!

#1 Helpsters

Wie is er niet opgegroeid met Sesam Straat? Enkele medewerkers van de serie komen binnenkort met Helpsters, een serie die kinderen van alles zal gaan leren. Dit alles natuurlijk op een speelse en kleurrijke manier. Leuk voor de kinderen, leuke voor de nostalgische gevoelens, dit wordt een topper!

#2 For All Mankind

Er zijn al veel films en documentaires over de maanlanding gemaakt, maar een serie die een alternatieve versie van deze bekende historische gebeurtenis vertelt is vrij uniek. Daarbij is er een hoofdrol voor Joel Kinnaman, die we kennen van series als Hanna en Altered Carbon.

#3 The Morning Show

Naast Kinnaman gaan we nog een aantal andere grote namen in Apple TV+ series terugzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jennifer Aniston, Steve Carell en Reese Witherspoon. Ze gaan alle drie te zien zijn in The Morning Show, een serie rondom enkele journalisten waarvan er eentje ontslagen is vanwege vermeend seksueel misbruik. Hieronder is alvast een trailer te zien:

#4 Dickson

In Dickson zien we zangeres en actrice Hailee Steinfeld in de huid kruipen van Emily Dickinson, een bekende Amerikaanse dichteres uit de 19e eeuw. Al zit er dit keer een modern tintje aan het verhaal en zien we vooral een rebelse jongedame:

#5 SEE (potentiële Apple TV+ topper)

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Apple TV+ gaat namelijk ook met een serie genaamd ‘See’ komen, welke een hoofdrol heeft voor Jason Momoa. Het zal zich afspelen in een toekomstige wereld waarin alle mensen blind zijn.

Momoa speelt een stamhoofd wiens kinderen, in tegenstelling tot hemzelf en de rest van de wereld, wel instaat zijn om te kunnen zien. Of de serie wat gaat worden weten we nog niet, maar de trailer belooft in ieder geval veel goeds. Daarnaast zien we vooral benieuwd hoe het blinde personage van Momoa er eigenlijk achter gaat komen dat zijn kinderen wel zicht hebben.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  4 en 5 lijkt nog wel aardig.

  Maar dat 1, 2, 3 is niet iets waar wij Europeanen (lees: IK) persé op zitten te wachten.

 • Profielfoto
  HA Rold

  Alleen 4 en 5, de rest is niks. Dus niet zo overdrijven graag.

 • Profielfoto
  ro_me

  Ja joh, een Sesamstraat spinoff! Zet de wijn en kaas maar klaar! Wordt een echte topper! Kan niet wachten! Wordt vast beter als GoT!

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Ik zie nergens ondertitels ?

 • Profielfoto
  RW076

  Gok dat kindertitels best belangrijk kunnen zijn in de meeste gezinnen.
  Tel daar bij op dat Disney net 2 maanden gratis weggeeft en het lijkt me slim iets meer te lekken voor de vaders en moeders.

  Zelf overweeg ik Amazone, maar de vrouw houd niet van vertalen tijdens het kijken door de eigen hersentjes.

  We zijn als gezin iig helemaal klaar met het politiek correcte Netflix, helemaal niets tegen Aziaten, negers, homo’s en zelfs transgenders. Maar wel als het door je mik gepushed word. Mijn vrouw ergert zich helemaal aan het de vrouw is de leider en de man is of dom of agressief, dus we gaan sowieso switchen. Al heb ik zelf nog de meeste voorkeur om weer terug te gaan naar zelf downloaden en afspelen naar de mediabox. Kijk naar hoe Disney SW heeft verprutst en Apple ook erg graag PC is en de baas van Amazone weet ook echt wel hoe hij het meeste geld kan verdienen. Jammer hoor al die techreuzen die willen deugen.

 • Profielfoto
  KeKo

  Bedankt voor deze top5. Nu weet ik zeker dat ik het niet neem.

 • Profielfoto
  Kevin

  Alleen SEE boeit me.

  The Morning Show krijgt overdreven veel aandacht. Ik bedoel, het is een serie met Steve Carell. Die heeft 1 goede rol gespeeld, en dat was in The Office. Voor serieuzere rollen kan de man absoluut niet acteren. Alleen in deze trailer valt dat al op.

 • Profielfoto
  puccini

  HA Rold op 13 september 2019 15:33
  Alleen 4 en 5, de rest is niks. Dus niet zo overdrijven graag.

  Nou als ik heel eerlijk mag zijn GEEN EEN AN DE 5 !

 • Profielfoto
  Fixdeman

  Dickson of Dickinson? 🤔

 • Profielfoto
  polansky

  Alleen ‘See’ lijkt mij wel een heel aardige serie.

  Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar voorlopig zie ik geen reden om een abonnement af te gaan nemen. Apple heeft nog veel werk aan de winkel.

 • Profielfoto
  Pad

  Laatst een 4K film via de Apple TV gekocht. Wat mijn NAS niet goed kan (4K storingsvrij zonder buffering) afspelen, ging perfect op de Apple TV. Voor mij gaat het om het 4K aanbod, wil ik een abo nemen.

 • Profielfoto
  Jor1

  Ja leuk hoor. Maar het aanbod is wel een beetje HEEEEL weinig heh?