Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 10 september 2019

Apple TV+ gaat op 1 november van start, hier zijn nieuwe details

Het wordt een interessant najaar voor liefhebbers van films en series. Naast streamingdienst Disney+ komt ook Apple met zijn eigen Netflix-concurrent Apple TV+. Deze werd al in maart aangekondigd, maar nu heeft Apple bekend gemaakt dat zijn dienst op 1 november van start gaat. Er zijn ook andere nieuwe details gegeven.

Apple’s dienst wordt goedkoper dan Disney+. De prijs wordt € 4,99 per maand, terwijl de streamingdienst van Disney € 6,99 per maand gaat kosten. Apple biedt ook met een gratis proefperiode van zeven dagen en een abonnement mag door maximaal zes gezinsleden gebruikt worden.

Apple TV+ start met deze 9 nieuwe originals

In tegenstelling tot Netflix, biedt Apple TV+ geen grote catalogus met oudere series en films. Het bedrijf uit Cupertino richt zich helemaal op originals. Bij de lancering op 1 november kun je deze series bekijken.

 • See, een episch drama met Jason Momoa en Alfre Woodard, speelt zich 600 jaar in de toekomst af. Nadat een virus de mensheid heeft gedecimeerd en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.

 • In Helpsters, een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street, storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.
 • Snoopy in Space is toont hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over. Ze gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.
 • Ghostwriter, een remake van de populaire serie uit de jaren negentig, volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht, en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

 • The Morning Show, een spannende serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston (die de serie ook hebben geproduceerd) en Steve Carell, verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambitie en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen met wie Amerika ’s ochtends wakker wordt.
 • For All Mankind, een nieuwe serie van Ronald D. Moore, verbeeldt wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven.
 • The Elephant Queen, een veelgeprezen documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft, volgt een majestueuze matriarch met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst.
 • Dickinson, een donker maar ook humoristisch coming-of-ageverhaal, gaat over de knellende banden van samenleving, genderrollen en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson.

https://www.youtube.com/watch?v=_GtV9V0dBgw

 • Oprah Winfrey gaat in gesprek met schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een bruisende internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen.

Deze series en films volgen later

Elke maand verschijnen er nieuwe Apple TV+ Originals op de dienst. Het zijn niet alleen maar series, maar kunnen ook films zijn. Apple laat alvast weten dat deze op de planning staan:

 • In Servant, een nieuwe psychologische thriller van M. Night Shyamalan, volgen we een rouwend echtpaar in Philadelphia nadat een vreselijke tragedie voor een breuk in hun huwelijk zorgt en de deur van hun huis openzet voor een mysterieuze kracht.
 • Truth Be Told, een meeslepende nieuwe serie met Oscarwinnares Octavia Spencer en Emmywinnaar Aaron Paul, onderzoekt de Amerikaanse obsessie met podcasts van waargebeurde misdaadverhalen, en bespreekt de bijbehorende zorgen over privacy, media en rassenkwesties.
 • Little America, geïnspireerd door de waargebeurde verhalen van Epic Magazine, brengt de grappige, romantische, doorleefde, inspirerende en verrassende verhalen van immigranten in Amerika tot leven.
 • De film The Banker is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Anthony Mackie en Samuel L. Jackson spelen twee Afro-Amerikaanse ondernemers die de raciale beperkingen van de jaren vijftig proberen te omzeilen en in stilte hypotheken verstrekken aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Jim Crow, Texas. Ook Nia Long en Nicholas Hoult hebben een rol in deze speelfilm.
 • In Hala, een film die officieel geselecteerd was voor het Sundance Film Festival van 2019 en het Toronto International Film Festival van 2019, volgen we een middelbare scholiere die de balans zoekt tussen een leven als puber in de grote stad en haar traditionele moslimopvoeding.
Octavia Spencer
Octavia Spencer – Klik/tap voor groter.

Een jaar gratis kijken

Iedereen die vanaf 10 september een willekeurige nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch of Mac koopt, mag één jaar Apple TV+ kijken. Vanaf 1 november kunnen klanten dit aanbod laten ingaan in de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV of Mac. Na het gratis jaar gaat het abonnement automatisch in à €4,99 per maand. Dit aanbod geldt voor zowel nieuwe als refurbished apparaten die bij Apple worden gekocht.

Premières met drie afleveringen

Apple zegt dat de meeste series op Apple TV+ een première krijgen met drie afleveringen. Daarna worden wekelijks een nieuwe aflevering toegevoegd. Bij een select aantal series zullen alle afleveringen in één keer beschikbaar zijn. Dit betekent dat Apple het Netflix-binge-model voor sommige series gebruikt en andere series meer op een HBO-achtig-schema uitbrengt.

Het is in de Apple TV-app nu al mogelijk om alle trailers te beijken en je aan te melden voor een seintje wanneer een serie start. Het bekijken van series kan niet alleen op Apple’s eigen apparaten, maar ook in de browser via tv.apple.com.

Apple TV+ 001
Klik/tap voor groter.

Apple TV+ gaat live in 100 landen

Apple’s antwoord op Netflix en HBO zal in 100 landen tegelijk worden gelanceerd, waaronder Nederland en België. De films en series zijn te bekijken met ondertiteling en/of nagesynchroniseerd in bijna veertig talen. Er is ook voorzien in ondertiteling voor doven en slechthorenden. Apple TV+-series en -films zullen ook beschikbaar zijn met audiobeschrijvingen in acht talen.

Reageer op artikel:
Apple TV+ gaat op 1 november van start, hier zijn nieuwe details
Sluiten