iPhone 11 Pro met meest geavanceerde camera ooit onthuld

Door: Raymon Mens - 48 reacties
iPhone Pro 16x9
iPhone Pro 2019 kleuren

Naast de iPhone 11 heeft Apple tijdens zijn evenement op 10 september ook de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) onthuld. Waar de iPhone 11 de opvolger van de iPhone XR is, kan de iPhone 11 Pro (Max) gezien worden als opvolger van de iPhone XS (Max). Het nieuwe toestel heeft een opnieuw ontworpen achterkant met niet twee, maar drie camera’s.

De drie camera’s hebben ieder een verschillende lens die met elkaar samenwerken om het perfecte plaatje te maken. De iPhone 11 Pro heeft niet alleen een ultrawide-lens zoals de nieuwe iPhone 11, maar ook een telelens en ‘gewone’ wide-lens. De iPhone 11 Pro komt met een 5,8-inch nieuws OLED-scherm en de 11 Pro Max heeft een scherm van 6,5-inch.

iPhone Pro met drie camera’s en Deep Fusion

Apple heeft met de introductie van de drie camera’s ook een functie geïntroduceerd die Deep Fusion heet. De functie zal samen met iOS 13.1 beschikbaar komen in de camera-app, en combineert automatisch 9 verschillende foto’s tot één plaatje. Er worden al vier foto’s gemaakt voordat je op het sluiterknopje hebt gedrukt. Als de foto eenmaal wordt genomen, maakt de iPhone Pro een foto met grote sluitertijd en nog eens drie verschillende foto’s. De nieuwe, krachtige A13-chip voegt al die verschillende plaatjes pixel voor pixel samen tot er één foto ontstaat.

Ook videomakers kunnen hun hart ophalen met de nieuwste camera’s in de iPhone Pro en iPhone Pro Max. Ontwikkelaars van de professionele video-app FiLMiC Pro demonstreerden hoe een videomaker de drie camera’s tegelijkertijd kan laten opnemen. Zo kunnen drie verschillende shots, die met drie verschillende lenzen zijn gefilmd, gedraaid worden zonder van standpunt te verwisselen. Bovendien wordt video opgenomen in een 4K-resolutie op 60 beelden per seconde.

iPhone Pro camera
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Foto’s in nachtmodus

Op het gebied van fotografie in het donker, had Apple wat in te halen. Daarom komt het bedrijf nu met een nachtmodus voor de camera. Die zorgt voor aanzienlijk betere foto’s in het donker. Hoe goed deze nachtmodus echt is, zullen we later in de praktijk moeten ervaren. De nieuwe groothoekcamera bestaat volgens Apple voor 100% uit Focus Pixels, waardoor automatisch scherpstellen bij weinig licht tot drie keer zo snel gaat.

De nachtmodus gaat automatisch aan wanneer het nodig is, bijvoorbeeld tijdens een etentje bij kaarslicht. Wanneer je een foto maakt, legt de camera meerdere beelden vast terwijl de optische beeld­stabilisatie de lens stilhoudt. Daarna lijnt de camera de beelden uit om bewegingen te corrigeren. Delen die te vaag zijn worden weggegooid en scherpere delen samengevoegd. Het contrast wordt aangepast zodat alles in balans blijft. En kleuren worden bijgesteld voor een natuurlijke uitstraling.

iPhone 11 Pro nachtmodus 001
Nachtmodus uit (links) en nachtmodus aan (rechts) – Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Nieuw OLED-scherm (Super Retina XDR)

Apple gebruikt ook een nieuw OLED-scherm in deze iPhone. Het kan P3-kleuren tonen en heeft een helderheid van maar liefst 1200 nits. Daarnaast ondersteunt het scherm ook HDR10 en Dolby Vision. De contrastwaarde is aanzienlijk verbeterd en is nu 2.000.000:1. De resolutie is ongewijzigd 2436 x 1125 pixels bij het 5,8-inch model en 2688 x 1242 pixels bij het 6,5-inch model. Dat komt neer op 458 pixels per inch.

Apple noemt deze schermen Super Retina XDR-schermen. Een verwijzing naar het nieuwe Thunderbolt 3-scherm dat later dit jaar bij de Mac Pro geleverd wordt. Deze nieuwe iPhone heeft overigens geen 3D Touch meer, maar hebben Haptic Touch, waar waarmee 3D Touch gesimuleerd wordt.

iPhone 11 Pro camera 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

A13-chip en betere accuduur

De iPhone 11 Pro heeft een Apple A13 Bionic-chip. Die wordt net als zijn voorganger gemaakt om een 7 nanometer-procedé, maar volgens gaat het om een productieproces van een nieuwe generatie. De chip heeft 8,5 miljard transistors en is is geoptimaliseerd voor verschillende typen machine learning. Apple heeft zogenaamde machine learning accelerators toegevoegd. Dit zijn delen van de chip die zich specifiek op machine learning richten, waardoor veeleisende taken tot zes keer sneller worden uitgevoerd.

De iPhone 11 Pro heeft ook een betere accuduur dan zijn voorganger. Volgens Apple gaat de iPhone 11 Pro 4 uur langer mee dan de iPhone XS. De 11 Pro Max houdt het vijf vuur langer uit dan de iPhone XS Max. De toestellen ondersteunen draadloos laden, maar in tegenstelling tot wat geruchten zeiden, is er geen mogelijkheid om andere apparaten op de achterkant van het toestel te laden. Volgens de laatste berichten is die functie op het laatste moment geschrapt. Er zit wel een 18W-snellader in de doos.

En verder…

 • Er is nieuwe U1-chip. DIe maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie voor ruimtelijk inzicht, een primeur voor smartphones. In iOS 13.1, dat op 30 september beschikbaar komt, wordt AirDrop nog beter met richtingsgevoelige suggesties.
 • Face ID is 30 procent sneller op dit nieuwe toestel. Verder is het gebruiksgemak verhoogd dankzij betere prestaties op wisselende afstanden en bij meer hoeken.
 • De speakers zijn verbeterd. Ruimtelijke audio zorgt voor een surround sound-ervaring en dankzij Dolby Atmos klinkt het geluid op iPhone 11 Pro krachtig en intens.
 • De iPhone 11 Pro ondersteunt Wi-Fi 6, een primeur voor Apple-apparaten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone Pro (Max) is vanaf vrijdag 13 september te bestellen, het gaat dan om pre-orders. Die zullen op vrijdag 20 september geleverd worden. Dan is de opvolger van de iPhone XS (Max) ook in de winkels te kopen en bewonderen. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, middernachtgroen en goud. De prijzen zijn als volgt:

 • iPhone Pro (5,8-inch): € 1.159,- (64GB), € 1.329,- (256GB), € 1.559,- (512GB)
 • iPhone Pro Max (6,5-inch): € 1.259,- (64GB), € 1.429,- (256GB), € 1.659,- (512GB)
iPhone Pro
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Ook iPhone 11 onthuld

Apple hield het niet bij één nieuw toestel, want ook de iPhone 11 is onthuld. Waar de iPhone Pro (Max) gezien kan worden als het toestel voor iedereen die alleen het allerbeste wil, is de iPhone 11 een meer dan prima toestel met een zachtere prijs. (Zie ook → iPhone 11 onthuld: opvolger iPhone XR met twee camera’s en meer)

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Heel lelijk die achterkant.

  Het afschuwelijke design, het ontbreken van 5G én usb-c maken dat ik nog wel even wacht met het kopen van een nieuw toestel. Vooral dat er geen usb-c poort op zit vind ik onbegrijpelijk. Hoe lang hebben de Macbooks nou al alleen usb-c poorten? Trek die lijn gewoon door naar al je producten…

 • Profielfoto
  madcat

  Zijn er naast het oled scherm en de tele-lens nog meer verschillen tot de iphone 11 vs de 11 pro.

  ik vind 300 euro verschil best veel voor enkel deze twee features.

  wil mijn 6s gaan vervangen, maar denk sterk aan de 11 met 128gb

 • Profielfoto
  icegodd

  Titel change: iPhone 11 Pro met meest geavanceerde camera [add: lelijkste design] ooit onthuld

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gaat helemaal nergens meer over. 1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro. Dat is bijna twee keer zo duur.

  En dan heb je nog steeds een notch, een vreselijk lelijke achterzijde, een scherm met een lagere resolutie en geen USB-C.

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Apple gaat een vrije val maken op de beurs, en terecht.

 • Profielfoto
  strigoi

  Een pro telefoon voor dat geld en dan uitgerust met met slechts 64GB is schandalig. De upgrade naar 256GB voor een extra €170 blijft absurd…

 • Profielfoto
  rkuipersgrunn

  Vaagstra op 10 september 2019 23:03
  Apple gaat een vrije val maken op de beurs, en terecht.

  Ah daar is de jaarlijkse dit gaat Apple-duur-komen-te-staan onderbuikgevoel reactie weer. Ik heb even voor je gekeken, en ze zijn vandaag 1,18% gestegen.

  Koersen van Disney en Netflix zijn tijdens de keynote wel gedaald overigens…

 • Profielfoto
  mr_viking

  @madcat : de 11 is de opvolger van de Xr en de pro van de XS.

   

  Wel lelijk dat 3D Touch eruit is gegaan ten faveure van de softwarematige haptic touch.. kon je al zien aankomen in de beta van iOS 13 helaas.

  Die camera-arrangement snap ik, maar konden ze die module niet iets mooier maken?…

 • Profielfoto
  mmww

  Ik als Apple fan ben niet bij! Een iPhone pro noemen door enkel een extra camera toe te voegen gaat mij te ver! Techniek gaat nu eenmaal verder en verder! Daar is niks pro aan! Maar! Door gewoon een Pro iPhone aan te bieden met 64GB geheugen wat niet te upgraden is —> is niet Pro! En zelfs niet eens consument!

  Ik zeg —> niet kopen! De 11s gaat 5G krijgen en standaard 256GB Ram. Ja dat is meer pro!

 • Profielfoto
  mmww

  Het was sowieso een erg suffe en outdated presentatie.

 • Profielfoto
  computer space

  Apple loopt nu wel heel erg Woewei en Goegel te clonen. Ik mis alle mojo.

  Camera’s zijn vleesch nog visch. 12 megapixel is voor de pro ondermaats, 13 mm groothoek is zwaar onzin en zou niet de standaard 2e optie moeten zijn, maar juist de derde, niks over sensorgrootte enkel over diafragma. mijn 2015 telefoon wordt hier wederom niet verslagen: beste standaardfoto’s bij +- 27mm op welke telefoon dan ook. Ik had veel liever een 1 lens pro-telefoon gezien met perfect glas, 15mm sensor en 24 megapixel zodat de DSLR thuis kan blijven. Dat kan nu op mijn gedateerde WP10 telefoon wel, maar daar moet ik qua software wel wat consessies voor doen.
  Kleurenbeleid is helemaal van het padje af. Ik denk dat Ive daarop is weggerénd.
  Waarom kan die verschrikkelijk lelijke bult niet IN de telefoon. iPhones hebben al jaren anorexia, stop er lekker wat meer accu in en maak ze 10mm dik
  Nog steeds niks onder de 400€. Ik snap dat Iphones lang goed blijven en support houden, en dat er een goede tweedehandsmarkt is, maar de 6-8 niet XL is wel heel mini voor de meesten. Gooi dan tenminste een e-sim in de iPod Touch.

 • Profielfoto
  Odyssey

  is er iets geweten over 3D touch ?

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Belachelijke prijzen!

 • Profielfoto
  Kotter86

  Kevin op 10 september 2019 22:42
  Heel lelijk die achterkant.

  Het afschuwelijke design, het ontbreken van 5G én usb-c maken dat ik nog wel even wacht met het kopen van een nieuw toestel. Vooral dat er geen usb-c poort op zit vind ik onbegrijpelijk. Hoe lang hebben de Macbooks nou al alleen usb-c poorten? Trek die lijn gewoon door naar al je producten…

  5G komt hier toch niet eerder dan 2022 dus daar heb je nog lang niks aan. Succes met wachten.;)

 • Profielfoto
  Kotter86

  computer space op 11 september 2019 06:01
  Apple loopt nu wel heel erg Woewei en Goegel te clonen.

  Woewei en Goegel? Alsjeblieft zeg…

 • Profielfoto
  Kotter86

  mmww op 11 september 2019 00:26
  Het was sowieso een erg suffe en outdated presentatie.

  Nu met 100% gerecycled aluminium! En het klapvee werd wild. :’)

 • Profielfoto
  .Robin

  KarelWillem op 10 september 2019 22:53
  Gaat helemaal nergens meer over. 1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro. Dat is bijna twee keer zo duur.

  En dan heb je nog steeds een notch, een vreselijk lelijke achterzijde, een scherm met een lagere resolutie en geen USB-C.

  Een notch stoor ik me niet aan, heb ‘m nu ook op de Xs en hij zit nooit in de weg. Kostte me welgeteld 2 dagen om aan te wennen.
  Lelijke achterzijde is een mening. Vraag me af hoe je er op kan haten, want diverse OnePlus telefoons hebben ook een matt zwarte achterkant.
  Lagere resolutie. Lekker boeiend, alsof je de telefoon 2CM van je ogen verwijderd hebt.
  USB C is inderdaad een gemis.

  Wat ik wil zeggen, dit is allemaal puur muggenziften. Telefoons ontwikkelen gewoon langzamer en tegenwoordig is niks meer goed, want wat er ook uitgebracht wordt ze hebben nooit iedereen tevreden. Ja, in China pompen ze elke 2 minuten wat op de markt, maar je kan het nou niet echt verkoopsuccessen noemen. Ja, we kunnen vingerafdruksensors achter het scherm krijgen, zegt niet dat de hele wereld er baat aan heeft. Ja, je kan een telefoon voor de helft van het geld met dikkere specs krijgen… Maar blijkbaar ontgaat heel veel mensen de reden waarom ze een iPhone kopen: Gemak.

  Ik betaal graag top dollar als ik ergens gemak van heb. Ik weet dat ik op een willekeurig Android toestel hetzelfde kan doen, maar dan moet ik er moeite voor doen en is het net niet wat ik wil en ga ik me er dood aan ergeren. Bij zo’n gekke iPhone weet je waar je aan begint.

 • Profielfoto
  pruus

  Wat? Nog steeds de notch? En wat een lekijke bobbel met camera’s. Ze kunnen alleen snelle en beter verzinnen. Beter geen notch, beter geen bobbel. En deep learning is wel heel erg manipulatief aan het worden. We leggen niet meer vast wat de werkelijkheid is, maar wat we denken te willen zien. Next…

 • Profielfoto
  puccini

  Apple ontwerp heeft zijn beste tijd gehad, net als de prijs die niet van deze tijd meer is, maar Apple gaat het wel merken in de verkoopcijfers.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  .Robin op 11 september 2019 08:54

  KarelWillem op 10 september 2019 22:53
  Gaat helemaal nergens meer over. 1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro….

  Een notch stoor ik me niet aan… … Vraag me af hoe je er op kan haten, want diverse OnePlus telefoons hebben ook een mat zwarte achterkant.
  Lagere resolutie. Lekker boeiend…

  Wat ik wil zeggen, dit is allemaal puur muggenziften.

  …Ik weet dat ik op een willekeurig Android toestel hetzelfde kan doen, maar dan moet ik er moeite voor doen en is het net niet wat ik wil…

  Muggenziften als je telefoon twee keer zoveel kost als een – naar mijn idee – minstens zo goed of beter alternatief?!

  Welke OnePlus telefoon heeft tegenwoordig een mat zwarte achterkant b.t.w.? Maar gelukkig zit daar wel een camera-unit op die fraai in het ontwerp van de telefoon is geïntegreerd, in plaats van die bijzonder vreemde bobbel bij de nieuwe iPhones.

  Die notch kan veel beter gewoon weer een bezel worden als Apple daar niets beters voor weet te verzinnen, dan heb je niet die vreselijk opgepropte notificaties naast die notch nml.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik twijfelde al of ik wel of niet mijn huidige iPhone X blijft gebruiken, alles werkt nog perfect en ben er blij mee. Dan zie je de iPhone 11 Pro en denkt WAUW, oke de drie camera’s is niet echt mooi maar het gaat om de functie en de groene blijf ik sowieso af.

  Kijk ik bij Apple voor inruil is het nog een schijntje, en denk ik verder en denk ach alles wat ik wil doen doet de X nog perfect. Vervangen kan eventueel volgend jaar ook nog wel, het is wel een toestel van €999,- en weer een zelfde bedrag uitgeven voor een telefoon na 2 jaar wetende dat de “oude” nog perfect is zie ik geen reden toe.

  Leuke iPhones maar kijk volgend jaar wel.

 • Profielfoto
  maconly

  Arme Steve Jobs heeft een geweldig bedrijf achter gelaten wat in handen van tim verworden is tot een soort philips.

  ik moest altijd gelijk de nieuwste toestellen hebben, nu niet meer.

 • Profielfoto
  Koezel

  Altijd weer vermakelijk om de vele negatieve reacties te lezen als Apple iets nieuws uitbrengt. Keer op keer. Jaar na jaar. Apple heeft helemaal geen ‘fanboys’.

 • Profielfoto
  Di May

  Als ik sommige reactie lees …

  Waar is de tijd toen wij voor de eerste keer
  in ons leven een telefoon zagen ?

  Ja, ik weet het, ik ben een dino.
  Maar ik leef nog, en ik kan nog vergelijken.

 • Profielfoto
  yanmik

  Gaat dit nog over een nieuwe TELEFOON -> smartPHONE ?

  Deze iPhone werd voorgesteld als “super fototoestel” waar je toevallig ook nog kan mee telefoneren.

  Sorry Apple, ga dan fototoestellen maken als jullie alles inzetten op hoe goed een camera in een smartphone wel is.

 • Profielfoto
  arno1975

  KarelWillem op 10 september 2019 22:53
  Gaat helemaal nergens meer over. 1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro. Dat is bijna twee keer zo duur.

  En dan heb je nog steeds een notch, een vreselijk lelijke achterzijde, een scherm met een lagere resolutie en geen USB-C.

  Good luck with it it. One plus. Met Android nog wel. Jij durft

 • Profielfoto
  yanmik

  Ter aanvulling op mijn vorige post:

  Als grootste en rijkste bedrijf ter wereld niet kunnen innoveren, met iets nieuws of vernieuwd komen wat de moeite is …

  Design van iPhone is nu toch al jaren grotendeels zelfde.

  Design van iMac al 7 jaar zelfde.

  Begrijp niet dat zo een bedrijf geen nieuwe ontwerpers met frisse nieuwe ideeen kan vinden.

   

   

   

 • Profielfoto
  arno1975

  Di May op 11 september 2019 10:48
  Als ik sommige reactie lees …

  Waar is de tijd toen wij voor de eerste keer
  in ons leven een telefoon zagen ?

  Ja, ik weet het, ik ben een dino.
  Maar ik leef nog, en ik kan nog vergelijken.

  Ik denk dat de meeste “experts” hierboven niet eens in de markt zijn voor een iPhone, maar gewoon het genoegen erin nemen om Apple af te zeiken😇

 • Profielfoto
  nebilem

  rkuipersgrunn op 10 september 2019 23:13

  Vaagstra op 10 september 2019 23:03
  Apple gaat een vrije val maken op de beurs, en terecht.

  Ah daar is de jaarlijkse dit gaat Apple-duur-komen-te-staan onderbuikgevoel reactie weer. Ik heb even voor je gekeken, en ze zijn vandaag 1,18% gestegen.

  Koersen van Disney en Netflix zijn tijdens de keynote wel gedaald overigens…

  Ik heb even voor je gekeken. Vorig jaar ging de koers 2,29% omhoog bij de aankondiging van de nieuwe iphone. Dit jaar maar 1,18%. Dus wel degelijk minder positief dan vorig jaar. Ook is het heel normaal dat de koers van disney en netflix omlaag gaat. Maar dat herstelt ongetwijfeld deze week verder.

 • Profielfoto
  Koezel

  Wat valt er nog te innoveren? De grote stappen die in het verleden gemaakt die zullen niet meer voor komen. De verbeteringen zullen minimaal zijn, kleine details. Uiterlijk nagenoeg hetzelfde? Hoe wil je het anders?  Ook bij de andere merken zie je hetzelfde (de opvouwbare smartphone daargelaten). En het is nog steeds een smartphone, geen fotocamera! Dat de media zoiets roept wil nog niet zeggen dat Apple het zo voorstelt. En hou a.u.b. op met de verwijzingen naar Steve Jobs. Die is er niet meer en we leven in een andere tijd. Als ze de smartphone dikker maken om geen bobbels te hebben is het ook niet goed.  Moe wordt je van dat gezeik. Over de Iphone X werd destijds ook veel geklaagd toen die uitkwam. Na de 4, 5 en 6 werd dat mijn volgende. Ik koester die nog steeds. Zo, dat wilde ik even kwijt.

 • Profielfoto
  Maikelw
 • Profielfoto
  queenfan

  yanmik op 11 september 2019 10:59
  Ter aanvulling op mijn vorige post:

  Als grootste en rijkste bedrijf ter wereld niet kunnen innoveren, met iets nieuws of vernieuwd komen wat de moeite is …

  Design van iPhone is nu toch al jaren grotendeels zelfde.

  Design van iMac al 7 jaar zelfde.

  Begrijp niet dat zo een bedrijf geen nieuwe ontwerpers met frisse nieuwe ideeen kan vinden.

   

   

   

  Als jij niet begrijp wat innoveren is, dan zie je het ook niet.

 • Profielfoto
  tomc

  Gebruik nog steeds een 6s, en weet je wat? Die werkt nog steeds zo goed als op dag 1. Meer zelf, hij draait alle apps die ik nodig heb moeiteloos.

   

  wat deze nieuwe iPhones betreft:

  De 11 is een flauw (en duurder) afkooksel van de galaxy s10e.

  Idem dito met de pro en de s10.

  En neen, ik ga niet overstappen naar Samsung. Ik blijf mooi bij mijn 6s die overigens maar net iets meer kostte dan de helft van een pro.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  rkuipersgrunn op 10 september 2019 23:13

  Vaagstra op 10 september 2019 23:03
  Apple gaat een vrije val maken op de beurs, en terecht.

  Ah daar is de jaarlijkse dit gaat Apple-duur-komen-te-staan onderbuikgevoel reactie weer. Ik heb even voor je gekeken, en ze zijn vandaag 1,18% gestegen.

  Koersen van Disney en Netflix zijn tijdens de keynote wel gedaald overigens…

  👍

 • Profielfoto
  yanmik

  queenfan op 11 september 2019 12:38

  yanmik op 11 september 2019 10:59
  Ter aanvulling op mijn vorige post:

  Als grootste en rijkste bedrijf ter wereld niet kunnen innoveren, met iets nieuws of vernieuwd komen wat de moeite is …

  Design van iPhone is nu toch al jaren grotendeels zelfde.

  Design van iMac al 7 jaar zelfde.

  Begrijp niet dat zo een bedrijf geen nieuwe ontwerpers met frisse nieuwe ideeen kan vinden.

   

   

   

  Als jij niet begrijp wat innoveren is, dan zie je het ook niet.

  Een computer (iMac) met al 7 jaar zelfde uiterlijk is volgens jou ‘innoveren’ ?

 • Profielfoto
  yanmik

  Koezel op 11 september 2019 12:13
  Wat valt er nog te innoveren? De grote stappen die in het verleden gemaakt die zullen niet meer voor komen. De verbeteringen zullen minimaal zijn, kleine details. Uiterlijk nagenoeg hetzelfde? Hoe wil je het anders?  Ook bij de andere merken zie je hetzelfde (de opvouwbare smartphone daargelaten). En het is nog steeds een smartphone, geen fotocamera! Dat de media zoiets roept wil nog niet zeggen dat Apple het zo voorstelt. En hou a.u.b. op met de verwijzingen naar Steve Jobs. Die is er niet meer en we leven in een andere tijd. Als ze de smartphone dikker maken om geen bobbels te hebben is het ook niet goed.  Moe wordt je van dat gezeik. Over de Iphone X werd destijds ook veel geklaagd toen die uitkwam. Na de 4, 5 en 6 werd dat mijn volgende. Ik koester die nog steeds. Zo, dat wilde ik even kwijt.

  Hoe ik een uiterlijk ‘anders’ wil doet er niet toe. Gaat erom dat er mensen zijn die zich designers noemen en is aan hun om met vernieuwende ideeen en ontwerpen te komen.

  Apple stelde volgens jou hun nieuwe iPhone dus niet voor als een fototoestel ? Zo kwam het toch bij mij en veel anderen wel over. Zo goed als alles wat ze vertelden over de nieuwe iPhone ging over de camera.

 • Profielfoto
  Antonino

  @Odyssey 3D Touch is op alle modellen weg

 • Profielfoto
  Antonino

  @Uluru1964 helemaal mee eens! Steve Jobs wou altijd de meest lage prijzen, die fcking idioot Tim Cook wil gewoon de allerhoogste prijzen! En ze hebben dit jaar (ook voor de plus) 3D touch verwijderd, maar voor de plus hebben ze de prijzen niet verlaagd! En voor de normale iPhone 11 hebben ze de prijs verlaagd met maar €50! De lineup zou zo moeten zijn:

  iPhone 11: 64 GB model € 499, 128 GB €599, 256 GB €699. (ik heb het niet over $)

  Geen pro. Apple moet terug naar de basis, zoals bij Steve: 1 iPhone, 1 iPad, 1 Apple TV, 1 iWatch.

 • Profielfoto
  Di May

  Hoe zegt met dat ook weer over ‘ de beste stuurlui ‘ ?

 • Profielfoto
  yellow

  @onemorething Jullie moeten met een up/downvote-systeem werken (zoals reddit of tweakers). Een aantal posts verdient gewoon een dikke min. Ik geef geen voorbeelden, want dan kan ik bijna elk bericht gaan opnoemen.

 • Profielfoto
  Robert848

  Ofschoon ik me enkel nog kan baseren op het promofilpje van Apple zelf, ben ik onder de indruk van de camera van de iPhone 11 Pro (Max). Ook ben ik onder de indruk van de fors toegenomen accuduur van de iPhone 11 Pro (4 uur) en iPhone 11 Pro Max (5 uur). Wat een gemis gaat worden, zeker als je de iPhone 11 Pro (Max) meerdere jaren wil gebruiken – en gezien de hoge prijs is dat geen gek voornemen – is het feit dat deze geen gebruik kan maken van het 5G-netwerk, dat waarschijnlijk vanaf volgend jaar gefaseerd uitgerold gaat worden. De overweging om daarom een jaartje te wachten en de iPhone van 2020 aan te schaffen, die waarschijnlijk wél voorbereid zal zijn op het 5G-netwerk, vind ik een zinvolle. Verder, een kwestie van smaak, maar de groene kleur van de iPhone 11 Pro (Max) vind ik erg mooi.

  Desalniettemin ben ik nog zeer tevreden met mijn iPhone Xs Max, die ik de komende jaren dan ook nog zeker niet op een zijspoor zal zetten.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik blijf nog lekker een jaartje bij mijn iPhone 8, die alles doet wat ik wil, en eigenlijk nog meer.

  waar ik op hoop voor de volgende telefoon van rond de 1000 euro, is een laadkabeltje dat langer heel blijft dan een half jaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  arno1975 op 11 september 2019 10:57

  KarelWillem op 10 september 2019 22:53
  …1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro. …

  Good luck with it it. OnePlus. Met Android nog wel. Jij durft.

  OnePlus 2, 3, X. LG 6, OnePlus 7 Pro.

  Het is niet bepaald mijn eerste Android. En zeker met OxygenOS op de OnePlus heb je het beste wat je kunt krijgen op smartphone gebied. Ik heb iOS echt geen seconde gemist sinds de 5C de deur uitging.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Antonino op 11 september 2019 15:38
  ….Steve Jobs wou altijd de meest lage prijzen…

  Lol. Hoe kom je daar nu bij?

 • Profielfoto
  morwatz

  KarelWillem op 11 september 2019 19:18

  arno1975 op 11 september 2019 10:57

  KarelWillem op 10 september 2019 22:53
  …1429 voor een telefoon die je ongeveer kan vergelijken met mijn OnePlus 7 Pro. …

  Good luck with it it. OnePlus. Met Android nog wel. Jij durft.

  OnePlus 2, 3, X. LG 6, OnePlus 7 Pro.

  Het is niet bepaald mijn eerste Android. En zeker met OxygenOS op de OnePlus heb je het beste wat je kunt krijgen op smartphone gebied. Ik heb iOS echt geen seconde gemist sinds de 5C de deur uitging.

   

  En toch blijf je hier maar terugkomen, en terug komen, en terug komen. Maar je mist het echt niet, hoor!

 • Profielfoto
  MIVE

  Mijn Nikon spiegelreflex heeft veel meer pixels en ik heb een mooie (dure) portretlens… maar de foto’s die mijn vriendin maakt met haar iPhone X blazen mijn foto’s weg… En dan sjouw ik dus een tas, met daarin een flinke body, twee lenzen en een flitser mee.  Misschien moet ik in raw formaat gaan fotograferen, maar dan moet je weer aan de gang met bewerken en dan wordt het nog bewerkelijker…  Oh ja, en via wifi foto’s overdragen tussen Nikon en de telefoon is tráág. Dus ik zit altijd met zo’n kaartlezer te klooien. En had ik al gemeld dat de GPS op de Nikon (i) de accuduur halveert en (ii) een paar minuten nodig heeft (iedere keer weer) om zijn plaats op aarde terug te vinden?  Ik denk dat die nieuwe iPhone 11 Pro de vervanger gaat worden voor mijn camera. Leuk dat je er ook mee kunt bellen trouwens.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben wel erg benieuwd naar de nieuwe camera mogelijkheden maar het gebrek van usb-c, het uber lelijke camera design, de nog te grote notch en verder gebrek aan interessante zaken + de prijs, ik laat hem lekker links liggen.

 • Profielfoto
  Robert848

  Het enige jammere aan de camera van de iPhone 11 Pro (Max), vind ik dat de capaciteit van optische zoom niet is uitgebreid: nog steeds 2x optische zoom, daar waar sommige concurrerende fabrikanten al veel grotere stappen hebben gemaakt. Maar ja, de iPhone 11s Pro van 2020 moet natuurlijk óók weer ruimte voor verbetering worden gegund.