Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 10 september 2019

Apple onthult 10,2-inch iPad 7 (2019) met Smart Connector

De instap-iPad is weer een beetje beter geworden. De zevende generatie van de iPad is vanavond door Apple onthuld. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf ook al andere iPad-modellen aan. Vandaag bleef het bij de iPad 7 (2019), die met een 10,2-inch iets groter is dan zijn voorganger.

Eerdere versies van iPad hadden namelijk jarenlang een scherm van 9,7-inch. Daar neemt Apple nu dus afscheid van. De schermranden van de nieuwe tablet zijn in vergelijking met zijn voorganger weer een stukje dunner geworden, maar niet verdwenen zoals bij de iPad Pro-modellen. Het is vanaf vandaag mogelijk om het nieuwe model te bestellen, eind september heb je ‘m dan in huis.

iPad 7e generatie: groter scherm en smart connector

Apple heeft ervoor gekozen om de iPad 2019 nog altijd te voorzien van een fysieke home-knop met Touch ID. Ook de iPad mini en Air hebben nog zo’n homeknop. Hoewel Face ID een logische stap lijkt, is het vandaag aangekondigde model natuurlijk een budgetversie. Om die reden mist er bijvoorbeeld ook een anti-reflecterende coating over het scherm, wat het apparaat minder geschikt maakt voor gebruik onder de zon.

Daarnaast voegt Apple wel een smart connector aan de zijkant van het apparaat toe. Vanaf nu kun je de iPad 2019 dus gebruiken met een Apple Smart Keyboard en ook de Apple Pencil kan daar op vastgeklikt worden. Goed nieuws dus voor wie een goedkope iPad zoekt om te gebruiken voor computertaken die niet al te zwaar zijn.

iPad 7 2019 001
Klik/tap voor groter.

A10 Fusion Chip, prijzen en beschikbaarheid

Vanbinnen is het nieuwe apparaat voorzien van de A10 Fusion Chip, die we nog kennen van bijvoorbeeld de iPhone 7. Dat klinkt dus als een wat oudere chip, zeker in vergelijking met sommige andere iPad- en iPhone-modellen, maar volgens Apple is het nog altijd tot twee keer sneller dan de gemiddelde laptop.

Voor het nieuwe model met een groter scherm, A10 Fusion Chip en Smart Connector betaal je minder dan voor iedere ander iPad-model dat Apple momenteel verkoopt. De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld en is vanaf maandag 30 september verkrijgbaar in de winkel. Wanneer je nu bestelt, heb je ‘m dan ook in huis. De prijzen zijn als volgt:

  • iPad 7e generatie (2019) (Wi-Fi): € 389,- (32 GB) of € 489,- (128 GB).
  • iPad 7e generatie (2019) (4G): € 529 (32 GB) of € 629,- (128 GB).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult 10,2-inch iPad 7 (2019) met Smart Connector
Sluiten