Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 6 september 2019

Apple Music is nu ook te gebruiken in je browser

Op het gebied van muziekbeleving is Spotify de absolute marktleider. Maar wij kunnen ons voorstellen dat wanneer je veel gebruik maakt van de producten van Apple, dat je Apple Music gebruikt. Op je iPhone werkt dat uitstekend met de app, maar wanneer je op een laptop of desktop via Apple Music je favoriete muziek wilt gaan luisteren, dan is die beleving minder goed. Gelukkig is er nu een handige web-versie van de dienst.

Apple Music in je browser

De browser-versie van Apple Music is makkelijk hier te vinden. Het is daarbij handig wanneer je inlogt en vervolgens kun je je favoriete speellijsten selecteren of een bepaald album opzoeken dat je graag wilt beluisteren. Het is allemaal behoorlijk gebruiksvriendelijk en wanneer je op de pagina terecht komt, dan weet je eigenlijk gelijk wat je moet doen.

(Bron: Apple/ Jelle van Es)
Apple Music in je browser

Een extra handigheid is dat wanneer je de Sync Libary-setting hebt aanstaan, dat je precies kunt zien wat je al hebt beluister. Wanneer je dan vanuit de trein op je werk komt, dan kun je op de browser verder gaan luisteren waar je gebleven bent. Dat is voornamelijk handig voor hen die geen smartphone op werk mogen gebruiken, maar wel een laptop of dektop hebben.

(Bron: Apple/ Jelle van Es)

Daarnaast is de web-versie van Apple Music ook voor het eerst geschikt om nieuwkomers te verwelkomen. In plaats van eerst een app op je iPhone te downloaden kun je nu zelf gaan kijken of de service iets voor jou is. Apple Music geeft nieuwkomers nog altijd de mogelijkheid om de service een paar maanden gratis te gebruiken en daarna kun je besluiten of het interessant genoeg is om een abonnement er op af te sluiten. De browser-versie is overigens nog een beta, wat betekent dat het kan dat er later nog verbeteringen bij komen. Wil je meer lezen over Apple Music? Bezoek dan hier ons archief.

Reageer op artikel:
Apple Music is nu ook te gebruiken in je browser
Sluiten