‘Apple’s iPad en Macbook met mini-LED displays verschijnen tussen 2020 en 2021′

Door: Mark Hofman - 3 reacties
Apple iPad en MacBook mini-LED
(Afbeelding: Apple)

In april dit jaar meldde Ming-Chi Kuo al dat Apple bezig is met een high-end iPad en MacBook die beide voorzien zijn van mini-LED displays. Tegenover MacRumors laat de betrouwbare analist nu weten dat we beide producten tussen het einde van 2020 en halverwege 2021 te zien krijgen.

In onderzoeksnota voor de TF International Securities, die MacRumors ook ingezien heeft, is te zien dat de iPad en de MacBook displays beide zo’n 10.000 LEDs gebruiken. Dit in vergelijking met de 576 LEDs die gebruikt gaan worden in de aankomende Pro Display XDR. Volgens Kuo is iedere LED in dit scherm kleiner dan 200 microns. Dat is een stuk kleiner dan de LEDs die gebruikt worden in de Pro Display XDR.

Apple wil minder afhankelijkheid

Eerder wist Ming-Chi Kuo al te vermelden dat de iPad een 10-inch model en een 12-inch model zal krijgen met een mini-LED display. Bij de MacBook zou het gaan om een 15-inch model en een 17-inch model. Gezien het feit dat mini-LED displays alles behalve goedkoop zijn, wordt er verwacht dat de componenten alleen in Pro-modellen te vinden zullen zijn. Het zou in dit geval dus gaan om een iPad Pro met mini-LED en een MacBook Pro met mini-LED. Maar gezien het feit dat hier nog geen bewijs voor is, moeten we dit wel met een korreltje zout nemen.

Wat Kuo ons wel kan vertellen is dat mini-LED Apple’s eerste keuze kan gaan worden. Ondanks het feit dat de massaproductie van middelgrote OLED-schermen alleen maar verbeterd is en deze qua kleur een beetje op hetzelffde niveau zitten als dat van mini-LED, zal de voorkeur wel bij die laatste liggen. Zo zou Apple mini-LED displays het liefst willen gebruiken om inbranding tegen te gaan, zou het bedrijf ook minder afhankelijk willen zijn van Samsung. Het bedrijf dat op dit moment de OLED-schermen levert aan Apple.

Apple iPad Macbook mini-LED displays
Apple CEO Tim Cook

iPad en MacBook worden dunner en lichter

Volgens Kuo moet mini-LED display Apple een voordeel op gaan leveren op het gebied van ontwerp. Volgens de analist zorgen deze type schermen ervoor dat producten dunner en lichter ontworpen kunnen worden. Daarbij zullen de schermen een breed kleurengamma bieden, over hoge contrast beschikken en HDR ondersteunen. Er wordt ook gesproken over “local dimming”, dat simpelweg backlight op bepaalde gebieden van het schermen dimt.

Apple is van plan om de iPad tussen het laatste kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 op de markt te brengen. De Macbook moet tussen het eerste kwartaal van 2021 en het tweede kwartaal van dat jaar verschijnen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  digilb

  Mini-led en micro-led zijn niet hetzelfde!
  Mini-led is alleen maar een verbetering van de huidige LED displays.
  Micro-led is echt een ander soort technologie (net zoals OLED ook echt anders is dan LED).

  MicroLED is the next generation of display technology. Just like OLED, it produces its own light and therefore is capable of infinite contrast ratio. However, since it doesn’t use organic materials, it won’t deteriorate or burn-in over time. What’s more, MicroLED displays will be brighter than OLED displays and you will be able to customize their size, aspect ratio, and resolution (modular displays).

  Mini-LED, on the other hand, improves on the existing LCD displays by replacing their LED backlights with mini-LED backlights which consist of more efficient and numerous light emitting diodes that will increase contrast ratio, uniformity, response time, etc.

  Bron: https://www.displayninja.com/mini-led-vs-microled/

 • Profielfoto
  pruus

  Weer die geruchten. Innovatie melden over twee jaar. Next…

 • Profielfoto
  Loyd

  Ik wil niet dunner ik wil gewoon kwaliteit