Apple Inc.

Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple Inc. 4 september 2019

‘Apple komt in 2020 met goedkope iPhone om verkopen te redden’

Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkopen nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

Goedkope iPhone

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen.

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar.

Reageer op artikel:
‘Apple komt in 2020 met goedkope iPhone om verkopen te redden’
Sluiten