Apple zou werken aan een bluetooth item tracker

Door: Jelle van Es - 7 reacties
Apple Bluetooth Tracker
(Bron: 9to5Mac)

De kans is groot dat je iPhone je belangrijkste bezit is. Hem kwijtraken is iets dat je natuurlijk niet wilt. Mocht dat gebeuren, dan kun je vandaag de dag al gebruik maken van Find My iPhone. Op die manier krijg je een goed idee waar hij is. Maar als dat nog niet genoeg is, dan kun je gebruik maken van een bluetooth tracker en die aan je iPhone of een ander waardevol bezit hangen. Tile is een goed voorbeeld van zo’n bluetooth item tracker. Maar Apple zou nu aan zijn eigen variant werken.

Apple komt met eigen bluetooth tracker

Een bluetooth tracker als Tile hang je aan je sleutels of een ander belangrijk device. Mocht je het product dan zoeken, dan kun je via de app Tile een geluid laten maken, zodat je weet waar hij zich bevindt. In het geval van de iPhone zou je dan via een iPad een geluid kunnen oproepen. Maar het is ook mogelijk om op de map te zien waar het apparaat zich bevindt. Omdat de iPhones en andere apparaten van Apple zo prijzig zijn, doe je er dus goed aan om ze nooit kwijt te raken.

Tile
Tile (Bron:Tile)

In die nieuwe beta van iOS 13 is een afbeelding verschenen van hoe de bluetooth item tracker van Apple er uit zou komen te zien. Waar Tile een vierkant device is, daar zou de tracker van Apple een ronde vorm hebben. Wellicht dat je hem in die vorm ook makkelijk op een hoesje van een iPhone kunt plakken, zodat deze een tracker heeft zonder dat hij in de weg zit. Maar hjet is dus ook te gebruiken voor dingen als sleutels, fietsen of koffers. Eigenlijk alles dat waardevol is.

Al lange tijd geruchten

De geruchten rondom de bluetooth tracker van Apple gaan al terug naar juni van dit jaar, toen 9to5Mac er melding van maakte. Nu het Apple-evenement min of meer voor de deur staat, is het logisch dat de geruchten weer opduiken. Wellicht dat hij dus volgende week daadwerkelijk uit de doeken wordt gedaan.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Dit gerucht mag aan mij voorbij gaan. Er is al zoveel spul. Oké, misschien niet zo snel. Maar ja.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Dit zullen ze ook wel niet kunnen waarmaken, net zoals de Airpower oplaadmat. Een ander bedrijf draait er de hand niet voor om.

 • Profielfoto
  djneo

  Waarom zou je een bluetooth tracker in het hoesje van je telefoon doen,
  Daar zit toch een telefoon is met 4g, bluetooth, wifi en gps

  In iOS 13 komt ook een update van Find my iPhone, waarbij bluetooth beacons  uitgezonden van je telefoon, laptop, EarPods, ontvangen kan worden door andere apparaten (zolang ze iOS 13 draaien) en worden doorverstuurd naar Apple, zodat je in Find my altijd je apparaten kan vinden

  Een losse Bluetooth tracker past dus mooi in dit bijna volledig dekend netwerk

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  De iPhone is zelf een tracker. Daar hoef je dus niks op te plakken 😂 tenzij je bang bent het hoesje kwijt te raken.

 • Profielfoto
  Melle

  Zou ik wel fijn vinden! Eentje in mijn portefeuille!!!

 • Profielfoto
  plonserd

  Zou ik zeker kopen.
  Ik heb er geen idee van hoeveel mensen er met een Tile rondlopen in België. Als ik dan m’n portefeuille met een Tile in kwijtraak, weet ik niet hoe effectief die community based locatietracking is.. Echter zijn er wel héél veel mensen met een iPhone, wat toch al iets meer zekerheid biedt bij verlies van je spullen..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Super idee, zeker omdat hiermee het hele apple ecosysteem gebruikt wordt. Ik ga zeker deze trackers kopen. Handig voor auto, boot en andere waardevolle spullen.