Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 september 2019

Apple zou werken aan een bluetooth item tracker

De kans is groot dat je iPhone je belangrijkste bezit is. Hem kwijtraken is iets dat je natuurlijk niet wilt. Mocht dat gebeuren, dan kun je vandaag de dag al gebruik maken van Find My iPhone. Op die manier krijg je een goed idee waar hij is. Maar als dat nog niet genoeg is, dan kun je gebruik maken van een bluetooth tracker en die aan je iPhone of een ander waardevol bezit hangen. Tile is een goed voorbeeld van zo’n bluetooth item tracker. Maar Apple zou nu aan zijn eigen variant werken.

Apple komt met eigen bluetooth tracker

Een bluetooth tracker als Tile hang je aan je sleutels of een ander belangrijk device. Mocht je het product dan zoeken, dan kun je via de app Tile een geluid laten maken, zodat je weet waar hij zich bevindt. In het geval van de iPhone zou je dan via een iPad een geluid kunnen oproepen. Maar het is ook mogelijk om op de map te zien waar het apparaat zich bevindt. Omdat de iPhones en andere apparaten van Apple zo prijzig zijn, doe je er dus goed aan om ze nooit kwijt te raken.

Tile
Tile

In die nieuwe beta van iOS 13 is een afbeelding verschenen van hoe de bluetooth item tracker van Apple er uit zou komen te zien. Waar Tile een vierkant device is, daar zou de tracker van Apple een ronde vorm hebben. Wellicht dat je hem in die vorm ook makkelijk op een hoesje van een iPhone kunt plakken, zodat deze een tracker heeft zonder dat hij in de weg zit. Maar hjet is dus ook te gebruiken voor dingen als sleutels, fietsen of koffers. Eigenlijk alles dat waardevol is.

Al lange tijd geruchten

De geruchten rondom de bluetooth tracker van Apple gaan al terug naar juni van dit jaar, toen 9to5Mac er melding van maakte. Nu het Apple-evenement min of meer voor de deur staat, is het logisch dat de geruchten weer opduiken. Wellicht dat hij dus volgende week daadwerkelijk uit de doeken wordt gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zou werken aan een bluetooth item tracker
Sluiten