All you can game: Apple Arcade beschikbaar, eerste maand gratis

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Apple Arcade 16x9
Afbeelding: Apple, montage: OMT

Apple brengt gaming op de iPhone, iPad, Mac en Apple TV vanaf vandaag naar een hoger niveau met Apple Aracade. Iedereen die iOS 13, iPadOS 13 of tvOS 13 heeft geïnstalleerd, kan zich nu via de App Store abonneren op de all you can game-dienst. De eerste maand is gratis en daarna kost de dienst € 4,99 per maand. Delen met gezin is mogelijk.

De dienst heeft 100 games en een eigen tabblad in de App Store. Alle games komen ook naar macOS Catalina, maar dat laat nog tot oktober op zich wachten. De games op Apple’s all you can game-dienst ondersteunen bovendien allemaal controllers. Ook die van de Xbox One en Playstation 4.

Apple Arcade gratis proberen

Apple Arcade heeft op moment van schrijven 73 games. Waaronder enkele grote titels zoals OceanHorn 2, Rayman Mini, Lego Brawls, Where Cards Fall, en… Sonic Racing. De komende dagen wordt het totaal aangevuld tot honderd spellen, bovendien komen er iedere week nieuwe bij. Als je de hele catalogus wil downloaden, ben je zo’n 200 GB kwijt. Alle games werken namelijk volledig offline en hebben daarom vaak een forse omvang.

Elke game heeft zijn eigen beschrijving, die de leeftijdsgrens, de categorie (actie, avontuur, puzzel etc), het aantal spelers, de ontwikkelaar en de grootte van het spel toont. Allemaal keurig in het Nederlands vertaald. Er is bij iedere game ook een video die de gameplay toont.

Apple Arcade 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Exclusieve games met een belofte

In veel van de games op de dienst, heeft Apple zelf geïnvesteerd. De iPhone-maker heeft de games niet zelf gemaakt, maar wel exclusiviteit afgedwongen in ruil voor een investering in de studio. Dit wil overigens niet zeggen dat je games op Apple Arcade niet op de PC of console kunt vinden. Het gaat om exclusiviteit op mobiele platforms.

Games van Apple Arcade zijn, als je een abonnement neemt, ook terug te vinden in de zoekresultaten van de App Store. Als je een nieuwe game op het oog hebt en deze staat op Apple’s gamedienst, hoef je ‘m dus niet te kopen. De games hebben verder geen in-app-aankopen of advertenties, werken offline en tracken je niet.

Apple Arcade 002
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Deze games zijn momenteel te spelen

 • Agent Intercept (PikPok)
 • Assemble With Care (usTwo)
 • ATONE: Heart of the Elder Tree (Wildboy Studios)
 • Big Time Sports (Frosty Pop)
 • Bleak Sword (Devolver Digital)
 • Card of Darkness (Zach Gage)
 • Cat Quest II (The Gentlebros)
 • Cricket Through the Ages (Devolver Digital)
 • Dead End Job (Headup)
 • Dear Reader (Local No. 12)
 • Dodo Peak (Moving Pieces)
 • Don’t Bug Me! (Frosty Pop)
 • Dread Nautical (Zen Studios)
 • Exit the Gungeon (Devolver Digital)
 • Explottens (Werplay Priv.)
 • Frogger in Toy Town (Konami)
 • Grindstone (Capybara Games)
 • Hot Lava (Klei Entertainment)
 • King’s League II (Kurechii)
 • LEGO Brawls (LEGO)
 • Lifeslide (Block Zero Games)
 • Mini Motorways (Dinosaur Polo Club)
 • Mutazione (Die Gute Fabrik)
 • Neo Cab (Surprise Attack Games)
 • Oceanhorn 2 (Cornfox & Bros)
 • Operator 41 (Shifty Eye Games)
 • Over the Alps (Stave Studios)
 • Overland (Finji)
 • Patterned (Borderleap)
 • Projection: First Light (Blowfish Studios)
 • Punch Planet (Block Zero Games)
 • Rayman Mini (Ubisoft)
 • Red Reign (Ninja Kiwi)
 • Sayonara Wild Hearts (Annapurna)
 • Shantae and the Seven Sirens (WayForward Technologies)
 • Shinsekai Into the Depths (Capcom)
 • Skate City (Snowman)
 • Sneaky Sasquatch (Rac7 Games)
 • Spaceland (Tortuga Team)
 • Speed Demons (Radiangames)
 • Spek. (Rac7 Games)
 • Spelldrifter (Free Range Games)
 • Stellar Commanders (Blindflug Studios)
 • Tangle Tower (SFB Games)
 • Enchanted World (Noodlecake Studios)
 • The Get Out Kids (Frosty Pop)
 • Pinball Wizard (Frosty Pop)
 • Tint. (Lykke Studios)
 • Various Daylife (Square Enix)
 • Way of the Turtle (Illusion Labs)
 • WHAT THE GOLF? (The Label)
 • Where Cards Fall (Snowman)
 • Word Laces (Minimega)

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  Chytin

  Ik mag graag gamen (op de PS4) maar tot  op de dag van vandaag boeide dat hele Apple Arcade mij niet. Mobile gamen is niet helemaal mijn ding. Eenmaal iOS 13 geïnstalleerd te hebben toch maar op dat gratis maand knopje gedrukt. En wow, wat een fantastische service! Na zo’n 3 uur in Arcade gespeeld te hebben ben ik helemaal om. Spelletjes zoals Oceanhorn 2 en de remake van Frogger zijn juweeltjes. De A12 Bionic blaast dat hele Tegra X1 van de Nintendo Switch zo omver. Wat een bizar mooie graphics.

  Van alle 193 services die Apple van plan is te gaan lanceren, wordt Arcade zonder twijfel de grootste.