Mark Hofman
Mark Hofman App Store 16 september 2019

Handig: Adobe Premiere Pro gaat video automatisch croppen

Het bewerken van video’s voor verschillende kanalen is niet altijd een pretje. Zeker niet wanneer je een project hebt dat bestaat uit veel lagen. Een video voor YouTube moet een heel ander formaat krijgen dan voor Instagram en dat staat garant voor veel werk. Adobe Premiere Pro gaat je met een nieuwe functie werk besparen.

Adobe introduceert namelijk Auto Reframe. Een AI-gedreven functie die video semi-automatisch gaan bijsnijden. En ja, het is net zo indrukwekkend als dat het in eerste instantie klinkt.

Video op sociale media

Wanneer je op dit moment een video op YouTube wil zetten, als post op Instagram wil plaatsen en als Snapchat Story wil delen met je publiek, moet je handmatig de verhoudingen aanapssen. Je verandert de aspect ratios van 16:9 (YouTube) naar 1:1 (Instagram post) of 9:16 (Stories) en zorgt ervoor dat alle belangrijke elementen aanwezig zijn in de nieuwe crop.

Wanneer Adobe de nieuwe Auto Reframe functie later dit jaar het daglicht gaat zien, is dat geheel verleden tijd. De functie heeft de mogelijkheid om te ontdekken wat het belangrijkste onderdeel van de video is en kan deze vervolgens centraal zetten in het nieuwe formaat. Helemaal automatisch.

Binnenkort in Adobe Premiere Pro

Auto Reframe is een effect dat toegepast kan worden op video-bestanden die in de tijdlijn van Premiere Pro staan. Adobe heeft een selectie gemaakt van drie verschillende presets, die de snelheid van de video moeten aangeven. Je kunt straks Slower Motion, Default en Faster Motion. Op deze manier weet het algoritme hoeveel beweging er waar te nemen is in de video en kan het motion keyframes maken. Deze keyframes volgen de actie en kunnen dus ontdekken wat het belangrijkste element van de video is. Auto Reframe zal er ook voor zorgen dat de tekst in een video het juiste formaat krijgt.

Adobe heeft, op papier, een manier gevonden om video-editors heel veel tijd te besparen. Of het in de praktijk ook zo fantastisch werkt, dat kunnen we later dit jaar ontdekken. Een releasedatum voor Auto Reframe is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: Adobe Premiere Pro gaat video automatisch croppen
Sluiten