Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 augustus 2019
Leestijd: 2 minuten

Ziggo Mediabox Next (4K) bij meer abonnementen beschikbaar

Ziggo startte in juni met de eerste leveringen van een nieuwe Mediabox aan klanten. De Mediabox Next is stil, snel, ondersteunt 4K en valt bij veel klanten in de smaak. Nu is de nieuwe decoder flexibeler beschikbaar. Voorheen werd deze alleen bij de duurste alles-in-één-abonnementen geleverd.

Vanaf nu levert Ziggo de Mediabox Next ook bij een door klanten zelf samengesteld pakket. Consumenten kunnen bijvoorbeeld het goedkoopste internetpakket nemen (Internet Start) en dit combineren met TV Max of TV Complete. Dan krijgen ze de 4K-box ook. Bestaande klanten kunnen vanaf nu ook formeel upgraden naar de nieuwe 4K-box.

Ziggo Mediabox Next voor bestaande klanten

Klanten die al abonnee zijn en een oudere Mediabox hebben, kunnen ook upgraden. Ze moeten dan echter wel een nieuwe abonnements­verplichting voor een jaar aangaan. Ook moet eenmalig € 19,95 aan administratiekosten betaald worden. Wanneer het eerste abonnementsjaar nog niet voorbij is, wordt gewoon een extra jaar bij de nog lopende periode opgeteld. Een upgrade is alleen via de klantenservice van het bedrijf te regelen.

Klanten die alleen TV afnemen en niet via Ziggo internetten, vallen vooralsnog buiten de boot. Het afnemen van internet is verplicht om de Mediabox Next te kunnen gebruiken.

ziggo mediabox next 4k
Klik/tap voor groter.

Binnen no-time 160.000 gebruikers

De nieuwe box is een groot succes, vertelt Ziggo in een ronkend persbericht. Ondanks de beperkte beschikbaarheid zijn al meer dan 160.000 klanten overgestapt naar de nieuwe 4K Ultra HD tv-ontvanger van Ziggo. De andere kant van het verhaal is dat de oude box blijkbaar zo slecht was, dat gebruikers naar iets nieuws snakten.

Het aantal televisiezenders dat in 4K beschikbaar is, blijft vooralsnog beperkt. Toch is de box wel degelijk nuttig omdat deze ook content van YouTube en Netflix in Ultra HD afspeelt. De nieuwe box is ook veel sneller in gebruik dan zijn voorganger Mediabox XL en heeft minder luidruchtige ventilatoren aan boord. Er is ook spraakbediening en programma’s worden in de cloud opgenomen. Die kunnen dan weer teruggekeken worden via de Ziggo GO-app op iPhone en iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo Mediabox Next (4K) bij meer abonnementen beschikbaar
Sluiten